Meciurile Fazei a II-a a Cupei României, ediția 2021-2022. Printre cele 76 de echipe care intră la joc sunt și cele cinci nou-promovate în Liga 2!? Steaua are meci în Capitală

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 23:19 Cupa României
Meciurile Fazei a II-a a Cupei României, ediția 2021-2022. Printre cele 76 de echipe care intră la joc sunt și cele cinci nou-promovate în Liga 2!? Steaua are meci în Capitală

Federația Română de Fotbal a validat cele 41 de echipe calificate din Faza I a Cupei României, ediția 2021-2022, disputată în data de 28 iulie, și apoi a stabilit meciurile din Faza a II-a a competiției, incluzând, inexplicabil, și cele cinci nou-promovate în Liga 2.

Partidele sunt programate să se desfășoare în data de 11 august 2021, de la ora 17:30.

Cele cinci nou-promovate în Liga 2 intră la joc încă din Turul II al Cupei României!?

Din acest tur intră în competiție și restul echipelor cu drept de joc din Liga 3. De exemplu, nu au drept de joc echipele secunde ale cluburilor din Liga 1, respectiv Liga 2 (12 la număr).

În mod inexplicabil, contra formatului Cupei României aprobat în Comitetul de Urgență din 27 iulie, FRF a decis să introducă în competiție încă din acest tur și cele cinci nou-promovate în Liga 2, Dacia Unirea Brăila, Steaua București, FC Brașov, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej. Acestea vor juca în deplasare cu Sportul Chiscani, Progresul Spartac, FC Avrig, Metalurgistul Cugir, respectiv Sportul Beclean.

În Faza a II-a trebuiau să joace, conform programului stabilit de Departamentul Competiții al FRF, 76 de echipe: 41 calificate din Faza I şi 35 din Liga 3. Care vor evolua în Liga 3, nu care au jucat în sezonul trecut în Liga 3. În total se dispută 38 de meciuri.

În sezoanele trecute, nou-promovatele în Liga 2 intrau abia din Faza a III-a.

  • În total, în etapa națională a Cupei României vor juca 153 de echipe: doar 34 câștigătoare în aceast an ale etapei pe județ (dintr-un total de 42), 83 din campionatul Liga 3, 20 din campionatul Liga 2 și 16 din campionatul Liga 1.

Someşul Dej și Flacăra Horezu, eliminate la ”masa verde” din competiție după ce în Turul I au utilizat jucători în stare de suspendare

Față de rezultatele înregistrate în Faza I a Cupei României, există două echipe câștigătoare pe teren, însă care au fost desemnate de Comisia de Disciplină și Etică, în ședința din 2 august, drept pierzătoare la ”masa verde” pentru nereguli avute.

Este vorba despre echipele de Liga 3 Someşul Dej și Flacăra Horezu. Acestea trecuseră în deplasare cu 3-1 de Sportul Beclean, respectiv 3-1 de Sparta Râmnicu Vâlcea, însă Departamentul Competiții al FRF a sesizat nereguli avute de cele două echipe și le-a ”pârât” la Comisia de Disciplină și Etică, care le-a eliminat din competiție. Someșul și Flacăra au fost pedepsite cu înfrângeri la ”masa verde”, scor 0-3, și cu o penalitate sportivă de 105 lei.

Someșul Dej i-a folosit în stare de suspendare pe Ionuț Dobrea și Emanuel Rareș Negru, în timp ce Flacăra Horezu l-a utilizat tot în stare de suspendare pe Gabriel Vișan. Cei trei jucători nu aveau drept de joc din sezonul trecut.

Astfel, Sportul Beclean și Sparta Râmnicu Vâlcea au trecut în Turul II cu victorii la ”masa verde” și vor întâlni în această fază Unirea Dej, respectiv Unirea Bascov.

Jocurile Fazei a II-a a Cupei României au fost determinate de FRF tot pe criteriu geografic:

miercuri, 11 august 2021, ora 17:30
Progresul Spartac – Steaua
CS Cârcea – ACSO Filiaşi
FC Avrig – FC Braşov
Kids Tâmpa Braşov – SR Braşov
CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti
CS Hunedoara – CSM Deva
Progresul Ezeriş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
CSC Dumbrăviţa – Şoimii Lipova
Avântul Periam – Progresul Pecica
Lotus Băile Felix – Crişul Chişineu Criş
Foresta Tileagd – CA Oradea
CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare
Progresul Şomcuta Mare – Gloria Bistriţa-Năsăud
Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău
Sportul Beclean – Unirea Dej
Sănătatea Cluj – Sticla Arieşul Turda
Voinţa Stremţ – Industria Galda
Metalurgistul Cugir – CS Comunal Şelimbăr
Unirea Ungheni – Avântul Reghin
Dante Botoşani – Foresta Suceava
Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuţi
Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ
Sporting Juniorul Vaslui – Huşana Huşi
Sporting Lieşti – SC Oţelul Galaţi
Viitorul Curiţa – AFC Odorheiu Secuiesc
Inizio Focşani – CSM Focşani
Sportul Chiscani – Dacia Unirea Brăila
Recolta Gheorghe Doja – Viitorul Ianca
Metalul Buzău – CSM Râmnicu Sărat
CS Năvodari – Axiopolis Sport Cernavodă
Dunărea Ciocăneşti – Agricola Borcea
SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi
Asalt Bucureşti – CS Tunari
CSM Alexandria – Sporting Roşiori
CSO Plopeni – CS Blejoi
Flacăra Moreni – FC Pucioasa
Sparta Râmnicu Vâlcea – Unirea Bascov
Viitorul Dăeşti – Vediţa Coloneşti

Meciurile se desfășoară pe terenul echipei mai slab clasate la finalul sezonului trecut.

Câștigătoarele acestor jocuri se vor califica în următoarea fază a competiției KO, Faza a III-a, care este stabilită pentru data de 25 august 2021. În acest tur vor participa 52 de echipe: 38 calificate din Faza a II-a şi 14 echipe din Liga 2. Atunci se vor disputa 26 de meciuri.

REZULTATELE din FAZA I

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 23:19 Cupa României
Pe aceeași temă