Scor nesănătos! Petrolul a marcat fără milă în poarta celor de la Sănătatea Cluj. 7-0 și surpriza Cupei României iese din competiție

Povestea de film Sănătatea Cluj continua în optimile Cupei României. Scenariul s-ar putea vinde și la Hollywood. Un grup de foști fotbaliști, ajunși la aproape 40 de ani, s-au strâns pentru a elimina Viitorul, cea mai lăudată echipă din fotbalul românesc în ultimii ani, deținătoarea Cupei României și ocupanta locului 2 în Liga 1.

Doar că, spre deosebire de filmele americane, povestea celor de la Sănătatea nu se putea încheia cu câștigarea trofeului. Petrolul și-a făcut temele ca să nu se facă de râs, precum Viitorul. Flavius Stoican s-a prezentat cu titularii pe Cluj Arena și „lupii” au fost nemiloși cu simpatica „gașcă nebună” de la Sănătatea.

16 minute de speranță au avut cei pentru care fotbalul înseamnă distracție. Atunci a marcat Hamza, dintre mai mulți adversari. Era deja 1-0 pentru Petrolul, care arăta din start că n-a venit în plimbare și vrea calificarea. S-a făcut 2-0 foarte repede. Gavrilă a marcat din centrarea lui Țicu (23). Apoi tot Gavrilă a făcut 3-0 (44) și mai apoi 4-0 (62).

Petrolul, fără milă

Se anunța ziua în care „miracolul” Sănătatea se evapora. Jucătorii bătrâni de la echipa de Liga 3 nu mai putea să se ia la alergat cu petroliștii, iar cei tineri nu aveau valoarea necesară. „Lupii” au simțit gust de sânge și au continuat să aplice câte o „mușcătură” adversarului o dată la câteva minute. Marinescu a marcat și el (78), apoi a făcut-o Blănaru (80) și Arnăutu (84).

Tabela era de neprivit pentru Sănătatea. 7-0 pentru Petrolul, o echipă care a fost prea aspră cu un adversar care i-a fost net inferior. Oricum Stoican nu va primi laude pentru că a umilit Sănătatea, așa cum nici jucătorii echipei de Liga 3 nu au cum să se simtă învinși. Până la urmă, ei n-au făcut decât să se distreze și să joace în povestea lor de film. Statisticile sunt pentru alții.

SĂ‚NĂ‚TATEA CLUJ – PETROLUL PLOIEȘTI   0-7
Hamza Younes 16′, Bogdan Gavrilă 23′, 44′, 62′, Laurențiu Marinescu 78′, Ștefan Blănaru 80′, Sergiu Arnăutu 84′

Lăzăreanu (cpt.) – Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, Mic – Neamț (Măr 52′), Ciupe, Laur. Rus (Ad. Lupu 82′), Țîrlea (Creț 63′) – D. Roman, Ceaca
Rezerve neutilizate: Gab. Dragomir – Tilincă, Gașpar, Dum. Bucur
Antrenor: Marius Semeniuc

R. Avram (cpt.) – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Țicu – Saim Tudor (Laur. Marinescu 59′), Cioinac, D. Meza Colli (D. Enache 66′), Bg. Gavrilă (Șt. Blănaru 73′) – Arnăutu, Younes
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Măd. Mihăescu, Al. Munteanu, Ianis Stoica
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Alexandru Vodă (Alba Iulia); Rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă