Ștefan Bărboianu vede partea pozitivă a meciului cu Sepsi, pierdut și care a adus eliminarea Petrolului din Cupa României. „Ne dă încredere. Am văzut nivelul la care suntem”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 20:35 Cupa

Petrolul a pierdut meciul din sferturile Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pe „Ilie Oană”, cu 1-0, și a ratat, astfel, calificarea în faza semifinalelor. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 35, de fostul atacant al echipei Ripensia Andrei Dumiter, însă diferența de un eșalon dintre cele două formații nu s-a văzut aproape deloc, trupa lui Costel Enache dând o replică bună în fața celei pregătite de Leo Grozavu.

Ștefan Bărboianu, fundașul dreapta al Petrolului, regreta la finalul partidei eliminarea din Cupa României și crede că altfel ar fi fost soarta jocului dacă coechipierii săi ar fi marcat la fazele create înainte de golul covăsnenilor.

Tudor Saim (14, șut din dreapta lângă bară, în plasa laterală) și Pol Roige (28, șut din 9 metri blocat în ultimul moment) au avut mari ocazii pentru a deschide scorul în favoarea Petrolului, în timp ce până la reușita lui Andrei Dumiter (35) a avut o situație bună și Istvan Fulop (25, cu un șut din 18 metri primis puțin pe lângă bară), ca imediat după gol, Nicolae Cârnaț (36, șut din unghi, din dreapta, puțin pe lângă bara colțului lung) să irosească o șansă de desprindere pentru Sepsi. Înainte de pauză, Niczuly (45+1) a intervenit în ultimul moment, la 23 de metri, în fața lui Arnăutu la o minge scăpată printre picioare de Tincu, pentru ca în partea secundă jocul să fie mult mai închis, iar ocaziile să fie rarisime. Tudor Saim (67), cu un șut puțin peste transversală, respectiv Marius Ștefănescu, în două rânduri, mai întâi cu un lob trimis din 14 metri pe plasa porții (77), iar apoi din postura de unu la unu cu Cezar Lungu (86), au mai avut situații de a marca în repriza a doua.

„E dezamăgitor, pentru că ne-am dorit foarte mult, enorm, să accedem în semifinale și cred că a fost un joc echilibrat, un joc cu o echipă bună de Liga 1, cu o echipă care greu ia goluri. Mai ales după ce marchează, greu îi desfaci. E o echipă care stă foarte bine în teren. E păcat, pentru că a picat acel gol în prima repriză. Cred că până atunci am pus presiune pe ei și am avut ceva faze de poartă, chiar acea ocazie a lui Pol, care, dacă reușea să șuteze din 6 metri, jocul poate avea altă turnură”, a spus Bărboianu la flash-interviu, la finalul partidei.

„Toată concentrarea noastră va fi de acum pe campionat. Avem o luptă foarte grea de dus până la final”

Golul decisiv al partidei a venit în minutul 35, chiar de lângă Bărboianu, care a pierdut duelul aerian în 5 metri cu Andrei Dumiter, iar atacantul intrat pe teren în minutul 12, în locul accidentatului Safranko, a înscris cu capul lângă bara din stânga, după o centrare din dreapta, în urma unui contraatac.

„Normal că am ce să îmi reproșez. Când adversarul dă de lângă tine, ai ce să-ți reproșezi. O să mă uit și eu la reluare. Îmi pare rău, pentru că a fost o contră a lor, exact ceea ce lor le plăcea, să recupereze mingea în jumătatea adversă și să plece pe contraatac”, a mai spus Bărboianu, care nu a simțit o diferență mare de valoare între cele două echipe care joacă, totuși, în ligi diferite. Fundașul transmite că Petrolul se va concentra de acum înainte pe promovare.

„Ne dă încredere acest meci. Diferența nu s-a simțit, pentru că și noi suntem o echipă puternică, o echipă care avem un cuvânt greu de spus. Meciul acesta era foarte important, pentru că trebuia să ne analizăm, să vedem cam la ce nivel suntem la momentul actual față de echipele care joacă în prima ligă. S-a dus Cupa acum. Toată concentrarea noastră va fi de acum pe campionat, pentru că avem o luptă foarte grea de dus până la final și trebuie să ne îndeplinim obiectivul. Este alt fotbal, e altceva cu echipe care au altă calitate. Echipele din Liga 2 vin aici, se bază în ultimii 20 de metri și o joacă lungă și aștepți până când coboară mingea jos”, a mai declarat Bărboianu.

Bărboianu despre întreruperea meciului și arbitrajul lui Călin: „Nu aș vrea să-mi exprim părerea. Și-a făcut treaba”

Întrebat ce s-a întâmplat în ultimele minute, atunci când arbitrul Iulian Călin a oprit jocul pentru scandări rasiste și a trimis echipele pentru zece minute la vestiare, Ștefan Bărboianu a criticat decizia centralului, despre a cărui prestație a spus: „Și-a făcut treaba.”

„Dacă voia, putea să-l oprească demult. Mai sunt două minute și tu oprești jocul ca să ce? Să ne duci la vestiare, să stăm zece minute și să ne întorci? Putea să oprească meciul în minutul 50, ne băgai atunci la vestiare și trăgeai un semnal de alarmă. Ai lăsat jocul până în minutul 88 ca să ne bagi la vestiare zece minute, hai înapoi încă patru minute și apoi duceți-vă acasă. Poate exagerez și eu sau nu știu regulamentul. Despre arbitraj nu aș vrea să-mi exprim părerea. Și-a făcut treaba. Să aibă baftă în continuare”, este părerea lui Ștefan Bărboianu.

Eliminată din Cupa României, Petrolul mai are în acest sezon doar meciuri în campionatul Ligii 2, competiție din care speră să plece în această vară. Echipa ploieșteană țintește pentru al doilea an la rând promovarea, însă în acest moment, după 23 de etape, se află pe locul 6, la trei puncte în spatele ocupantei poziției a 2-a, care duce direct în Liga 1. În runda următoare, Petrolul joacă duminică, de la ora 15:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, o echipă care în acest sezon a pierdut un singur joc acasă, chiar în etapa de debut din acest an, cu UTA.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP (Mediafax Foto) și Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 20:35 Cupa
Pe aceeași temă