Programul 16-imilor Cupei României! Sănătatea Cluj - FCSB. Aerostar - Dinamo. FC Botoşani - CFR Cluj. ASU Poli - ACS Poli. S-a introdus şi a patra schimbare în meci. Cum se realizează

11 oct 2017 16552 afişări Cupa Romaniei
Programul 16-imilor Cupei României! Sănătatea Cluj - FCSB. Aerostar - Dinamo. FC Botoşani - CFR Cluj. ASU Poli - ACS Poli. S-a introdus şi a patra schimbare în meci. Cum se realizează
 • Începând din acest sezon al Cupei României, va fi introdusă a patra schimbare de jucători. Aceasta se va realiza dacă un meci nu este decis în 90 de minute şi este nevoie de prelungiri. Însă a patra înlocuire este permisă numai dacă în cele 90 de minute s-au efectuat cele trei schimbări.
 • CFR Cluj a fost ghinionista tragerii la sorţi. Echipa antrenată de Dan Petrescu va juca împotriva lui FC Botoşani.
 • FCSB se va deplasa la Cluj, unde va juca împotriva celor de la Sănătatea Cluj.
 • ASU Poli - ACS Poli este un alt meci-şoc al 16-imilor Cupei României. Este întâlnirea dintre echipa pe care o contestă ultraşii lui Poli şi echipa pe care au înfiinţat-o.
 • Partidele se vor disputa pe 24, 25, 26 octombrie, într-o sigură manşă, pe terenul echipei mai slab cotate

11:09: Meciurile din 16-imile Cupei României:

 • FC Botoşani - CFR Cluj
 • Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CS U Craiova
 • ASU Poli Timişoara - ACS Poli Timişoara
 • FC Argeş - CSM Poli Iaşi
 • Concordia Chiajna - Astra Giurgiu
 • Sănătatea Cluj - FCSB
 • CSM Şcolar Reşiţa - Viitorul Constanţa
 • Aerostar Bacău - Dinamo
 • Dacia Unirea Brăila - Juventus Bucureşti
 • Petrolul Ploieşti - CS Mioveni
 • AFC Hermannstadt - FC Voluntari
 • Metaloglobus Bucureşti - Gaz Metan Mediaş
 • Unirea Slobozia - ASA Târgu Mureş
 • CS Afumaţi - UTA Arad
 • Academica Clinceni - Chindia Târgovişte
 • Universitatea Cluj - Ştiinţa Miroslava

Jocurile din şaisprezecimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.


11:06Începând din acest an, este permisă şi a patra schimbare. Aceasta se face doar dacă un meci nu este decis în 90 de minute şi se intră în prelungiri: ”Este o recomandare UEFA”, argumentează Gabriel Bodescu. Meciurile din 16-imile Cupei României se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipe mai slab cotate.


Astăzi, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României, ediţia 2017-2018. Din această fază intră în competiţie şi cluburile din Liga 1.

Cele 32 de echipe care vor participa în faza 16-imilor de finală au fost repartizate în două urne. În prima, adică cea a capilor de serie, se află şi patru cluburi care evoluează în campionatul Ligii 2. În a două urnă valorică se regăsesc patru echipe din Liga 1, opt din Liga 2 şi şase din Liga 3.

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marţi/miercuri/joi, 24/25/26 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepţia partidelor televizate.

Iată cum a repartizat FRF echipele care vor evolua în 16-imi:

URNA A:echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

FC Viitorul
FCSB
Astra
CS U Craiova
CFR Cluj
Dinamo
Gaz Metan Mediaş
FC Voluntari
CSM Politehnica Iaşi
ACS Poli Timişoara
ASA Târgu Mureş
CS Mioveni
CS Afumaţi
Dacia Unirea Brăila

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală

AFC Botoşani
Concordia Chiajna
Juventus Bucureşti
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
UTA Arad
Chindia Târgovişte
Academica Clinceni
ASU Poli Timişoara
FC Argeş
AFC Hermannstadt
Metaloglobus Bucureşti
Ştiinţa Miroslava
CSM Şcolar Reşiţa
Sănătatea Cluj
Aerostar Bacău
Unirea Slobozia
Petrolul Ploieşti
Universitatea Cluj

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

REZULTATELE înregistrate în TURUL 1TURUL 2 şi TURUL 3,ziua 1şiziua 2

TURUL 4, ziua 1 şi ziua 2

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători.

În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiţiei (condiţiile privind numărul şi vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:

- Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condiţiile mai sus menţionate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
- Echipele de Liga 2-a şi Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menţionate dacă joacă cu echipe din aceeaşi categorie competiţională.
În situaţia în care cluburile de Liga a 2-a şi/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

Jocurile din Liga 1, Liga 2 şi Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum şi cele din Cupa României (faza naţională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenţi medicul delegat şi medicul echipei gazdă.

În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii şi retrogrădarii lor în eşalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Foto: FRF

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.