Cum ar fi arătat finala Champions League în fotbalul românesc. Dani Alves: „Dacă mi-am dorit ceva în viață e ca Real să nu ia Liga!” Zidane: „Ronaldo, dacă talent, orice…” De ce l-a înjurat Benzema pe Zizou și de ce își schimbă Juve emblema :)

Cum ar fi arătat finala Champions League în fotbalul românesc. Dani Alves:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid și Juventus au oferit una dintre cele mai frumoase finale din istoria Ligii Campionilor, iar spaniolii au obținut cel de-al 12 trofeu din istorie după victoria de la Cardiff, scor 4-1.

A fost un meci care ne-a amintit încă o dată că fotbalul românesc traversează o perioadă gri și că suntem la ani lumină de fotbalul cu adevărat mare, iar prezența unei echipe din Liga 1 într-un astfel de meci în viitorul apropiat e imposibilă. Astfel, tot ce ne-a mai rămas a fost să încercăm un exercițiu de imaginație și să vedem cum ar arăta o „Finală de Champions League în fotbalul românesc” 🙂

Orice asemănare cu personaje sau fapte reale este pur întâmplătoare.

Finala Ligii Campionilor în fotbalul românesc

Impresionat de prestația lui Dybala din meciul cu Barcelona, Florentino Perez anunță cu câteva zile înainte de finală că intenționează să-l cumpere pe argentinian : „Îl iau pe Dybala! El e jucătorul Realului, dar nu pot să spun mai multe, dacă mă înțelegeți. Că nu e frumos. Din cauza lui Dybala mi-am propus să nu mă mai iau după nimeni din fotbal! Acum nu mai ascult de nimeni! La fundași îi las să facă ce vor ei, dar la atacanți și mijlocași numai eu decid! Dacă îl luam pe Dybala câștigam Liga din faza grupelor!”

Chinuită de probleme financiare, Juventus amenință că nu se prezintă la meci. Allegri e ferm: „Nici până acum nu au intrat banii pentru calificarea în finală. Zinedine Zidane a spus că nu au primit nici până acum banii de la UEFA pentru anul trecut”. Transferul lui Dybala la Real pare tot mai plauzibil. Torinezii ar putea achita datoriile către jucători din banii încasați pentru argentinian.

Președintele UEFA anunță că nu va participa la meci. Decizia e explicată printr-un comunicat de presă: „Președintele UEFA, domnul Aleksander ĂŒeferin, din dorința de a păstra aceeași echidistanță manifestată față de toate competitoarele încă de la preluarea mandatului în fruntea UEFA și de a nu lăsa loc niciunei speculații, generate de prezența la stadion, informează că a ales să urmărească aceste ultime 90 de minute din Champions League în fața televizorului”.

Juventus Torino pierde dreptul de a folosi marca „Juventus” și emblema clubului după decizia definitivă a instanței în procesul cu Juventus București. Totuși, pentru că UEFA nu permite astfel de modificări în plin sezon, torinezii obțin acceptul clubului din București pentru a folosi emblema consacrată în finala de la Cardiff. Iată cum va arăta noul logo al lui Juve, din sezonul viitor.

Organizatorii cer ca acoperișul arenei din Cardiff să fie tras, ca măsură de siguranță, însă temperatura nu e optimă pentru această „manevră”. În plus, cererea vine cu mai puțin de 48 de ore înainte de meci și nu mai e timp să fie aprobată de Primărie.

Managerul Giuseppe Marotta nu și-a făcut apariția la stadion. Se pare că acesta s-a „intersectat” cu alcoolul înainte de meci, în hotelul echipei din Cardiff. Andrea Agnelli explică incidentul, fără să ofere prea multe detalii: „S-a întâmplat ceva rușinos, asta vă spun. Dar voi face ordine și veți vedea. De acum mă implic”.

Pepe, Marcelo, Kroos și Isco, surprinși la păcănele cu câteva ore înainte de meci. Jucătorii Realului au profitat de obișnuita plimbare din ziua meciului pentru a-și încerca norocul. Vestea se propagă cu viteză, Zidane află și nu pare încântat: „Astea sunt lucruri interne, vom avea o discuție mâine și voi lua măsuri împotriva celor care au făcut lucrul ăsta”. Marcelo, Kroos și Isco sunt însă titulari.

Meciul trebuie să înceapă, dar startul e amânat de centralul Felix Brych. Fanii Realului s-au săturat de „bătrânul” Santiago Bernabeu și vor și ei un stadion modern, ca cel de la Cardiff. Și arată cum s-ar comporta dacă l-ar avea: Buffon e asediat cu torțe aprinse, brichete și role de hârtie nedesfăcute.

Real Madrid se impune cu 4-1, iar atenția tururor se mută acum în tribuna oficială unde Florentino Perez, cu un picior pe pervaz, dansează ca Shakira. Probabil e o ironie la adresa catalanului Pique, mereu critic la adresa Realului.

Jucătorii Realului descoperă că au primit un trofeu pe care e gravat numele „Juventus Torino” în dreptul câștigătoarei. Eroarea e însă scuzabilă. Se pare că reprezentanții UEFA au început să graveze trofeul în timpul primei reprize, când Juve juca excelent și părea clar pentru toată lumea că italienii vor câștiga. Problema e reparată în timp util însă.

Zidane, exuberant după meci: „Ronaldo, dacă talent, orice, a demonstrat tuturor… Știam că dacă vom face bine, nu are cum să fie rău. Mă așteptam la un meci deschis pentru că noi am marcat multe goluri, am și primit multe. Și Juventus a marcat și a primit multe goluri, dar nu prea multe. Am muncit bine, am avut mulți decari în echipă și am reușit chiar dacă nici nu am vrut să ne gândim la o astfel de performanță”.

Extrem de nervos, Allegri e la un pas de bătaie cu jucătorii Realului: „Cu noi v-ați dat viața și cu Borussia, în 2013, ați stat capră!”

Dani Alves, cu lacrimi în ochi: „Mie unul îmi vine să plâng! Am ghinion, nu știu… Mă scuzați, dar daca mi-am dorit ceva in viata asta era să nu ia Real Liga Campionilor… Nu știu, nu pot… Nu pot să vorbesc. Am pierdut prea ușor, au ajuns de patru ori la poartă. Ne-au bătut. Eu m-am apucat de fotbal pentru Barcelona. Știu ce înseamnă pentru ei să ia Realul Liga, mereu e o dezamăgire. Mi-aș fi dat 5 ani din viață să înscriu și să piardă Real trofeul”.

Dino Zoff, analist Sky Sports Italia: „Amendă mai mare pentru propria echipă decât să te cheme Buffon nu cred că există. E un handicap din plecare. Te cheamă Buffon. Nici nu fluieră arbitrul și tu poți să gafezi. E dramatic și asta spune multe despre ceea ce înseamnă capacitatea reală a echipei lui Allegri.  Și numele Allegri ar trebui să ne ducă cu gândul la bucurie, dar eu am văzut multă tristețe în jocul lui Juventus. Superioritatea Realului a fost incontestabilă și edificatoare în ceea ce privește această supremație istorică a fotbalului iberic”.

Zizou explică conflictul cu Benzema, care l-a înjurat ca la ușa cortului în minutul 77, când a fost înlocuit cu Bale: „Pe Benzema și pe Ronaldo nu am cum să mă supăr, chiar dacă mă insultă! Nu am cum să mă supăr vreodată pe ei! Karim își dorește mult să câștige, să fie mult pe teren. Și eu l-am înjurat pe Vicente del Bosque, dar s-a făcut că nu aude. Bine, veneam după o perioadă bună, dădusem acel gol fenomenal cu Leverkusen…”

Juventus anunță că merge la TAS în speranța că va câștiga trofeul! Andrea Agnelli: „Golurile lui Ronaldo cu Bayern au fost din ofsaid! Cuadrado nu trebuia eliminat. Mi-a zis Higuain că a vorbit cu un avocat și avem șanse! Dacă TAS spune că ei au câștigat, eu îi strâng mâna lui Perez și îl felicit”

Andrea Agnelli explică și schimbarea lui Barzagli: „Dormea pe teren! La Juventus nu ai voie să fac așa ceva. Faci așa ceva la Palermo, nu la Juventus! M-am păcălit cu ăsta. Nu mai e jucătorul de pe vremuri. Se supără sau nu, îi mulțumesc pentru tot ce a făcut la Juvenus, dar nu mai poate”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen