VIDEO | Rogerio Ceni de România a lovit din nou! Portarul echipei SR Brașov a înscris superb și a contribuit la victoria spectaculoasă și la calificarea în Turul 2 al Cupei României

Adi MARICA 18 Aug. 2022, 11:27 Cupa României
VIDEO | Rogerio Ceni de România a lovit din nou! Portarul echipei SR Brașov a înscris superb și a contribuit la victoria spectaculoasă și la calificarea în Turul 2 al Cupei României

SR Brașov s-a calificat, miercuri, în Turul 2 al Cupei României, după o victorie zdrobitoare pe teren propriu, pe stadionul Tineretului, 4-0 în fața celor de la Olimpic Cetate Râșnov.

Succesul este unul cu atât mai surprinzător cu cât ne aducem aminte cum au încheiat cele două echipe sezonul trecut de Liga 3. SR s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă, terminând play-out-ul Seriei a 5-a pe locul 4 din 6. Râșnovul, în schimb, a fost una dintre surprizele seriei, situându-se pe locul 3 în play-off.

Poate cel mai interesant lucru din acest meci a fost faptul că spectatorii prezenți au văzut din nou un gol marcat de Rogerio Ceni de România. Portarul Bogdan Căucă nu se astâmpără și a înscris încă o dată din lovitură liberă.

Cu câte două goluri pe repriză, SR Brașov a umilit Olimpic Cetate Râșnov

Râșnovenii au început în forță meciul de pe Tineretului, iar Dragoș Popa și Rusu au ratat primele ocazii la poarta lui Căucă. Brașovenii susținuți suporterii fostului FC Brașov au echilibrat apoi jocul. Carlo Danciu a ratat o ocazie mare de a deschide scorul, după o nesincronizare in apărarea oaspeților.

Elevii lui Ioan Naghi au reușit să deschidă scorul în minutul 25, după o fază lucrată de Răchișan, iar Carlo Danciu a marcat cu un șut plasat din 6 metri. Gazdele au continuat să atace, Savu a obținut un penalty după un fault clar al portarului Iszak, iar Dragoș Sandu a transformat fără emoții (32).

În debutul părții secunde, râșnovenii au insistat mai mult în atac, dar brașovenii au dat lovitura pe contraatac după o cursă de senzație a lui Marius Savu, care s-a distrat cu fundașii adverși (53).

Oaspeții au reacționat imediat, iar Turcu a lovit bara după o centrare lui Sorin Marin, în timp ce Căucă a fost la post la șutul lui Boția. Același Căucă a scos si șutul lui Ciopo din 8 metri lateral dreapta.

Rogerio Ceni de România, Bogdan Căucă, a lovit din nou!

În prelungirile meciului, goalkeeperul Bogdan Căucă a stabilit scorul final, cu specitatea casei, lovitură liberă de la circa 20 de metri în vinclul porții oaspeților!

În sezonul trecut, portarul echipei SR Brașov a înscris de două ori din lovituri libere.

Prima dată a făcut-o în Faza a 3-a a Cupei României, într-un meci disputat tot pe stadionul Tineretului, în care SR Brașov a învins cu 1-0 echipa din Liga 2 mult contestată de ”stegari” FC Brașov. Căucă a marcat în minutul 86 golul victoriei.

A doua oară, revenit după o perioadă lungă în care a fost indisponibil din cauza unei accidentări grave (fractură de peroneu şi maleolă), Căucă a deschis scorul în meciul din ultima etapă a play-out-ului, tot pe Tineretului, cu FC Hermannstadt 2, pe care a învins-o cu 2-0 și căreia i-a cedat al locul retrogradabil direct.

Căucă a mai marcat și în trecut, motiv pentru care îl putem numi Rogerio Ceni de România. Ceni este un fost portar brazilian, acum în vâstă de 49 de ani, care în întreaga sa carieră a evoluat pentru Sao Paulo și pentru care a marcat 65 de goluri în aproape 600 de meciuri, majoritatea fiind înscrise din lovituri libere sau din lovituri de pedeapsă.

Florin Dârvăreanu și Laurian Păun încă n-au semnat cu SR Brașov, deși clubul i-a anunțat ca noi antrenori!

La acest meci, SR Brașov a avut pe bancă doar doi jucători de rezervă, pe portarul Maxim și un singur jucător de câmp, Alexandru Vârtosu! Vârtosu a și fost introdus pe final de meci în locul lui Răchișan.

Ioan Naghi a condus echipa de pe banca tehnică, iar la oficială au luat luat loc Florin Dârvăreanu și Laurian Păun, care încă nu au semnat contractele, deși clubul i-a anunțat în mod oficial noii antrenor ai echipei. Dîrvăreanu si Păun au fost extrem de vocali pe tot parcursul meciului, dând indicații jucătorilor.

SR Brașov: Căucă – Hamciuc, Godri, Sterian, Munteanu – Nicoloiu, Dragoș Sandu, Dedu – Savu, Carlo Danciu, Răchișan (Vârtosu 79)
Antrenor: Ioan Naghi

Olimpic Cetate Râșnov: Iszak – Solovăstru (Șandor 78) , Ghețu, David, Voicu – Rusu, Drugă, Alupoaie (S. Marin 46) – Ciopo (Dumitrovici 78), Dr. Popa (Turcu 46), Boția (Babei 71)
Antrenor: Lucian Petre

SR Brașov și Olimpic Cetate Râșnov vor fi colege de campionat și în noul sezon, astăzi urmând să-și afle ceilalți adversari din seria de Liga 3 în care FRF le repartizează.

Golul marcat de Bogdan Căucă în SR Brașov – Olimpic Cetate Râșnov 4-0, din Turul 1 al Cupei României:

Golul marcat de Bogdan Căucă în SR Brașov – FC Brașov 1-0, din Faza a III-a a Cupei României:

Golul reușit de Bogdan Căucă în meciul SR Brașov – FC Hermannstadt 2 2-0, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 3:

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-cu-exceptia-unui-joc-toate-meciurile-au-loc-astazi-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-e-calificata-direct-in-faza-urmatoare-19241218

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-are-un-nou-staff-tehnic-si-bani-aprobati-de-la-primaria-brasov-florin-dirvareanu-va-conduce-echipa-suporterilor-stegari-am-ramas-impresionat-dupa-un-meci-19238377

 

Adi MARICA 18 Aug. 2022, 11:27 Cupa României
Pe aceeași temă