Petre Grigoraș, o voce care mai contează în fotbal! La un pas să ducă Axiopolis Cernavodă, din Liga 4, în grupele Cupei României. Meci fabulos cu Minaur Baia Mare, cu nouă goluri: ”Mâhnit de rezultat, mândru de atitudine”

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 18:22 Cupa României

Petre Grigoraș și Axiopolis Cernavodă au fost la un pas de o performață fabuloasă: calificarea în grupele Cupei României. Echipă din Liga 4, Axiopolis Cernavodă a fost învinsă doar în reprizele adiționale de Minaur Baia Mare, club din Liga 2, scor 5-4, după 4-4 la finalul primelor 90 de minute.

  • Axiopolis Cernavodă a ajuns în play-off-ul Cupei României în urma unui succes contra Unirii Constanța (Liga 2), scor 3-1, în Turul 3. Până atunci, în Faza Regională a obținut două victorii în grupă, 12-0 la Victoria Traian (Liga 4 Brăila) și 7-2 pe teren propriu cu CSL Victoria Gugești (Liga 4 Vrancea), iar finala a câștigat-o în fața celor de la Unirea Braniştea (Liga 3), cu 2-1. În Turul 1 a trecut cu 2-1 de Gloria Albeşti (Liga 3), iar în Turul 2 a învins cu 3-1, după prelungiri, Agricola Borcea (Liga 3).

Petre Grigoraș, aproape să ducă Axiopolis Cernavodă în grupele Cupei României. A cedat cu 4-5 în fața formației Minaur Baia Mare

A fost emulație puternică la Cernavodă, spectatorii venind într-un număr mare pe Stadionul Ideal din Cernavodă, care dispune de 700 de locuri. În plus, organizatorii Cupei României au decis să dea un aer aparte jocului și l-au trimis pe Miodrag Belodedici la meci, care a venit cu trofeul competiției și a și ținut un scurt discurs înaintea fluierului de start.

Referitor la meci, Petre Grigoraș a demonstrat că încă este un antrenor cu un cuvânt important de spus în fotbalul românesc și că este capabil să facă performanțe chiar și cu o echipă din Liga 4. S-a ridicat la nivelul unei formații din Liga 2, pe care a condus-o cu 1-0 din minutul 9, când a marcat Alexandru Grigoraș, nimeni altul decât fiul lui Petre Grigoraș.

Axiopolis Cernavodă a condus Minaur Baia Mare. A deschis scorul fiul lui Petre Grigoraș, Alexandru Grigoraș

Au urmat apoi, ce-i drept, momente mai puțin bune pentru Axiopolis Cernavodă, pentru că Minaur Baia Mare a revenit pe tabelă și a marcat goluri consecutive. S-a făcut 3-1 pentru formația pregătită de Ciprian Danciu, în urma reușitelor lui Vasile Chitaș, minutul 32, Mircea Donca, minutul 34, și John Mondragon, minutul 39.

Acesta avea să fie și rezultatul la pauză, dar în partea a doua Axiopolis Cernavodă a revenit fantastic, chiar dacă a mai încasat un gol. În primă fază, gazdele au făcut 2-3 prin Iulian Carabela, fost fundaș la echipe precum Juventus București, ACS Poli Timișoara, Daco-Getica, Aerostar Bacău sau Unirea Constanța. Ulterior s-a făcut 4-2 pentru Minaur Baia Mare, atunci când George Rusu și-a marcat un autogul, în minutul 76.

Axiopolis Cernavodă, două goluri la ultimele faze ale celor 90 de minute și a dus partida în prelungiri

Au fost minute de prelungire fantastice pentru băieții lui Petre Grigoraș, care au punctat de două ori, în minutul 90+2 și minutul 90+3, prin același Iulian Carabela, de la 11 metri, și Cosmin Dane.

S-a intrat în reprizele adiționale, dar acolo Minaur Baia Mar a dovedit că e echipa mai experimentată. A marcat în minutul 96 prin Sergiu Ciocan și s-a calificat în grupele Cupei României.

Petre Grigoraș demonstrează că încă are un cuvânt de spus în fotbalul românesc: ”Sunt mâhnit de rezultat, dar mândru de atitudine, implicare”

La finalul întâlnirii, Petre Grigoraș i-a lăudat pe jucătorii săi, alături de care are toate șansele să ajungă în Liga 3 la finalul stagiunii actuale de Liga 4 Constanța.

Nu am crezut că pot să fie atât de concentrați și atât de dornici pentru echipă și pentru oraș. Niște jucători din Liga a 4-a, care primesc sume infime în comparație cu adversarii din ligi superioare și care și-au dorit să facă totul pentru Cernavodă.

Știam că sunt niște caractere extraordinare și îi numesc adevărați eurofantastici. Sunt mâhnit de rezultat, dar mândru de atitudine, implicare și, mai ales, de jocul echipei, pentru că am controlat disputa. Personal, m-am considerat superior adversarilor prin ceea ce am arătat pe teren”, a spus Petre Grigoraș, ajuns la 58 de ani, conform Constanța Sport.

  • Axiopolis a început partida cu Minaur Baia Mare în formula: S. Stănciulescu – Andrescu, Sabangean, Vl. Suciu, Carabela, Apostolache, G. Rusu, Moise (cpt.), Carabuz, Al. Grigoraș, Pîrîu
    Rezerve: R. Mirică – Rd. Răducanu, M. Fotescu, Fl. Olah, Leo. Rotar, C. Dane, D. Petrescu, G. Dumitru, Agiveli

Petre Grigoraș consideră că Axiopolis Cernavodă a fost dezavantajată în partida cu Minaur Baia Mare

Antrenorul formației din divizia a 4-a a atras atenția că echipa sa putea primi o lovitură de la 11 metri pe final:

A fost penalty clar pe final și calificarea s-ar fi decis la lovituri de departajare, unde orice s-ar fi putut întâmpla. Am luat două goluri după devieri nefericite, un șut de excepție, o fază fixă, dar noi am fost cei cu un fotbal combinativ, care am construit și am atacat în permanență.

Și un cuvânt pentru public: fantastic! Nu vedem asemenea fani pe multe dintre stadioanele din prima ligă”.

27 septembrie 2022 a fost cu siguranță o zi de sărbătoare la Cernavodă, pentru că la final oficialii gazdelor au luminat cerul cu un foc de artificii, cel mai probabil pregătit pentru o eventuală nouă surpriză în Cupa României, dar care din păcate pentru ei nu a venit.

Axiopolis Cernavodă, pe locul 1 în Liga 4 Constanța

Axiopolis Cernavodă domină până acum Liga 4 Constanța, având, după șapte meciuri, 21 de puncte, victorii pe linie așadar, dar și un golaveraj incredibil, de 51 de goluri marcate și numai șapte primite. Formația pregătită de Petre Grigoraș are un ecart de trei puncte peste locul 2, CS Năvodari.

Petre Grigoraș, într-un interviu acordat pentru Liga2.ro în noiembrie 2021, când era liber de contract, își afirma dorința de a reveni în fotbal, dar punea la îndoială calitatea oamenilor care conduc cluburile. Iată că acum, la Axiopolis Cernavodă, poate face treabă în ciuda condițiilor care nu se compară cu cele pe care le avea în momentul în care pregătea formații din prima divizie:

”(…) Nu sunt resemnat, pentru că sunt dornic să fac treabă, dar sunt dezamăgit de ce se întâmplă în fotbal, e foarte multă minciună și perversitate. Toată lumea vrea rezultate, dar nu sunt condiții, iar apoi cade antrenorul. Promit ceva, nu se țin de cuvânt și lucrurile astea te scârbesc.

Nu se ține cont de contract, nu se respectă. Toate problemele cad în cârca antrenorului, dar toată lumea merge mai departe”.

Foto: Constanța Sport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-alexa-vrea-in-grupele-cupei-romaniei-cu-fc-brasov-dar-trebuie-sa-elimine-surpriza-primei-ligi-episodul-cu-marius-maldarasanu-care-l-a-impresionat-pe-chirurg-19246927

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adi-popa-a-dat-vina-si-pe-factori-externi-dupa-ce-steaua-a-fost-eliminata-din-cupa-romaniei-e-unic-in-istoria-fotbalului-vali-barbulescu-scuze-in-fata-suporterilor-dupa-esecul-cu-19246902

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/daniel-oprita-suparat-pe-jucatori-dupa-ce-steaua-a-fost-eliminata-din-cupa-romaniei-le-am-spus-ca-nu-pot-pacali-fotbalul-la-nesfarsit-ce-a-spus-despre-bogdan-chipirliu-prins-fuma-19246866

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 18:22 Cupa României
Pe aceeași temă