Programul 16-imilor Cupei României! Sănătatea Cluj – FCSB. Aerostar – Dinamo. FC Botoșani – CFR Cluj. ASU Poli – ACS Poli. S-a introdus și a patra schimbare în meci. Cum se realizează

Redactor:
Marius ANGHEL
Programul 16-imilor Cupei României! Sănătatea Cluj - FCSB. Aerostar - Dinamo. FC Botoșani - CFR Cluj. ASU Poli - ACS Poli. S-a introdus și a patra schimbare în meci. Cum se realizează
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Începând din acest sezon al Cupei României, va fi introdusă a patra schimbare de jucători. Aceasta se va realiza dacă un meci nu este decis în 90 de minute și este nevoie de prelungiri. Însă a patra înlocuire este permisă numai dacă în cele 90 de minute s-au efectuat cele trei schimbări.
  • CFR Cluj a fost ghinionista tragerii la sorți. Echipa antrenată de Dan Petrescu va juca împotriva lui FC Botoșani.
  • FCSB se va deplasa la Cluj, unde va juca împotriva celor de la Sănătatea Cluj.
  • ASU Poli – ACS Poli este un alt meci-șoc al 16-imilor Cupei României. Este întâlnirea dintre echipa pe care o contestă ultrașii lui Poli și echipa pe care au înființat-o.
  • Partidele se vor disputa pe 24, 25, 26 octombrie, într-o sigură manșă, pe terenul echipei mai slab cotate

11:09: Meciurile din 16-imile Cupei României:

  • FC Botoșani – CFR Cluj
  • Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova
  • ASU Poli Timișoara – ACS Poli Timișoara
  • FC Argeș – CSM Poli Iași
  • Concordia Chiajna – Astra Giurgiu
  • Sănătatea Cluj – FCSB
  • CSM Școlar Reșița – Viitorul Constanța
  • Aerostar Bacău – Dinamo
  • Dacia Unirea Brăila – Juventus București
  • Petrolul Ploiești – CS Mioveni
  • AFC Hermannstadt – FC Voluntari
  • Metaloglobus București – Gaz Metan Mediaș
  • Unirea Slobozia – ASA Târgu Mureș
  • CS Afumați – UTA Arad
  • Academica Clinceni – Chindia Târgoviște
  • Universitatea Cluj – Știința Miroslava

Jocurile din șaisprezecimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.


11:06 Începând din acest an, este permisă și a patra schimbare. Aceasta se face doar dacă un meci nu este decis în 90 de minute și se intră în prelungiri: „Este o recomandare UEFA”, argumentează Gabriel Bodescu. Meciurile din 16-imile Cupei României se joacă într-o singură manșă, pe terenul echipe mai slab cotate.


Astăzi, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României, ediția 2017-2018. Din această fază intră în competiție și cluburile din Liga 1.

Cele 32 de echipe care vor participa în faza 16-imilor de finală au fost repartizate în două urne. În prima, adică cea a capilor de serie, se află și patru cluburi care evoluează în campionatul Ligii 2. În a două urnă valorică se regăsesc patru echipe din Liga 1, opt din Liga 2 și șase din Liga 3.

Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi, 24/25/26 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția partidelor televizate.

Iată cum a repartizat FRF echipele care vor evolua în 16-imi:

URNA A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

FC Viitorul
FCSB
Astra
CS U Craiova
CFR Cluj
Dinamo
Gaz Metan Mediaș
FC Voluntari
CSM Politehnica Iași
ACS Poli Timișoara
ASA Târgu Mureș
CS Mioveni
CS Afumați
Dacia Unirea Brăila

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza șaisprezecimilor de finală

AFC Botoșani
Concordia Chiajna
Juventus București
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
UTA Arad
Chindia Târgoviște
Academica Clinceni
ASU Poli Timișoara
FC Argeș
AFC Hermannstadt
Metaloglobus București
Știința Miroslava
CSM Școlar Reșița
Sănătatea Cluj
Aerostar Bacău
Unirea Slobozia
Petrolul Ploiești
Universitatea Cluj

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate și cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

REZULTATELE înregistrate în TURUL 1TURUL 2 și TURUL 3, ziua 1 și ziua 2

TURUL 4, ziua 1 și ziua 2

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condițiile privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– Echipele de Liga 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.
În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogrădarii lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Foto: FRF

Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. Cum se simte marele actor
Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. Cum se simte marele actor
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…