Mușcătura lui Ceppelini. Vecinul lui Suarez califică Universitatea în semifinalele Cupei. U Cluj – Pandurii 1-0

Mușcătura lui Ceppelini. Vecinul lui Suarez califică Universitatea în semifinalele Cupei. U Cluj - Pandurii 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cupa României a ajuns în faza sferturilor de finală. În această săptămână vor avea loc cele patru meciuri, după cum urmează:

  • CS Mioveni-CFR Cluj 3-4
  • U Cluj-Pandurii 1-0
  • ASA Târgu Mureș – Petrolul, joi de la 18:00 – Sport.ro
  • CSU Craiova – Steaua, joi de la 20:30 – Pro TV

Partidele se vor desfășura într-o singură manșă.

 

  • Uruguayanul care a crescut în același cartier cu superstarul Barcelonei a marcat singurul gol în „U” Cluj – Pandurii.
  • „Șepcile roșii” se califică pentru prima dată în semifinalele Cupei României, după 20 de ani.


Universitatea Cluj și Pandurii s-au trezit la un pas de semifinalele unei competiții care în anii trecuți era vazută doar ca o risipă de energie și bani și din care cele două ieșeau în fazele inițiale. Clujenii au desenată o Cupă pe autocar, dar e un trofeu obținut în 1965. Timp de aproape 50 de ani, finala Cupei n-a fost nici măcar un vis permis pentru fanii lui „U”, iar după jumătate de secol, Ogăraru a vorbit iar de finala acestei competiții. Pentru asta, clujenii trebuiau să treacă de Pandurii pentru care o semifinală din 2007 era performanța maximă în competiția knock-out. În zadar s-au plâns ardelenii la ultimul meci de pe Cluj Arena de starea gazonului. Jucătorii au avut un șoc când pe gazonul care părea desprins din ligile inferioare, pe lângă noroi se mai vedeau urme de la liniile trasate la meciul de rugby jucat între timp acolo. Două echipe în criză pe un teren mocirlos nu puteau oferi spectacol. Așa că meciul a fost unul de luptă. Ogăraru a avut surpriza să vadă că Pandurii, singura echipă pe care a învins-o în campionat, mai consistentă și mai cerebrală la mijlocul terenului, în timp ce echipa sa părea în continuare că încearcă să-și găsească identitatea în teren.

Răduț a nimerit bara

Gorjenii au fost mult mai periculoși în prima parte. Panagopoulos a scos șutul lui Nistor care mergea spre vinclu (10), Răduț a reluat cu capul în transversală (11), iar apoi a lovit cea mai apropiată reclamă de poarta clujenilor, în două rânduri (19, 24). Clujenii au fost periculoși doar prin Costin, a cărui lovitură liberă ricoșată din noroi a fost scoasă cu pieptul de portarul Gliwa (26), iar pe final, „vârful” de națională, Mihai Roman a fost la distanță de câțiva centimetrii de gol.

Ceppelini, „omul surpriză”

Ogăraru a avut inspirația să-l introducă la pauză pe Ceppelini, omul adus de clujeni din Serie A, de la Cagliari, iar uruguayanul a marcat cu un voleu din careu, golul care avea să o transforme pe „U” Cluj în favorită (55). 15 minute a rămas Pandurii fără reacție după golul primit, iar atunci Panagopoulos a barat șutul lui Cristocea. Lemnaru putea tranșa calificarea, dar și-a trecut în cont doar ratarea sezonului, din 3 metri (81). Pe final, noroiul a devenit prieten cu jucătorii lui Ogăraru, gorjenii reușind tot mai greu să ajungă în preajma porții lui Panagopoulos, iar visul fanilor Universității de a-și vedea echipa în finala Cupei reînvie după decenii bune.


Cronică scrisă de Vlad Măcicășan

22:26 Final de meci pe Cluj Arena. U Cluj câștigă cu 1-0, după golul superb înscris de Ceppelini și devine a doua echipă calificată în faza semifinalelor, după CFR Cluj.


22:10 Ocazie imensă pentru Lemnaru! U Cluj a avut șansa de a închide meciul. Raul Costin a centrat excelent de pe partea dreaptă, iar mingea l-a găsit nemarcat pe Lemnaru, la doar trei metri de poarta lui Gliwa. Atacantul care a trecut și prin curtea Stelei în acest tur a reluat însă dezamăgitor, mult peste poartă. Oaspeții mai au șase minute în care pot spera la un gol care să trimită meciul în prelungiri.


22:01 Destul de târziu, dar Pandurii reacționează după primirea golului. Răduț, cel mai periculos om al oaspeților, șutează de la distanță, mingea apucă să atingă gazonul în fața lui Panagopoulos, dar portarul grec reușește să respingă. Mai sunt 20 de minute din meci și orice se poate întâmpla.


21:47 GOOOOOOOOOL U CLUJ! Inspirația lui Ogăraru! Tehnicianul clujean l-a trimis pe Ceppelini în teren la pauză în locul lui Stojanovic, iar uruguayanul de 23 de ani, care a mai trecut și pe la Cagliari, a deschis scorul cu o execuție superbă, din vole, cu piciorul drept, la colțul lung, după o pasă excelentă a lui Vasilică Cristocea.


21:20 Pauză pe Cluj Arena. Arbitrul Cristi Balaj a fluierat finalul celor 45 de minute, în care, în ciuda unui teren greu, meciul a avut ritm. Ocaziile au venit la poarta gazdelor, dar Nistor și Răduț nu au reușit să deblocheze tabela. Sunt semne bune pentru repriza secundă, când sperăm că vom avea parte și de goluri.


21:00 După 26 de minute de la începerea meciului, clujenii au prima situație periculoasă. Raul Costin execută inteligent o lovitură liberă, pe lângă zid, cu efect, iar mingea cade exact în fața portarului Gliwa. Polonezul anticipează bine și respinge în corner. Terenul este din ce în ce mai greu.


20:45 La faza imediat următoare, Paul Anton execută excelent cornerul rezultat și Răduț reia din centrul careului, cu capul. Panagopoulos rămâne fără reacție, dar bara îl salvează.


20:44 Dan Nistor și-a adus aminte de perioada în care era unul dintre cei mai buni mijlocași ai Ligii 1 și a șutat excelent de la mare distanță. Panagopoulos a fost la post și a respins în corner.


20:38 Pentru George Ogăraru, meciul din această seară are o miză destul de mare. Echipa nu merge deloc bine în campionat, unde ocupă locul al 12-lea, cu 15 puncte, iar o victorie în fața Pandurilor și o calificare în semifinalele Cupei României ar mai risipi din tensiunea de la echipă, unde s-a vorbit destul de des despre o eventuală demitere a tehnicianului de 34 de ani.


20:32 A început meciul. Terenul arată destul de rău, iar cauza este un meci de rugby care a avut loc pe Cluj Arena duminică. Să sperăm că gazonul va rezista și câ vom aea parte de un meci la fel de spectaculos ca cel de aseară. Spectaculos, dar nu și controversat.


19:32 Avem și foaia de joc a partidei de pe Cluj Arena.


19:29 Bună seara! După thriller-ul de aseară de la Pitești, unde CFR Cluj a revenit de la 0-3 în minutul 62 în fața lui CS Mioveni și a devenit prima echipă calificată în semifinalele Cupei României, astăzi vom avea parte de un nou meci interesant. De 20:30, U Cluj și Pandurii, două echipe aflate în zona retrogradării în campionat, se vor duela pentru un loc în careul de ași al Cupei.


CFR Cluj s-a impus cu 4-3 pe terenul lui CS Mioveni, după ce în minutul 62 era condusă cu 0-3, oferind una dintre cele mai frumoase reveniri din istoria fotbalului românesc. Clujenii devin astfel prima echipă calificată în semifinalele Cupei României, dar succesul este umbrit de lipsa de fair play arătată de jucători la faza din care s-a marcat golul de 3-3.

Într-un peisaj descurajant, plin de zăpadă, în care deținuții de la Penitenciarul Colibași se chinuiau de zor să facă posibilă desfășurarea meciului, nimic nu avea să anunțe drama unei echipe de Liga 2, CS Mioveni, care a dominat autoritar, timp de 60 de minute, ocupanta locului secund din Liga 1, CFR Cluj.

Claudiu Niculescu și băieții săi s-au adaptat mult mai bine terenului greu și au arătat încă de la începutul meciului că nu întâmplător au eliminat Astra, deținătoarea trofeului, și Dinamo. Stoica a deschis scorul în minutul 36, după o lovitură de cap de la 8 metri, iar restul reprizei nu a adus nimic periculos la poarta argeșenilor. După pauză, visul singurei echipe de Liga 2 rămase în competiție părea să prindă contur. Nilă a marcat pentru 2-0 în minutul 51 și, la doar opt minute distanță, Gălan a profitat de o gafă de începător a lui Felgueiras și a dus scorul la 3-0. Era momentul în care totul mergea bine pentru Niculescu și compania.

4 goluri în 30 de minute, umbrite de un gest rușinos

Ajutați de arbitrul Istrate, care a dictat foarte ușor în penalty la un duel între Negoiță și Tade, clujenii au revenit în joc prin golul atacantului francez, în minutul 62. Peste șase minute, Chanturia a marcat pentru 2-3 și jocul s-a relansat. Cel mai controversat moment al partidei, o fază rar întâlnită pe un teren de fotbal, s-a petrecut în minutul 87. Gazdele au trimis mingea în afara terenului pentru a permite intrarea pe gazon a medicilor. La reluare, Susic a repus balonul de la margine spre Chanturia, iar gruzinul a dat impresia că dorește să înapoieze, așa cum ar fi fost logic, balonul gazdelor. Ivanovski l-a preluat, însă, l-a trimis spre Tade, iar francezul a marcat pentru 3-3, declansând un val de proteste vehemente din partea lui Claudiu Niculescu și a jucătorilor argeșeni. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în minutele de prelungire Ivanovski a marcat pentru 4-3, spulberând astfel visul Mioveniului, echipă care, în minutul 62, era ca și calificată în semifinalele competiției.

O lecție despre cum echipa considerată mai mare nu se dă în lături de la nimic pentru a câștiga, un gest rușinos care-i desconsideră pe niște fotbaliști mult mai bine titrați care s-au văzut umiliți, timp de o oră, de o echipă de liga secundă și o revenire memorabilă, de la 0-3 la 4-3, umbrită de o fază controversată, care nu-și are loc pe stadioanele de fotbal. Acesta a fost povestea thriller-ului de la Pitești, un thriller care a început cu o întârziere de zece minute și care s-a terminat cu un bombardament cu bulgări al fanilor argeșeni asupra jucătorilor CFR-ului.


22:30 Final de meci pe stadionul „Nicolae Dobrin”. CFR-ul revine miraculos în fața lui CS Mioveni, marchează de patru ori în ultimele 30 de minute și obține o calificare nesperată și controversată în semifinalele Cupei României. Finalul meciului îi găsește pe jucătorii argeșeni în lacrimi și pe suporteri bombardându-i cu bulgări de zăpadă pe fotbaliștii CFR-ului.


22:28 GOOOOOOOL CFR CLUJ! Este de neimaginat ce se întâmplă la Pitești. Ivanovski a primit o minge la 20 de metri de poarta adversă și a șutat cu sete, cu piciorul stâng, învingându-l pentru a patra oară în 30 de minute pe Popescu.


22:21 GOOOOOL CFR CLUJ! După o fază mai puțin întâlnită pe terenul de fotbal, clujenii marchează golul de 3-3. Elevii lui Dican ar fi trebuit să le înapoieze mingea fotbaliștilor din Mioveni, după ce aceștia au trimis-o în afara terenului pentru a permite medicilor să intre pe teren, dar Chanturia a trimis balonul spre poarta gazdelor, Ivanovski l-a preluat și i-a pasat lui Tade, care l-a învins pe Popescu.


 


22:05 GOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! Să asistăm oare la un thriller? Clujenii marchează al doilea gol în doar șase minute și relansează meciul. De data aceasta, Chanturia, omul introdus de Dican în minutul 55 profită de o respingere nefericită a unui fundaș argeșsean și șutează cu piciorul stâng de la 25 de metri, învingând-ul pe Popescu.


21:58 GOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! Nu au trecut decât 60 de secunde de la golul lui Gălan și CFR-ul a reintrat în meci. Tade a fost faultat în careu de Negoiță, iar arbitrul Dragoș Istrate a dictat lovitură de pedeapsă. Același atacant francez transformă cu calm, iar scorul devine 3-1. Clujenii mai au 30 de minute în care pot spera la o întoarcere de scor memorabilă.


21:56 GOOOOOOOOOOOOL CS MIOVENI! Felgueiras face o gafă imensă, se uită pur și simplu la o minge care trece prin fața lui, iar Gălan profită și marchează din apropiere.


21:47 GOOOOOOOOOOOOL CS MIOVENI! Nilă este lansat foarte bine pe culoar, lasă mingea să cadă și șutează inspirat, cu piciorul drept, la colțul lung. Felgueiras, care ieșise din poartă pentru a închide unghiul de șut, este depășit de minge, care ajunge în poartă. Este 2-0, iar visul gazdelor pare să prindă contur.


 


21:25 Pauză la Pitești. Prime 45 de minute perfecte pentru Claudiu Niculescu și elevii săi, care au dominat în mare parte jocul și au creat mai multe faze periculoase decât o echipă a CFR-ului care nu traversează cea mai bună formă. Golul marcat de Stoica face ca tabela de scor să arate 1-0 pentru gazde.


21:15 GOOOOOL CS MIOVENI! Insistențele gazdelor dau rezultate. După o centrare din corner, Bogdan Stoica reia din interiorul careului, iar lovitura de cap nu-i dă nicio șansă lui Felgueiras, care se vede învins de fundașul central al gazdelor care a marcat și în meciul cu Astra.


21:04 BARĂ‚ CS MIOVENI! Popa a centrat excelent de pe partea dreaptă, iar Galan a încercat să reia spectaculos, din foarfecă. Decarul Mioveniului a ratat execuția și mingea a ajuns la Nilă, care, din 10 metri, a șutat în bara din stânga a porții apărate de Mario Felgueiras. CS Mioveni e echipa care domină în aceste momente.


21:00 Gazdele sunt din ce în ce mai periculoase. Aya, cel mai în formă fobtalist al argeșenilor, l-a depășit pe Susic, fundașul dreapta al CFR-ului, și a centrat excelent în careu. Gălan a ajuns, din păcate pentru CS Mioveni, prea târziu la minge și nu a putut relua cu capul.


20:50 Așa cum era de așteptat, fotbalul are de pierdut pe un astfel de teren. CS Mioveni a început ceva mai bine, a deținut controlul la mijlocul terenului, dar primele 15 minute ale partidei nu au adus decât o singură ocazie de gol, în minutul 3, atunci când Galan a executat o lovitură liberă direct pe poartă, dar Felgueiras a respins în corner. Totuși, meciul are ritm, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.


20:31 Nu doar Claudiu Niculescu merită premiat, ci și puținii suporteri prezenți la acest meci. Oamenii din tribună suportă cu greu frigul și ninsoarea, dar sunt alături de echipa preferată.


20:25 Așa arată terenul în aceste momente și s-ar putea să asistăm la un caz asemănător cu cel de la Brașov, unde, în weekend, începutul meciului dintre echipa locală și Viitorul a fost amânat cu o oră. Arbitrul partidei de la Pitești, Dragoș Istrate, a decis amânarea startului cu cinci minute.


20:15 La Pitești ninge ca-n povești! Terenul este acoperit de zăpada care continuă să cadă. Liniile terenului se observă cu greu, dar organizatorii fac eforturi pentru ca meciul să se dispute în condiții cât mai bune. În acest sens, pentru a înlătura mai rapid zăpada de pe teren, ei au apelat și la ajutorul unor deținuți de la Penitenciarul Colibași.


20:09 Avem și formațiile de start ale echipelor pregătite de Claudiu Niculescu și Feri Dican.

CS Mioveni: Oct. Popescu – Cip. Negoiță, Calvin, Bg. Stoica, Ct. Stan – Al. Răuță (cpt.), Biceanu, Galan – A. Popa, Ayza, Nilă
Rezerve: Fl. Croitoru – Năstăsie, M. Vintilă, V. Mazilu, Dragalina, Mârzeanu, I. Rada

CFR Cluj: Felgueiras (cpt.) – Susic, Larie, I. Rada, Camora – Petrucci, Muniru – Jazvic, Tade, Jakolis – Dore
Rezerve: Vâtcă – T. Lopes, C. Ene, Ivanovski, Fl. Costea, Chanturia, Carp


19:58 Nu este la îndemâna oricui să elimine Astra, deținătoarea trofeului, și Dinamo într-un singur sezon de Cupă. De aceea, Claudiu Niculescu, antrenorul gazdelor de astăzi, a primit din partea Primăriei Mioveni o Diplomă de Excelență pentru performanțele obținute cu echipa de fotbal.

Claudiu Niculescu, premiat cu Diplomă de Excelență pentru performanța din Cupă obținută cu CS Mioveni

 


19:51 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar în următoarele ore vom comenta împreună primul meci din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, partida care va avea loc pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, dintre CS Mioveni, surpriza competiției, singura echipă din Liga 2 care a ajuns până în această fază, și CFR Cluj, ocupanta locului secund în Liga 1, câștigătoare a Cupei României de trei ori, în 2008, 2009 și 2010.


Echipele probabile de la CS Mioveni – CFR Cluj

CS Mioveni: Popescu – Negoiță, Calvin, Rada, Stan – Popa, Răuță, Galan, Biceanu – Bălan, Ayza.
Antrenor: Claudiu Niculescu

CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Rada, Larie, Camora – Petrucci, Christian – Chanturia, Jazvic, Ivanovski – Tade
Antrenor: Feri Dican


Cel mai așteptat meci al acestei faze este cel de la Craiova. Fostul jucătorul al Universității Craiova, Nicolae Ungureanu, a declarat că suporterii vor reprezenta cel mai mare avantaj al oltenilor.

„Anticipez un meci greu pentru noi, probabil cel mai tare joc din acest an, deoarece Steaua are cel mai valoros lot și cochetează cu cupele europene. Dar, într-un clasament al ultimelor zece etape, de când au venit Cârțu și Săndoi, noi suntem pe primul loc. Așa că, având forma de partea noastră, mă aștept la un spectacol reușit. Iar cel mai mare avantaj al nostru la acest joc îl reprezintă suporterii. Mă aștept la un vulcan pe Ion Oblemenco. Am amintiri foarte multe, am jucat 10-11 ani pentru «Știința», și alți cinci la Steaua. Au fost numeroase dueluri. Dar ce am trăit la Craiova va rămâne tot timpul în inima mea. A fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea când am îmbrăcat tricoul alb-albastru„, a spus Ungureanu.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup