OFICIAL | ”U” Cluj e prima echipă calificată în 16-imile Cupei României. Ardelenii profită de focarul de COVID-19 de la adversara pe care trebuia să o întâlnească

Marius ANGHEL 19 Oct. 2020, 15:38 Cupa României
OFICIAL | ”U” Cluj e prima echipă calificată în 16-imile Cupei României. Ardelenii profită de focarul de COVID-19 de la adversara pe care trebuia să o întâlnească

Universitatea Cluj are un parcurs fără înfrângere în cele șase meciuri de când a fost preluată de antrenorul Costel Enache. Însă echipa are și noroc. Marți, trebuia să joace în turul 4 al Cupei României, însă nu o va mai face, fiindcă va câștigat la ”masa verde”. Adversarul, Viitorul Șelimbăr, are mulți jucători infectați cu COVID-19, astfel că e în imposibilitate de a evolua.

Liga2.ro a scris încă de vineri că meciul dintre Viitorul Șelimbăr și Universitatea Cluj, din turul 4 al Cupei României, nu va avea loc din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le are echipa din Liga 3. Acum, cu o zi înainte de data disputării partidei, FRF a consemnat că jocul nu va avea loc, iar informația este confirmată și de trupa sibiană.

Viitorul Șelimbăr nu poate organiza meciul cu ”U” Cluj: ”COVID-19 umbrește cea mai mare performanță din istoria clubului șelimbărean”

Viitorul Șelimbăr nu a jucat nici în etapa din weekendul trecut a Ligii 3 din această cauză, însă acolo partidele sunt amânate o dată. În Cupa României, dacă o echipă are cazuri de COVID-19 și nu poate alinia cel puțin 13 jucători pe foaia de joc sau nu are acord de la DPS să joace cu fotbaliștii negativi, atunci pierde la ”masa verde”. FRF nu reprogramează aceste partide din competiția KO.

”COVID-19 umbrește cea mai mare performanță din istoria clubului șelimbărean. Cel mai important meci de la înființarea clubului nostru contra celor de la Universitatea Cluj nu se va mai disputa.
Din păcate echipa noastră a înregistrat mai multe cazuri de infectare cu noul virus SARS COV 2, iar tehnicianul Florin Maxim nu va putea alinia 11 jucători la ora meciului.
În consecință Universitatea Cluj se va califica în faza următoare a competiției, asta deoarece conform regulamentului FRF, disputele din această competiție nu pot fi amânate, iar în acest mod echipa noastră nu își va putea masura forțele cu una dintre cele mai iubite formații din Ardeal”, a anunțat Viitorul Șelimbăr pe site-ul oficial.

Cei mai importanți jucători ai echipei antrenate de Florin Maxim sunt Alexandru Curtean, Daniel Tătar, Alexandru Neacșa, Bogdan Vișa sau George Monea.

Viitorul Șelimbăr, echipă clasată pe locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu punctaj maxim obținut în cele cinci meciuri desfășurate în șase etape în acest sezon, a ajuns în turul 4 al Cupei României după ce a trecut în fazele anterioare de CSO Cugir (4-3) și AFC Unirea 1923 (2-0), ambele partide desfășurate în deplasare.

”U” Cluj câștigă la ”masa verde” și trece în 16-imile Cupei României

”U” Cluj, ca echipă clasată pe ultimele poziții în sezonul trecut al Ligii 2, iar acum aflată pe locul 3 după opt etape, a intrat în competiția KO din turul 3, în care a câștigat cu 2-0 partida cu Unirea Dej. Acum obține o victorie la ”masa verde” și trece cu mult noroc în faza 16-imilor de finală, din care intră în competiție și echipele din Liga 1.

Scăpată de un joc greu cu un lider din Liga 3 pe care FRF i-l dăduse să îl întâlnească în turul 4 al Cupei României, ”U” Cluj se poate concentra acum pe următorul meci din campionat, din etapa a 9-a. La 26 octombrie, de la ora 18:00, ardelenii joacă în deplasare la CS Mioveni, formație care în turul 4 al Cupei joacă miercuri, de la ora 14:30, cu Concordia Chiajna. Federalii le-au dat argeșenilor un adversar din aceiași ligă în cupă.

În fiecare tur au fost meciuri câștigate la ”masa verde” din cauza COVID-19

Viitorul Șelimbăr – Universitatea Cluj este singurul meci, deocamdată, care nu va avea loc în turul 4 al Cupei României din cauza problemelor cu COVID-19 la una dintre echipe. Încă nu e primul din acest sezon al competiției KO.

De exemplu, în turul 2 au câștigat la ”masa verde” Şomuz Fălticeni, Axiopolis Sport Cernavodă, SR Braşov, Vediţa Coloneşti, CSM Alexandria și AFC Unirea 1924, iar în turul 3 au beneficiat de jocuri neprogramate din cauza cazurilor COVID-19 echipele: Șoimii Lipova, CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Fotbal Comuna Recea. În turul 1 nu s-au desfășurat nouă jocuri, dar nu toate din cauza problemelor cu noul coronavirus.

REZULTATELE TURULUI 1, 2 și 3 ale Cupei României

Foto: Viitorul Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-u-cluj-se-califica-din-oficiu-in-16-imile-cupei-romaniei-decizia-pe-care-frf-trebuie-sa-o-ia-19152697

Marius ANGHEL 19 Oct. 2020, 15:38 Cupa României
Pe aceeași temă