Sancțiuni drastice dictate de FRF pentru reprezentantele județelor Iași și Cluj în Cupa României, după ce n-au participat în Faza regională. Echipele au fost retrogradate

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 18:33 Cupa României
Sancțiuni drastice dictate de FRF pentru reprezentantele județelor Iași și Cluj în Cupa României, după ce n-au participat în Faza regională. Echipele au fost retrogradate

Cele două echipe calificate în Faza regională a noii Cupa României, ediția 2022-2023, care au refuzat să participe în competiție și-au aflat sancțiunea din partea Federației Române de Fotbal.

Reprezentantele județelor Iași și Cluj, Victoria Lețcani, respectiv Supporter 2.0 Cluj-Napoca, au fost excluse din competiția în care oricum n-au dorit să joace și, mai rău, au fost retrogradate în eșalonul imediat inferior celui în care au evoluat în sezonul trecut.

Victoria Lețcani și Supporter 2.0 au abandonat Cupa României înainte de startul ei

Victoria Lețcani și Supporter 2.0 au câștigat în această vară Cupa României – faza județeană a județelor din care fac parte, Iași, respectiv Cluj, astfel că s-au calificat automat în prima etapă a fazei naționale a Cupei României, Faza regională pe numele ei din acest sezon.

Aceste două formații au fost programate de FRF în grupele rezultate în urma tragerii la sorți, însă chiar înainte de prima etapă din cele trei au informat că nu pot să participe în competiție.

Victoria Lețcani trebuia să întâlnească Victoria Horia (Neamț) și mai apoi Unirea Bacău (Bacău). Supporter 2.0 trebuia să joace cu Recolta Dorolț (Satu Mare) și cu Crișul Sântandrei (Bihor).

Reprezentantele județelor Iași și Cluj, retrogradate de FRF din Liga a 4-a în a 5-a

În urma sesizării făcute de Departamentul competiții al FRF, cu privire la neprezentarea cluburilor Victoria Lețcani și Supporter 2.0 în Faza regională a Cupei României, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat sancțiuni împotriva acestora:

”În temeiul art. 86/4/2 din RD coroborat cu art. 30/14 din ROAF, clubul AS Victoria Lețcani se sancționează cu excludere și retrogradare în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă – AJF Iași.”

”În temeiul art. 86/4/2 din RD coroborat cu art. 30/15 din ROAF, clubul ACS Supporter 2.0 se sancționează cu excludere și retrogradare în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă- AJF Cluj.”

Victoria Lețcani a terminat sezonul 2021-2022 pe locul 2 în Liga a 4-a Iași și acum a fost retrogradată în Liga 5.

Supporter 2.0 Cluj Napoca a fost campioana din acest an a Ligii a 4-a Cluj și a ratat promovarea în Liga 3 după ce a pierdut barajul cu campioana din Satu Mare, Victoria Carei (1-1 la Cluj și 0-3 la Carei). Astfel, echipa clujeană a fost retrogradată în Liga 5 a județului său fiindcă nu s-a prezentat la meciurile din Cupa României. La această echipă joacă Laurențiu Rus, fost fotbalist la Dinamo.

  • Cel mai bine a procedat AJF Covasna, care nu a furnizat în acest an câștigătoarea Cupei României la nivel județean.

Rezultatele meciurilor din cele trei etape ale Fazei regionale a Cupei României

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 18:33 Cupa României
Pe aceeași temă