Preşedintele ACSO Filiași, declaraţii mai surprinzătoare decât parcursul echipei, după calificarea în optimile Cupei României: ”Vrem în cupele europene”

Cosmin STAICU 26 Oct. 2021, 20:32 Cupa României
Preşedintele ACSO Filiași, declaraţii mai surprinzătoare decât parcursul echipei, după calificarea în optimile Cupei României: ”Vrem în cupele europene”

Preşedintele echipei ACSO Filiaşi, Florin Spînu, a declarat la finalul partidei câştigate de formația sa în optimile Cipei României, la lovituri de departajare, contra divizionarei secunde FC Hermannstadt (scor 6-5 la general), că îşi doreşte o performanţă şi mai mare, respectiv calificarea în cupele europene, prin câştigarea competiţiei.

Florin Spînu: ”Am făcut istorie pentru Filiaşi şi pentru Dolj”

În acelaşi timp însă, Florin Spînu spune că ACSO Filiaşi are probleme în campionatul Ligii 3, deoarece echipa nu se descurcă prea bine pe două fronturi. La finalul turului, trupa olteană e pe locul 9 din 10 în Seria a 6-a, cu 10 puncte acumulate în nouă etape.

”Am făcut istorie pentru Filiaşi şi pentru Dolj. Sunt foarte mulţi ani de când o echipă de Liga a 3-a a ajuns în sferturi. Este o problemă legată de campionat, pentru că nu putem juca pe două fronturi, din trei în trei zile. Am intrat în istorie, în acel club select al Cupei României. Am jucat contra unei echipe care are condiţii şi jucători de Liga 1. Noi puteam închide jocul în prima repriză, când am ratat patru ocazii imense. Deja ne gândim la următoarea performanţă şi am vorbit cu băieţii să jucăm în cupele europene, aşa că vrem să jucăm finala şi să o câştigăm”, a declarat, pentru Jurnal de Craiova, Florin Spînu, care este și unul dintre cei doi reprezentați ai cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF.

În acest sezon de Cupa României, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare).

ACSO Filiași a revenit de două ori în meciul cu FC Hermannstadt și a eliminat-o la loviturile de departajare

ACSO Filiași a trecut de FC Hermannstadt cu 6-5 după loviturile de departajare, în optimile Cupei României. Daniel Rogoveanu (44′) și Ion Crețu (118′) au înscris pentru doljeni, iar Andrei Sîntean (3′) și Călin Popescu (107′) au înscris pentru sibieni în timpul celor 90 de minute și reprizelor de prelungiri.

Au înscris de la lovituri de departajare: Alexandru Fotescu, Cosmin Calu, Ionuț Zanfir, Alin Șerban / Cosmin Bucuroiu, Alexandru Pantea, Petrișor Petrescu.
Au ratat de la lovituri de departajare: Viorel Vîlcică, Alexandru Armășelu / Andrei Sîntean, Paul Antoche, Mino Sota.

Bucuria jucătorilor echipei ACSO Filiași după eliminarea din Cupa României a FC Hermannstadt:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Jurnal de Craiova

Cosmin STAICU 26 Oct. 2021, 20:32 Cupa României
Pe aceeași temă