Mingea lui Alioșa și 90 de minute de spectacol. „Câinii” s-au calificat în sferturile Cupei după un gol marcat de Vojnovic în prelungiri. Pandurii – Dinamo 2-3

Mingea lui Alioșa și 90 de minute de spectacol.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală, după o victorie dramatică pe terenul Pandurilor, scor 3-2.

Pandurii – Dinamo a devenit meciul care aduce cel mai mult spectacol în Liga 1. În 2015, cele două formații s-au întâlnit de cinci ori, iar Edward Iordănescu a ajuns să declare că s-a săturat să joace împotriva echipei lui Mircea Rednic. În Cupă, lucrurile nu aveau să stea altfel, după cinci partide care au însumat 18 goluri.

Gorjenii au început cu o echipă plină de rezerve, iar experimentele nu au lipsit. Cu titularii pe bancă sau în tribune, Iordănescu a mizat pe trei jucători de bază, Săpunaru, Hora și Nicoară, suficient pentru a pune probleme. Rednic a schimbat și el șase jucători după meciul de la Craiova și a oferit șansa unor fotbaliști precum Șerban și Nedelcearu să demonstreze că merită un loc în prima echipă. Iar primul nu a ezitat. După doar opt minute a răspuns prezent la o centrare din corner a lui Palic și a deschis scorul. Imediat, însă, a venit replica. Hora s-a întins după o minge pasată de Khalouta, după o greșeală a lui Mevlja și a egalat. Era abia minutul 13, iar în mintea microbiștilor se derulau deja, parcă, celelalte meciuri superbe dintre cele două combatante.

Stângul lui Palic și lovitura lui Alioșa

Show-ul a continuat și a venit rândul oltenilor să înscrie după o fază fixă. Nicoară a bătut bine, Iustin Popescu a respins în față. În fața lui Nedelcearu, la propriu, iar mingea s-a oprit în plasă. Era abia minutul 31 și se marcaseră trei goluri, adică mai mult decât în primele două meciuri ale zilei. A urmat o bară superbă a lui Șerban, un gol anulat al lui Gnohere și, după pauză, o nouă reușită născută din stângul lui Palic. Croatul a centrat, Gnohere a trecut pe sub minge, iar Rotariu a înscris din apropiere (51). Dinamo a continuat să domine, cei 22 de fotbaliști și-au luat o mică pauză în așteptarea finalului de meci, unul care nu a dezamăgit.

Grecu a făcut un fault care a părut inspirat, l-a oprit pe Rotariu din drumul spre poartă, în minutul 90, cu prețul unui cartonaș galben. Lovitură liberă pentru Dinamo a.k.a. o nouă șansă pentru Palic. Stângul croatului nu a dezamăgit nici de această dată: a pus mingea pe capul lui Rotariu, care a deviat spre colțul lung, de unde Gnohere l-a nimerit pe Stanca. Prezența de spirit a vârfului dinamovist a făcut ca acesta să ofere o pasă genială, cu capul, deși se afla căzut pe gazon, pentru Vojnovic, iar mijlocașul croat, introdus de Rednic la pauza în locul lui Gavrilă, nu a ratat.

Dinamo a dat lovitura decisivă pe final, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României și continuă o serie incredibilă de meciuri spectaculoase și tensionate contra Pandurilor.


Pandurii – Dinamo 2-3 Hora 13, Nedelcearu aut. 31 / Nedelcearu 8, Rotariu 51, Vojnovic 90)

  • Pandurii: Stanca – Salgado, Filippeto, Erico (Wellington 90),   Grecu – Săpunaru, Pițian (Mrzljak 72)  – Nicoară, Khalouta (Nistor 66), Ciucur – Hora
  • Dinamo: I. Popescu –   Fai, Mevlja, Puljic, Feussi – Șerban (C. Matei 81), Nedelcearu – Gavrilă (Vojnovic 46), Rotariu (A. Marc 90), Palic – Gnohere


22:21 Final de meci, după 90 de minute spectaculoase. Dinamo obține calificarea în sferturile de finală grație unui gol marcat de Vojnovic în minutul 90. Cele două echipe au oferit un nou duel spectaculos. Noi am propune să se întâlnească în fiecare săptămână.


22:17 GOOOOOOOOOOOL DINAMO! Din lovitura liberă executată, alb-roșii dau lovitura, chiar în minutul 90. Același Palic, care se dovedește un executant foarte bun de faze fixe, trimite o nouă centrare inspirată, Rotariu deviază pe spate, Gnohere trage în Stanca, apoi are prezența de spirit de a-i pasa cu capul, de jos, lui Vojnovc. Croatul introdus la pauză de Rednic e atent și trimite în poartă din apropiere, ducând-o practic pe Dinamo în sferturile de finală.


22:15 Cu două minute înainte de final, Grecu ia o decizie inspirată și se sacrifică pentru binele echipei. Face un fault din spate și primește cartonașul galben, într-o fază în care Rotariu scăpase spre poarta lui Stancu. 


22:07 Ritmul jocului a scăzut, logic, odată cu apropierea de final. Mai sunt 10 minute, iar Rednic l-a introdus pe Cosmin Matei în locul lui Ionuț Șerban, cel care a avut o evoluție bună în această seară.


21:53 Pandurii echilibrează jocul, după câteva minute în care Dinamo a fost echipa mai bună. Chiar și așa, tot băieții lui Mircea Rednic se fac prezenți mai des în careul lui Mingote. Edi Iordănescu a sesizat randamentul slab dat de Khalouta și l-a introdus pe Nistor.


21:41 Fai face faza meciului, driblând doi adversari în tușă, apoi scoate pentru Rotariu, dar șutul acestuia din interiorul careului e scos de la vinclu de Stanca. Dinamo a început superb repriza a doua.


21:37 GOOOOOOOOOOL DINAMO! Rotariu egalează, după o nouă fază plecată din piciorul stâng al lui Palic. Croatul a centrat din partea stângă, Gnohere a trecut pe sub minge, care a ajuns la nepotul lui Iosif Rotariu, iar tânărul mijlocaș dinamovist l-a învins pe Stanca din apropiere. Este o discuție legată de poziția atacantului alb-roșu în momentul centrării lui Palic, dar reluările arată că asistentul a luat o decizie inspirată, pentru că Rotariu se afla în ofsaid, dar mingea nu a fost atinsă de Gnohere, ci de un jucător advers.


21:34 A început repriza a doua. Vojnovic i-a luat locul lui Gavrilă.


21:17 Final de primă repriză. Am văzut două goluri, un autogol, o reușită anulată pentru ofsaid și o execuție superbă a lui Ionuț Șerban. Dacă băieții continuă așa și după pauză ne declarăm mulțumiți.


21:05 Dinamo nu pierde mult timp și se aruncă pur și simplu în ofensivă. Gavrilă ratează din poziție bună, șutul său fiind respins în corner de Stanca. Imediat, Șerban trimite o bombă de la 25 de metri, dar balonul lovește încheietura barelor. Atent, Gnohere trimite mingea în poartă, dar este semnalizat în ceea ce seamănă cu un ofsaid centimetric.


21:03 GOOOOOOOOL PANDURII! Nicoară execută în forță o lovitură liberă din marginea careului, Iustin Popescu boxează în față, dar mingea îl lovește pe Nedelcearu și intră în poartă. E un gol venit cumva normal, după o perioadă de joc mai bună a gazdelor, care au câștigat lupta la mijlocul terenului. De notat faptul că Edward Iordănescu îl folosește pe Cristi Săpunaru la mijlocul terenului, pe poziția de închizător, în cuplu cu Pițian, iar fostul căpitan al Rapidului face un meci bun.


20:55 Primele 25 de minute s-au desfășurat exact cum s-ar fi așteptat orice microbist care a urmărit ultimele partide dintre cele două formații. Apărările au mult de lucru, iar nivelul e unul bun. Pandurii controlează jocul, iar Hora a avut șansa de a face 2-1, dar a ajuns prea târziu la o centrare a lui Grecu.


20:45 GOOOOOOOOL PANDURII! Trec doar cinci minute și gorjenii oferă cel mai bun răspuns posibil. Construiesc o fază asemănătoare cu cea din care Răduț a deschis scorul pe Arena Națională în meciul cu Steaua, Mevlja respinge greșit centrarea lui Ciucur, Khalouta profită și pasează pentru Hora, iar golgheterul Pandurilor împinge balonul în poarta lui Iustin Popescu.


20:40 GOOOOOOOOL DINAMO! Spectacolul pe care-l anticipan începe devreme. Palic execută un corner din dreapta, Nedelcearu își face loc printre doi fundași adverși și trimite în poarta lui Mingote. Start bun pentru oaspeți, care au mai avut două situații periculoase, prin Gavrilă. Start bun și pentru Nedelcearu, cel care a rămas puțin dator în acest sezon.


20:37 Edi umblă cu bilețele. După doar câteva minute scurse, antrenorul Pandurilor simte nevoie unor mici reglaje în echipa sa. În acest sens, l-a chemat la margine pe Grecu, cel căruia i-a înmânat un bilețet cu câteva însemnări.


20:30 A început meciul!


20:20 2-1, 1-3, 3-2, 2-2 și 0-2 sunt rezultatele înregistrate de cele două formații în cele cinci meciuri jucate în acest an. Spectacol, așadar, indiferent de competiția și locul în care a avut loc meciul. 2.40 e cota pentru peste 2.5 goluri.


20:00 Șansă imensă pentru Șerban și Nedelcearu. Două dintre tinerele speranțe ale dinamoviștilor, Ionuț Șerban și Ionuț Nedelcearu s-au obișnuit deja cu banca de rezerve sau cu tribuna în acest sezon. Primul nu-și găsește locul în linia de mijloc, după evoluții modeste în startul campionatului, în timp ce al doilea nu s-a putut impune în centrul liniei defensive, acaparat de Andrei Marc și Mevlja. Astăzi, cei doi vor fi cuplul de închizători al lui Mircea Rednic și vor avea o șansă mare de a-i demonstra antrenorului dinamovist că merită un loc printre primii 11.


19:44 Pandurii și Dinamo joacă, la Severin, peste 45 de minute, cea mai interesantă optime de finală a Cupei României. Mai sus avem echipele de start, unele schimbate față de meciurile jucate în campionat de cele două echipe. Dintre titularii Pandurilor, doar Săpunaru, Nicoară și Hora se vor afla pe teren, în timp ce Mircea Rednic a făcut șase schimbări în primul 11, după ce formația sa a fost umilită de CS U Craiova.


Antrenorul formației Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, prefera un alt adversar în optimile de finală ale Cupei României, declarând, după tragerea la sorți că s-a săturat de meciurile cu Dinamo.

„Cam prea mult, m-am cam săturat sincer să jucăm cu Dinamo! Sezonul trecut am jucat de două ori în semifinale plus returul în campionat, au fost trei victorii de partea noastră și ne-am bucurat. Acum ne-a trecut așa, o mare victorie prin față, din nou în campionat, la acel 2-2 când am scăpat printre degete victoria și a venit apoi jocul din Cupa Ligii. Am spus și atunci că ne-am asumat niște riscuri pentru că am mizat pe acel sistem de rotație și acum va urma meciul din Cupa României. Nu pot să mă pronunț acum cu privire la acest joc, pentru că abia acum puține minute s-a tras la sorți și încă nu avem clar stabilită strategia pentru acest joc. Sigur ne dorim să mergem mai departe dar nu suntem hotărâți cum vom aborda jocul. Dar Dinamo e un adversar care traversează o perioadă bună și sigur va fi un joc deschis oricărui rezultat”, a spus Iordănescu în momentul în care a aflat că va înfrunta din nou echipa antrenată de Mircea Rednic.

Tehnicianul Pandurilor s-a săturat să tot joace contra „câinilor”, dar are un bilanț pozitiv, ca antrenor, împotriva lui Dinamo: din 5 meciuri a câștigat 3, a făcut un egal, și pierdut o singură dată.

De partea cealaltă, Dinamo vine după umilința suferită la Craiova (0-3, cu CS U). Fotbaliștii lui Mircea Rednic caută un nou succes în confruntarea cu Pandurii, dar tehnicianul originar din Hunedoara va odihni mai mulți jucători care s-au făcut de râș pe „Extensiv”.

Mircea Rednic a întânit Pandurii de 12 ori în cariera sa de antrenor. A reușit să câștige de 8 ori, 3 partide s-au terminat la egalitate, iar unul s-a încheiat cu victoria gorjenilor.

Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Săpunaru, Vasco Fernandes, Momcilovic – Nistor, Mrzljak – Ciucur, Rădut, Nicoară – Hora
Dinamo: I. Popescu – Feussi, Puljic, Mevlja, Ghomsi – Nedelcearu, Van Haaren – P. Petre, C. Matei, Shalaj – Gnohere


articol publicat de Andrei Pal

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani