ACSO Filiași a refuzat invitația echipei UTA de a juca partida din 16-imile Cupei României la Arad. Florin Spînu: ”Nu ne putem priva suporterii noștri de un așa meci”

Călin MNERIE 12 Sep. 2021, 18:32 Cupa României
ACSO Filiași a refuzat invitația echipei UTA de a juca partida din 16-imile Cupei României la Arad. Florin Spînu: ”Nu ne putem priva suporterii noștri de un așa meci”

UTA a avut noroc la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României, în sensul că va întâlni un adversar abordabil, din Liga 3. ACSO Filiași nu ar trebui să le dea prea mari dureri de cap arădenilor, chiar dacă meciul se va juca pe noul său stadion, inaugurat în urmă cu doi ani.

Florin Spînu: ”Le-am spus celor de la UTA că vrem să jucăm la noi”

Conducătorii clubului din Liga 1 au încercat să mute duelul din competiția KO la Arad, dar conducerea oltenilor a refuzat politicos.

Cu tot respectul pentru UTA și fanii ei, nu ne putem priva suporterii noștri de un așa meci. Până la urmă, acesta este și farmecul cupei, să aduci în fața publicului tău o formație mai tare, pe care altfel nu ar avea șansa să o vadă decât la televizor. Așadar, încă de la început le-am spus celor de la UTA că vrem să jucăm la noi, o șansă mică să plecăm de pe terenul nostru ar apărea doar dacă vom fi obligați să jucăm în nocturnă. Dar și atunci, am avea varianta mai aproape de casă, pe stadionul din Turnu Severin”, a declarat Florin Spînu, președintele clubului din Filiași.

Meciul dintre Filiași și UTA, programat într-o zi de joi, la ora 16:00

Discuția nici nu mai are rost, din moment ce FRF și televiziunile au programat meciul dintre echipa de pe locul 2 în Seria a 6-a a Ligii 3 după trei etape și UTA la ora 16:00. Ziua în care are loc partida joi, 23 septembrie, meciul urmând să se vadă și pe micile ecrane.

S-ar putea ca programarea să nu-i prea convină lui Laszlo Balint, care duminică seara trebuie să-și pregătească elevii pentru vizita campioanei CFR, care tocmai a pierdut primul său meci în Liga 1: 0-1 la Botoșani. Cu toate că echipa lui Dan Petrescu joacă și mai târziu, joi, în derby-ul 16-imilor, cu Universitatea Craiova, cu nu o formație de Liga 3, care să permită chiar utilizarea rezervelor pentru o calificare în optimi.

  • Dacă UTA se va afla la primul meci în această ediție a Cupei României, ACSO Filiași a trecut deja de trei tururi: 3-0 la CS Cârcea (Liga 4, în Faza a II-a), 11-10 după lovituri de depatajare cu Vedița Colonești (Liga 3, în Faza a III-a) și 3-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, în Faza a IV-a).

Foto: Gazeta de Sud

Călin MNERIE 12 Sep. 2021, 18:32 Cupa României
Pe aceeași temă