Universitatea Craiova, calificare lejeră în sferturile Cupei României. Deţinătoarea trofeului s-a impus la scor la Baia Mare, cu Minaur

Cosmin STAICU 27 Oct. 2021, 20:01 Cupa României

Pentru optimea de cupă cu Minaur, Universitatea Craiova a descins pe arena ”Viorel Mateianu” din postura de deţinătoare a trofeului şi totodată favorită la păstrarea lui, după ce FCSB, CFR, FC Botoşani sau Farul au ieşit din cursă.

Avizată de surprizele în serie produse de vecina din judeţ, Filiaşi, trupa lui Reghecampf îşi propunea să trateze cu maxim respect liderul Seriei a 10-a, antrenat de Ciprian Danciu, cel care, acum două decenii, a făcut parte din celebrul ”lot Neţoiu”, adus în Bănie de la Rocar şi relocat apoi la Dinamo.

Nu mai puţin de 27 de ani trecuseră de la ultima prezenţă a Ştiinţei în ”Dealul Florilor”, iar atunci, trupa antrenată de Victor Piţurcă, pe teren cu Gică Craioveanu, Stângă, Papură, Gane, Cristescu, etc.. se înclina în faţa ultimei generaţii de vază a Maramureşului, cu Frunză, Negrea, Oană, Ghindă, Piroşka ori Sabou.

De-a lungul timpului, Craiova n-a fost indiferentă la talentele băimărene, iar uriaşul şeptar al Craiovei Maxima, Zoli Crişan, dar şi Romică Buia ori Cristi Vasc au fost jucători foarte de apreciaţi şi iubiţi în Bănie. Ultimul sosit la Universitatea din zona Maramureşului, Alex Mărieş, antrenat chiar de Ciprian Danciu, la Comuna Recea, a fost detaşat temporar de olteni la Poli Iaşi.

Baia Mare a ţinut să-şi respecte statutul de gazdă şi a cheltuit peste 60.000 de euro pentru o nocturnă mobilă, dar, din cauze obiective, localnicii n-au vizionat din tribune spectacolul aşteptat. Din păcate, suprafaţa de joc a semănat cu un câmp de luptă, denivelată şi cu adevărate tranşee trasate de-a lungul terenului.

Trei goluri din faze fixe pentru olteni

Laurenţiu Reghecampf i-a menajat pe Ivan, Găman, Bancu şi Houri, în timp ce Bălaşa a apărut fundaş dreapta, pe postul cel mai descoperit, din punct de vedere valoric, la Universitatea.

Gazdele au avut prima ocazie, din două erori consecutive ale lui Vătăjelu, Ciocan obţinând şansa de a-l testa pe Lazar. Replica a venit instantaneu şi cu efecte pe tabelă, fiindcă Gustavo a transformat lovitura liberă de la 20 de metri obţinută de Koljic. Oltenii au rămas în jumătatea adversă şi, din lansarea lui Nistor, Creţu a tras în scurt, dar şi în portar.

La finalul primului sfert de oră, Craiova s-a desprins mai clar de oponent. Koljic a scos un penalty cu preţul unei lovituri primite la piciorul afectat de ultima accidentare gravă şi Marius Constantin a încheiat seria ratărilor de la punctul cu var ale oltenilor, marcând primul său gol în tricoul alb-albastru. Oaspeţii au redus presiunea apoi, s-au complăcut într-o posesie sterilă, în timp ce băimărenii au avut câteva tentative firave de a-l pune în pericol pe Lazar.

Şi în repriza secundă, Universitatea Craiova a marcat de două ori în primul sfert de oră. 3-0 s-a făcut tot din fază fixă, Bălaşa deviind inteligent cu capul centrarea lui Vînă. Apoi, cei doi atacanţi titulari ai Ştiinţei au combinat pentru primul gol din acţiune, Markovic centrând ideal pentru lovitura de cap letală a lui Koljic.

Cu calificarea asigurată, Reghe a epuizat timpuriu schimbările, iar pe teren a apărut, după aproape doi ani, Mihai Roman, a cărui precedentă prezenţă într-un meci oficial a fost în decembrie 2019, atacantul oltean având în acest timp probleme grave la inimă.

În ultimul minut, Mihai Roman a fost faultat în careu de portarul gazdelor, dar arbitrul Vidican nu s-a mai ”complicat” cu un penalty la scorul înregistrat.

Deţinătoarea Cupei rămâne în cursă pentru păstrarea trofeului, obiectiv de neratat în acest sezon pentru formaţia lui Reghecampf.

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A și 16-IMI

MINAUR BAIA MARE – UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-4

Gustavo Vagenin 9′, Marius Constantin 15′ – penalty, Mihai Bălașa 54′, Elvir Koljic 56,

Minaur: Gudea (cpt.) – Duruș (Dunca 59′), Oiță, Mih. Lazăr, Dav. Simion – Micaș (R. Rus 81′), Donca (Chinde 59′), Ad. Neacșu (D. Matei 46′) – Ciocan, Cip. Stanciu, Văsălie (V. Giurgiu 59′)
Rezerve neutilizate: Băilă – Teuț, Batchabi, Berindea
Antrenor: Ciprian Danciu

U Craiova: Lazar – Bălașa, M. Constantin, Screciu (cpt.), Bătăjelu – Gustavo Vagenin (Vînă 46′), Al. Crețu, D. Nistor (Ivanov 46′) – Markovic (Mih. Roman 58′), Koljic (Vlădoiu 58′), Baiaram (Fedele 46′)
Rezerve neutilizate: Pigliacelli – Bancu, Mih. Căpățînă, Houri
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Baia Mare – Maramureș); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Tiberiu Gabor (Reghin).

Pentru Minaur (locul 1, 22 puncte) urmează meciul cu Someșul Dej (locul 3, 18 puncte), programat duminică, acasă, de la ora 15:00, în etapa a 10-a a Ligii 3, prima a returului.

U Craiova (locul 2, 25 puncte) joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni (locul 12, 12 puncte), în etapa a 14-a a Ligii 1.

Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-universitatea-craiova-se-joaca-de-la-ora-1800-maramuresenii-incearca-sa-produca-o-noua-surpriza-in-competitia-ko-19207330

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-continua-parcursul-epic-in-cupa-romaniei-oltenii-din-liga-3-merg-in-sferturi-dupa-ce-au-eliminat-fc-hermannstadt-la-lovituri-de-departajare-19207250

Cosmin STAICU 27 Oct. 2021, 20:01 Cupa României
Pe aceeași temă