Viorel Moldovan vrea un parcurs cât mai lung în Cupa României. Reacția antrenorului, după ce Petrolul a picat cu Poli Iași în 8-imi: ”Avem potențialul necesar să câștigăm”

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2021, 15:43 Cupa României
Viorel Moldovan vrea un parcurs cât mai lung în Cupa României. Reacția antrenorului, după ce Petrolul a picat cu Poli Iași în 8-imi: ”Avem potențialul necesar să câștigăm”

Petrolul a fost printre echipele din Liga 2 care s-au regăsit în urnele pentru tragerea la sorți a 8-imilor Cupei României. Ploieștenii și-au aflat marți adversarul și vor da peste unul din Liga 1, Poli Iași. Antrenorul Petrolului, Viorel Moldovan, a avut o primă reacție după aflarea adversarului.

Viorel Moldovan: ”Avem potențialul și capacitatea necesară pentru a câștiga această confruntare”

Moldovan a mărturisit că nu avea preferințe în privința echipei pe care Petrolul o putea întâlni. Însă, tragerea la sorți l-a mulțumit, pentru că nu vede o diferență de valoare prea mare între echipa sa și Poli Iași, chiar dacă se regăsesc în eșaloane diferite.

Viorel Moldovan vrea un parcurs cât mai lung al Petrolului și în Cupa României, deși a recunoscut că principalul obiectiv este accederea în play-off-ul Ligii a 2-a, după care lupta la promovare.

”Nu aveam preferințe înainte de tragerea la sorți! Nu luasem în calcul pe nimeni, în mod special, pentru că obiectivul nostru este acela de a merge cât mai departe. Vom întâlni o formație din primul eșalon, o echipă valoroasă, dar sunt convins că avem potențialul și capacitatea necesară pentru a câștiga această confruntare.

Este bine că jucăm acasă și, în același timp, cred că va fi și prilejul potrivit pentru a vedea unde ne aflăm în acest moment. Vom avea timp, apoi, să pregătim și debutul în campionat, accederea în play-off fiind, evident, prioritatea noastră. Dar asta nu înseamnă că vom neglija Cupa României, o competiție pe care o respectăm și în care ne dorim să avem un parcurs cât mai lung”, a declarat Viorel Moldovan pentru site-ul ploieștenilor, FC Petrolul.

Petrolul a trecut de CSM Ceahlăul în 16-imile Cupei României, Poli Iași de CFR Cluj 

Dacă Petrolul este pe locul 9 în Liga 2 după 14 meciuri, cu 21 de puncte, la două lungimi de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off-ul Ligii 2 la finalul sezonului regular, Poli Iași e pe 15 în Liga 1. Moldovenii o depășesc doar pe Campionii FC Argeș în acest moment, având un parcurs destul de modest în actualul campionat al primei divizii.

Formația pregătită de Daniel Pancu, fostul antrenor al Rapidului, a înregistrat în 15 etape, patru victorii, două egaluri și nouă înfrângeri.

Petrolul s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut în tururile precedente de Metaloglobus (Liga 3, 2-1, după prelungiri) și CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3, 2-1). Poli Iași a eliminat-o în turul trecut pe CFR Cluj (1-0).

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-anuntat-cinci-jucatori-ca-nu-mai-conteaza-pe-ei-viorel-moldovan-are-inca-un-antrenor-secund-in-staff-iar-echipa-a-decis-unde-merge-in-cantonament-19164502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-adus-un-nou-mijlocas-under-tot-sub-forma-de-imprumut-din-liga-1-a-treia-achizitie-a-gazarilor-din-aceasta-iarna-a-activat-la-juniori-la-inter-milano-19164139

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2021, 15:43 Cupa României
Pe aceeași temă