FC Brașov a chinuit surpriza primei ligi, FC Hermannstadt, chiar dacă a jucat 75 de minute în inferioritate! Muțiu i-a dus pe sibieni în grupele Cupei României

Adi MARICA 29 Sep. 2022, 20:31 Cupa României

Deși evoluează în prima ligă și a jucat mai bine de 75 de minute în superioritate numerică pe stadionul Tineretului, FC Hermannstadt s-a calificat în grupele Cupei României în urma ”loteriei” penalty-urilor în meciul cu divizionara secundă FC Brașov.

Sibienii au beneficiat și de un penalty controversat prin care au egalat, dar și de alte faze gândite în favoarea lor de către arbitrul Ovidiu Robu.

Milcho Angelov a deschis scorul

FC Hermanstadt s-a calificat în grupele Cupei României după ce a trecut de FC Brașov, 1-1 după 90 și 120 de minute și 5-3 la loviturile de departajare. Vlad Muțiu a reușit să apere penalty-ul executat de Diogo Izata și i-a calificat pe sibieni în grupele Cupei României.

Maldărășanu și-a manajat ”vedetele” Daniel Paraschiv și Baba Alhassan la Brașov, iar jocul sibienilor a suferit. Meciul a început alert, cu Petrișor Petrescu scăpat în flancul drept, însă finalizarea a fost modestă. A fost doar o scânteie, pentru că apoi jocul a fost unul tern. Brașovenii au încercat să atace, însă abia în minutul 19 Vlad Muțiu a avut emoții la reluarea lui Angelov din 8 metri.

Finalul primei reprize a fost plin de evenimente. Milcho Angelov a dechis scorul după ce l-a depășit ușor pe Antoche și l-a învins pe Muțiu cu un șut la colțul lung, bară-gol.

Faultul ”criminal” al lui Saim Tudor a lăsat Brașovul în 10 în prelungirile primei reprize

Elevii lui Dan Alexa au terminat repriză în inferioritate numerică, după ce Alexandru Tudor Saim a fost eliminat pentru un fault dur la mijlocul terenului asupra lui Isaah, atac cu talpa în bărbie și piept!

Sibienii s-au aruncat în atac după pauză, dar prima ocazie a venit la poarta lui Muțiu, prin Angelov care a reluat din foarfecă, din 8 metri, pe lângă poartă. Buhăcianu a scos un penalty, acordat ușor, după un duel aerian cu Jovanovic, iar Petrișor Petrescu a transformat cu siguranță: 1-1 (58).

Deși au avut superioritate numerică, sibienii au dominat steril, doar Petrescu și Năstasie amenințând poarta lui Micu prin șuturi din afara careului.

Replica brașovenilor a venit prin Dumbravă, cu un șut puternic, însă mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga. Meciul a intrat în prelungiri, unde cele două echipe s-au anihilat reciproc. Opruț a ratat singur cu Micu, iar calificarea s-a decis la loviturile de departajare, unde Muțiu a reușit să apere șutul lui Diogo Izata.

Petre Cadar a dat lovitura de start simbolică a meciului

Lovitura de start a meciului de pe ”Tineretului” a fost dată de fostul mare fotbalist al Brașovului Petre Cadar, cel care zilele trecute a împlinit 74 de ani.

Multă lume bună din lumea fotbalului la oficială. Mircea Rednic, Dani Coman, dar și o delegație numeroasă de la Sepsi OSK, Cristiano Bergodi, Attila Hadnagy, Marin Barbu si Endre Matyas.

Cei circa 50 de fani sibieni i-au scandat numele lui Dani Coman, fostul președinte al FC Hermanstadt.

FC BRAȘOV – FC HERMANNSTADT 1-1, 1-1, 3-5 la lovituri de departajare

Milcho Angelov 42 / Petrișor Petrescu 58 – penalty

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț
A ratat la loviturile de departajare: Diogo Izata / …

FC Brașov: Micu – Jovanovic, Marc, Tud. Oltean (Diogo Izata 46′) – M. Burlacu, R. Lazăr, Vas. Constantin (Joao Amorim 108′), Tudor Saim, Dumbravă (cpt.)(Kirilenko 119′) – Angelov, Chică Roșă (Fustar 46′),
Rezerve neutilizate: Mikulic – Negrean, Lambrinoc, Spătaru, Mbombo
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Alexandru Tudor Saim 45′ (roșu direct)

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Antoche, Issah (Opruț 46′) – Al. Răuță (Biceanu 76′), Dr. Iancu (Babic 46′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 100′), I. Năstăsie (Mino Sota 76′), C. Popescu (Al. Oroian 88′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Al. Uțiu – I. Stoica, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov). Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat joc: Vlad Căluşer (Voiniceni).

FC Brașov și FC Hermannstadt joacă duminică în campionat

FC Brașov este eliminată, astfel, la al doilea meci disputat în acest sezon în Cupa României, după ce în Turul 3 a trecut cu 5-0 în deplasare de echipa din Liga 3 KSE Târgu Secuiesc.

Echipa lui Dan Alexa, aflată pe locul 12 în Liga 2, cu 8 puncte acumulate în 7 meciuri, joacă în etapa a 8-a duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu CSM Slatina (locul 10, 11 puncte).

FC Hermannstadt joacă duminică, de la ora 13:00, acasă, la Mediaș, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în etapa a 12-a a SuperLigii. Trupa lui Marius Măldărășanu este surpriza primei ligi, afându-se pe locul 3, cu 22 de puncte strânse în 10 partide.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 29 Sep. 2022, 20:31 Cupa României
Pe aceeași temă