Reacția lui Ovidiu Burcă după, poate, meciul sezonului de Cupa României, Unirea Slobozia – Dinamo 3-3: ”Îi felicit pe băieți, au dat dovadă de spirit.” Surprinzător când a venit vorba de erorile flagrante de arbitraj

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 22:31 Cupa României
Reacția lui Ovidiu Burcă după, poate, meciul sezonului de Cupa României, Unirea Slobozia - Dinamo 3-3: ”Îi felicit pe băieți, au dat dovadă de spirit.” Surprinzător când a venit vorba de erorile flagrante de arbitraj

Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din Cupa României, din acest sezon, s-a jucat între două echipe din Liga 2, între Unirea Slobozia și Dinamo, care a avut de toate: goluri, eliminări, dar și multe decizii greșite de arbitraj, care au influențat decisiv scorul final. Partida disputată la Buzău s-a terminat 3-3.

Unirea Slobozia – Dinamo, un meci nebun!

Unirea Slobozia și Dinamo s-au întâlnit în etapa a 3-a a grupelor de Cupa României, ultima partidă pentru amândouă în competiție, pentru că nu au reușit calificarea în fazele eliminatorii. Referitor la desfășurarea scorului, ”câinii” au început perfect și au făcut 3-0 până în minutul 30. A deschis scorul Lamine Ghezali, în minutul 17, Costin Amzăr a mărit diferența în minutul 24, iar Iulian Roșu a făcut 3-0 în minutul 30.

E adevărat că Dinamo a trimis mai repede mingea în poartă, încă din minutul 8, doar că ”asistentul” George Suciu (Câmpia Turzii) a anulat greșit un gol superb al lui Neluț Roșu, pe motiv de offside. Reluările au arătat că nu a fost nici măcar la limită decizia, fundașul fiind cu întreg corpul mai aproape de propria poartă decât dinamovistul.

A urmat o cursă de revenire a Unirii Slobozia, care a marcat pentru 1-3 în minutul 39, când Constantin Toma a punctat de la 11 metri. A fost un fault comis în careu de Quentin Bena asupra lui Boțogan, iar dinamovistul a văzut cartonașul roșu pentru modul în care l-a blocat pe jucătorul lui Constantin Enache.

Greșeli de arbitraj nenumărate și o desfășurare incredibilă la Buzău. Unirea Slobozia – Dinamo, 3-3

De altfel, momentul penalty-ului a fost punctul din care ”centralul” Sorin Vădana (Cluj-Napoca) a devenit din ce în ce mai nervos. Totul, din cauza protestelor elevilor lui Ovidiu Burcă, dar și din cauza faptului că galeria lui Dinamo a început să îl înjure într-un mod grosolan.

Scorul la pauză a fost 3-1 pentru Dinamo, iar Unirea Slobozia a marcat golul al doilea la cinci minute de la reluare, când Ciprian Rus și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. 18 minute mai târziu s-a făcut 3-3, după un autogol al lui Alexandru Darius Pop, care a fost lovit în față de un balon trimis cu capul de Florinel Ibrian.

Meciul a fost marcat, ulterior, de alte decizii ciudate ale arbitrilor, care nu au dat un cartonaș roșu direct evident la Alexandru Darius Pop, care l-a lovit violent cu cotul în figură pe Toma, iar ulterior, în minutul 75, același Pop a fost trimis la cabine pentru un al doilea cartonaș galben primit extrem de ușor, după o împingere în apropierea liniei de tușă a Unirii Slobozia.

Penalty-uri date și nedate, eliminări greșite și corecte în Unirea Slobozia – Dinamo

A mai venit o decizie ciudată a arbitrului Sorin Vădana, care a acordat penalty pentru Dinamo în minutul 86, la o intervenție corectă a lui Perju asupra lui Amzăr. Reluările au arătat clar că fundașul Unirii Slobozia a lovit mai întâi mingea și apoi l-a agățat și pe dinamovist. Din fericire pentru modul în care a fost arătat punctul de la 11 metri, Iulian Roșu a bătut slab și Păduraru a apărat.

Al treilea cartonaș roșu a fost văzut de Costin Amzăr, care a simulat un fault în minutul 90+1, în apropierea careului Unirii Slobozia. Din reluări, a părut că jucătorul lui Dinamo a căzut fără a fi atins și, în plus, el nu a protestat în urma deciziei luate de ”central”.

Ovidiu Burcă, reacție după remiza dintre Unirea Slobozia și Dinamo: ”Îi felicit pe băieți pentru spiritul de care au dat dovadă”

În privința părții sportive, Ovidiu Burcă a afirmat că i-a plăcut modul în care au evoluat în anumite momente jucătorii săi, dar că nu poate trece cu vederea faptul că, până la urmă, ”câinii” au fost egalați de la 3-0 pe tabelă și, în plus, au ratat și o lovitură de pedeapsă.

La cum încercăm să facem noi jocul de posesie, cu oameni, să facem superioritate, când ai un om în minus, nu mai ai de ce să mai crezi pe undeva. Dar, vreau să îi felicit pe băieți pentru spiritul de care au dat dovadă, pentru că au luptat până la final, am avut și un penalty pe care l-am ratat și un gol valabil anulat, dar nu mai contează, mai puțin contează lucrurile acestea.

Mai important e că trebuie să discutăm serios, pentru că în astfel de meciuri, pe care le controlezi, pe care le ai în mână, nu ai voie să iei cartonașe roșii sau să faci greșeli cum am făcut. O pun pe seama imaturității, că trec printr-un proces de învățare. Trebuie să învățăm și lucrurile acestea.

Dincolo de asta, referitor la aspectele pozitive, cred că până să luăm cartonașul roșu, am făcut un meci extrem de bun, cred că am marcat patru goluri dintre care unul ne-a fost anulat, controlam spațiile, controlam posesia, doar că fotbalul e făcut din momente, iar un moment schimbă meciul.

Lucrul cel mai rău e că am jucători care nu vor juca în primul meci din 2023. Eu am trecut prin aceste lucruri, iar perioada de pregătire e groaznică, știi că antrenorul nu contează pe tine în prima etapă, nu face calcule cu tine, deci pentru ei va fi o perioadă neplăcută.

La fel și pentru noi, pentru că sunt jucători pe care contam, dar va trebui să găsim soluții”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul Digi Sport.

  • Dinamo: Oncescu – De Moura, Bena, Patriche (cpt.), Amzăr – Iul. Roșu, Gorka Larrucea, N. Roșu – Ghezali (Giafer 41′), Țîră (Al. D. Pop 59′), Bani (Dudea 78′)
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Demici, Borcea, Buhăescu, Tomozei, Delciu

Ovidiu Burcă n-a vorbit despre arbitrajul partidei Unirea Slobozia – Dinamo, dar a făcut-o Ion Crăciunescu

Însă, Burcă nu a vrut să discute despre erorile incredibile de arbitraj, care au făcut praf partida de la Buzău.

A făcut-o fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, în emisiunea Fotbal Club, de pe Digi Sport 1, în care a remarcat șase erori foarte, foarte mari:

  • Minutul 8: gol anulat eronat în dreptul lui Dinamo, la reluarea cu călcâiul a lui Neluț Roșu. S-a dictat offside, dar nu a fost cazul.
  • Minutul 30: golul trei al lui Dinamo a fost precedat de o pasă în poziție de offside în opinia fostului arbitru, la un balon trimis de Amzăr pentru Ghezali.
  • Minutul 52: penalty neacordat pentru Unirea Slobozia, la un contact evident între doi jucători: De Moura l-a lovit în picior pe Rus.
  • Minutul 72: eliminare neacordată la Alexandru Darius Pop, care l-a lovit pe Constantin Toma cu cotul în figură.
  • Minutul 75: eliminare ușoară dictată la Alexandru Darius Pop, pentru al doilea cartonaș galben, după o împingere asupra lui Coadă.
  • Minutul 86: penalty eronat acordat pentru Dinamo, la intrarea prin alunecare a lui Perju asupra lui Amzăr.

Reacția lui Ovidiu Burcă despre arbitraj:

Eu nu comentez arbitrajele, nu o fac niciodată. Cred că a fost un pic de tensiune, e normal, însă cred că a fost un meci frumos până la final. Erorile de arbitraj sunt la Liga 2, așa cum sunt și erorile tehnice la jucători. Sunt și ei oameni, greșesc, probabil că va veni VAR-ul și la Liga 2 sau poate că vom merge noi la Liga 1, unde e VAR.

Atunci, eroarea umană va dispărea într-o proporție mai mare”.

Unirea Slobozia și Dinamo au părăsit Cupa României

Unirea Slobozia și Dinamo au încheiat conturile în Cupa României în acest sezon, terminând Grupa A sub primele două locuri, care duc în fazele eliminatorii. ”Câinii” au încheiat pe poziția a 4-a, cu 2 puncte, iar formația lui Constantin Enache pe 5, tot cu 2 puncte.

Clasamentul final al Grupei A:

  1. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – 9 puncte
  2. U Craiova 1948 SA – 7 puncte
  3. FC Voluntari – 3 puncte
  4. Dinamo – 2 puncte
  5. Unirea Slobozia – 2 puncte
  6. Petrolul -1 punct

Foto: Alexandru Nicodim / Mediafax Foto

 

 

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 22:31 Cupa României
Pe aceeași temă