Scene înspăimântătoare la un meci de copii din Bucureşti. Peste 20 de părinţi s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenţia poliţiei. Copiii priveau îngroziţi din teren la masacru: "Mami, o băteau pe o tanti care semăna cu tine. Dacă erai tu?"

27 mar 2016 98119 afişări Diverse
Scene înspăimântătoare la un meci de copii din Bucureşti. Peste 20 de părinţi s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenţia poliţiei. Copiii priveau îngroziţi din teren la masacru: "Mami, o băteau pe o tanti care semăna cu tine. Dacă erai tu?" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7950/15156442/2/as-toni-dobos.jpg
 • Incidente incredibile sâmbătă dimineaţă, la un meci de copii de 11 ani din Bucureşti. Părinţii s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenţia poliţiei
 • Martori oculari vorbesc de 20 de persoane implicate în măcelul declanşat în timpul partidei AS Toni Doboş - FC Iniţial. În timpul încăierării, părinţii au rupt gardurile.
 • Spectatorii au povestit că mama unui copil din teren a fost bătută bestial de mai mulţi părinţi ai unor copii de la echipa gazdă.
 • Copiii priveau îngroziţi scenele de pe margine şi n-au mai putut relua partida.

 


UPDATE Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur, a confirmat pentru Mediafax că au fost incidente la partida de juniori AS Toni Doboş - FC Iniţial, dar gravitatea evenimentelor a fost mult atenuată. Deşi martorii oculari au relatat cu lux de amănunte că a fost o bătaie crâncenă, în care inclusiv o femeie a fost călcată în picioare, poliţiştii au vorbit despre injurii şi schimburi de replici între părinţi. „La Secţia 25 Poliţie din Bucureşti, sector 6, a fost făcută sâmbătă o sesizare, cu privire la un incident la o bază sportivă din zonă. Un echipaj a fost la faţa locului şi a identificat patru persoane, părinţii copiilor de pe teren, care făceau schimb de replici şi-şi adresau injurii. Doi dintre aceştia au fost duşi la secţia de poliţie, mai mult ca să se aplaneze conflictul, şi au fost amendaţi cu 1.000 de lei pentru adresare de injurii şi tulburarea liniştii publice (lg.61). Celelalte două persoane implicate au fost amendate şi ele cu 800 de lei şi li s-a dat avertisment. Disputa a plecat de la o decizie luată pe teren, printre persoanele vocale aflându-se şi o femeie, soţia unuia dintre cei implicaţi în incident", a declarat Bogdan Ghebaur pentru Mediafax.


Scene înspăimântătoare s-au petrecut sâmbătă dimineaţă, la partida AS Toni Doboş - FC Iniţial, disputată pe terenul primei echipe, în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti. Meciul s-a întrerupt cu 20 de minute înaintea finalului şi nu s-a mai reluat, după ce între părinţii copiilor din cele două echipe a izbucnit, în tribune, o bătaie generală.
Întreaga poveste a fost descoperită şi relatată de ilfovsport.ro, apoi dezbătută seara, la Sport Total FM. Conform celor povestite de martorii oculari, nu mai puţin de 20 de părinţi au fost implicaţi în acestă bătaie îngrozitoare, în timpul căreia aceştia au rupt gardurile, s-au umplut de sânge şi n-au putut fi opriţi de organizatori.

O femeie, mama unuia dintre copiii care jucau la FC Iniţial, a fost bătută cu bestialitate de mai mulţi părinţi ai copiilor de la AS Toni Doboş. Soţul acesteia a intervenit pentru a o salva, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului, spun cei de la FC Iniţial, l-au amendat tot pe acesta, cu 1.200 de lei, luându-l apoi în dubă, împreună cu soţia sa.

Unul dintre arbitrii asistenţi ai partidei spune că părinţii bătuţi au declanşat conflictul: „Suporterii celor de la Iniţial ne-au înjurat tot meciul, aveau un vocabular pestriţ şi, la fiecare fază, ne înjurau. Au dărâmat gardul şi au năvălit în teren. Erau peste 20 de oameni care se băteau în toată regula, iar cei mici erau traumatizaţi, plângeau“. Totul a pornit după ce în minutul 9 al reprizei secunde arbitrul a arătat un cartonaş roşu, scrie ilfovsport.ro.

Alţi martori spun însă că la AS Toni Doboş teroarea este la ea acasă, iar părinţii micuţilor se comportă la meciuri ca-n peşteră, fără să respecte nicio regulă şi gata în orice moment să sară la bătaie. Georgiana Doboş, soţia fostului internaţional Toni Doboş şi managerul clubului de juniori, a recunoscut, la Sport Total FM, că nu ştie ce să mai facă pentru a ţine în frâu părinţii copiilor din echipă. "Am făcut şedinţe cu ei, le-am explicat, le-am spus de nenumărate ori că trebuie să aibă un comportament civilizat, că nu au voie pe teren şi în teren, că trebuie să respecte nişte reguli. Unii dintre ei au înţeles. Alţii, însă, se comportă absolut incalificabil, noi trebuie să stăm permanent, în timpul jocurilor, să facem poliţie pe margine. Sunt oameni care, efectiv, nu ştiu să trăiască după reguli“, a povestit Georgiana Doboş, care spune că, de săptămâna viitoare, în baza sa nu se va mai ţine niciun meci fără bodyguarzi angajaţi să ţină în frâu părinţii isterici. „Poliţia a venit foarte repede, cam trei minute, altfel nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Avem un public needucat, iar cei mici nu au ce învăţa. Mi-e ruşine de ruşinea lor, ce să înveţe cei mici de la astfel de golănii?”, a spus Georgiana Doboş, citată de ilfovsport.ro.

Pagina neoficială de Facebook unde copiii şi părinţii de la AS Toni Toboş ţin legătura are emblema "Assassins Creed"

Martori oculari povestesc că micuţii din teren au privit îngroziţi ce se întâmpla în tribune, iar unii plângeau în hohote. „Băieţelul meu mi-a spus, când am ajuns acasă: <<Mami, o băteau pe o tanti care semăna cu tine, avea părul prins la fel. Dacă erai tu în locul ei?>>", a relatat mama unuia dintre copiii de la FC Iniţial la Sport Total FM.


Asa arata frontispiciul paginii neoficiale a Bazei Sportive Toni Doboş. Aici ţin legătura cei care, într-un fel sau altul, sunt implicaţi îna activităţile şcolii de fotbal

Aceasta a spus că toate aceste lucruri sunt posibile din cauza mafiei de la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti. „Alexandru Crişan, cel care deleagă arbitrii, este de-al lor. La meciul cu Dinamo, când mai erau câteva minute, le-a făcut semn arbitrilor să fluiere finalul, pentru că cei de la Doboş conduceau. Sunt absolut sigură că arbitrii vor scrie în raport că a fost vina celor de la echipa oaspete pentru bătaia izbucnită şi le vor da gazdelor meci câştigat cu 3-0. Singurul campionat de copii care se joacă pe puncte în Bucureşti e organizat la baza celor de la Toni Doboş, deşi ei sunt parte în competiţie. Anul trecut s-a jucat la Dinamo, a fost civlilizat, n-au existat incidente, oamenii au stat în tribune. Acolo, la Toni Doboş, e Vestul Sălbatic, scapă cine poate", a povestit persoana respectivă.

Fostul fotbalist Marcel Abăluţă a confirmat incidentele şi faptul că la baza sportivă a celor de la AS Toni Doboş se petrec lucruri în neregulă.

Pagina neoficială de Facebook a celor de la AS Toni Doboş, unde cei implicaţi acolo ţin legătura, are emblema jocului video "Assassins Creed Pirates".

Ironia face ca pe contul oficial de Facebook al AS Toni Doboş - unul, de altfel, foarte bine garnisit cu poze - deviza să fie exact opusul a ceea ce se petrece în realitate în tribune:  "Educaţie".


Fostul internaţional Toni Doboş (dreapta), proprietarul clubului unde s-au petrecut incidentele sâmbătă, apare pe poza de prezentare a contului oficial de Facebook al Academiei de Fotbal "Toni Doboş". Deviza Şcolii de Fotbal este "educaţie". FOTO: contul public de Facebook al AS Toni Doboş

Pe site-ul oficial al Asociaţiei Sportive Toni Doboş poate fi găsit şi un Regulament de Ordine Interioară cu un capitol destinat special părinţilor. După cum mărturisea însă chiar managerul Georgiana Doboş, lipsa de educaţie şi de civilizaţie a celor care îşi aduc copiii la fotbal face ca toate aceste sfaturi şi reguli să rămână literă moartă.

"OBLIGATIILE PARINTILOR

Parintii sa nu uite,ca daca si-au adus copilul la scoala noastra,trebuie sa respecte regulile de ordine interioara:

 • Pe langa antrenori, parintii trebuie sa contribuie la crearea unei atmosfere destinse, imperios necesare pregatirii si evolutiei copilului,evitand starile de tensiune si punerea presiunii pe copil... nu  puteti fi atat de egoist incat sa aveti impresia ca nerealizarile dvs.le puteti implini prin propriul copil. El are propriul destin si nu puteti decat sa-l sprijiniti si incurajat,nu fortat!

Nu dvs.jucati pe teren ci copiii dvs. asa ca respectati-le alegerile… au un antrenor si e singurul in masura sa judece, pana la urma de aia sunt acolo,sa invete!

 • Sa respecte si sa adopte deciziile antrenorului,fara comentarii(daca totusi exista nemultumiri,sa discute in particular cu antrenorul,fara a crea o atmosfera tensionata)
 • Sa cultive spiritul de fair-play,iar o victorie sau o infrangere sa nu afecteze starea de spirit a copilului.
 • Sa nu compare niciodata propriul copil  sau evolutia acestuia cu altii. Fiecare evolueaza diferit in concordanta cu mai multi factori(talent nativ,munca asidua,seriozitate,dorinta,sprijin moral,evolutie proprie,etc).
 • Sa nu uite ca toti copiii au tratament egal pentru toate situatiile.
 • Sa respecte decizia antrenorului de a nu permite la antrenament prezenta parintilor,cu exceptia zilelor,stabilite ca lectii deschise si comunicate in prealabil".
   
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.