Matul la „Rege”, pasiunea lui Șumudică! Astra bate Viitorul, 3-1, și se califică în semifinalele Cupei României. Meciul important pentru Hagi se joacă luni, la Giurgiu

Matul la
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Astra a învins Viitorul, scor 3-1, la Ovidiu, și s-a calificat în semifinalele Cupei României. Takayuki Seto, Constantin Budescu și Daniel Florea au marcat golurile campioanei, iar singura replică a echipei „Regelui” a venit de la Vlad Morar.
  • ACS Poli Timișoara, FC Voluntari, CS U Craiova și Astra sunt cele patru echipe rămase în cursa pentru trofeul Cupei României.

De la transformarea Viitorului într-o echipă de top a Ligii 1, Hagi a avut mari probleme cu doi adversari: FCSB și Șumudică. Pe primul l-a învins abia luna aceasta, iar pe al doilea îl bătuse o singură dată în duelurile directe. De cele mai multe ori, Șumi a întins o capcană și a profitat de entuziasmul din jocul adversarului: a cedat deliberat posesia, a așteptat momentele oportune și a lovit la timp. Dar ce va face Hagi? Merge „Regele” pentru Cupa României sau așteaptă să dea lovitura pe scena mai importantă, care-i oferă mai multe posibilități și îî îngrașă contul? Răspunsul a venit cu câteva ore înaintea meciului de la Ovidiu, programat cu patru zile înaintea celui din etapa a patra a play-off-ului (luni, 20:30, la Giurgiu), iar deznodământul a părut că devine, brusc, ușor de anticipat.

Hodorogea nu e Benzar, Cicâldău nu e Coman, Bârsan nu e Hațegan

Din înaltul tribunei, fostul atacant din Giulești a păstrat rețeta câștigătoare, conștient că Hodorogea nu poate pune presiunea lui Benzar, că Cicâldău nu e (încă) la nivelul lui Coman și că Rădoi nu are fuleul lui Nedelcu la mijlocul terenului, dar unele dintre rezervele Viitorului au lucruri de demonstrat și începutul îi aparține lui Hagi. Cicâldău slalomează în stânga, îi testează frânele lui Stan, dar descoperirea lui Șumudică răspunde prezent și Iliev nu are multe de făcut. Până în minutul nouă, când bulgarul din poarta Astrei privește neputincios cum Hodorogea ratează ținta din câțiva metri și pune capăt cu o ratare monumentală singurei perioade bune a Viitorului în prima repriză. Mijlocul lui Hagi se stinge încet-încet, Seto și Boubacar împing jocul, Ioniță culege mingile de la Budescu, dar tânărul mijlocaș ofensiv ratează singur cu Buzbuchi (minutele 32 și 37), arătând că mai are până să devină un jucător cu adevărat important.

Odată jocul controlat de Astra, Budescu devine alt fotbalist. Apar pasele cu exteriorul, lansările pentru Buș, driblingurile și, în general, detaliile care l-au făcut pe Hagi să-i aprecieze jocul. Una dintre pasele de „decar” invocate de „Rege” în conferințele de presă vine în minutul 41, când Budescu pune mingea pe fruntea lui Takayuki cu precizia unui chirurg veteran și mingea e scoasă din poarta în care avea să mai intre peste trei minute. Ioniță are șansa unui duel unu la unu cu Țîru, fentează bine, cade în careu și Bârsan, spre deosebire de Hațegan în Craiova – Dinamo, vede infracțiunea și arată penalty. Misiune ușoară pentru Budescu, un pas mic înainte de execuție și Șumudică jubilează în tribune.

„Regele” sună deșteptarea

Iar o repriză atât de slabă nu putea rămâne fără urmări. Vizibil nemulțumit, Hagi îi lasă la vestiare pe Hodorogea și Iancu și aruncă în scenă numele grele. Intră Benzar și Purece, iar un fundaș foarte ofensiv și un mijlocaș cu imaginație pot schimba oricând jocul unei echipe. Cel mai bun jucător al României în meciul cu Danemarca iese primul la rampă (minutul 51), apoi se transformă în Budescu și centrează perfect din lovitură liberă, dar Morar nu e Takayuki și lovește prost mingea cu capul (minutul 57). Dintr-o dată mingea începe să circule altfel, Săpunaru transpiră, Junior Morais respiră mai greu și campioana e în corzi. Șumudică sesizează momentul, îl aruncă pe Lovin în mijlocul terenului și tot nu-i poate opri pe puștii lui Hagi. Cicâldău renunță la acțiunile individuale, combină cu Vână, Morar e găsit pe un spațiu liber și găsește, la rândul lui, colțul lung cu o execuție perfectă. Iliev e învins, scorul e 1-2, minutul e 61.

La fel ca în prima repriză, Viitorul se stinge repede, chiar dacă Hagi forțează cu Chițu în locul lui Cicâldău. Puștii „Regelui” se pierd într-un joc de uzură care nu-i avantajează, nu mai găsesc potecile spre poarta lui Iliev și lasă spații imense în apărare. Șumudică observă că Bud e obosit de sprinturile pe contraatac, mizează pe Florea, iar arma secretă lovește pe final, în minutul 86, la prima atingere, dintr-o pasă a lui Ioniță care-l lasă cu poarta goală.

Campioana se califică în semifinalele Cupei României, iar palmaresul meciurilor directe între Șumi ca antrenor al Astrei și Hagi e înfiorător pentru „Rege”: șase victorii pentru Șumi, un egal și o victorie a patronului-antrenor de la Viitorul. Meciul cel mai important se va juca, însă, luni, la Giurgiu.


Viitorul – Astra 1-3 (Morar 61 / Takayuki 40, Budescu 43, Florea 85), în „sferturile” Cupei României

Echipele de start:

  • Viitorul: Buzbuchi – Hodorogea, Țîru, Boli, Ganea – Roșu, Rădoi, Vînă – Iancu, Morar, Cicâldău
  • Rezerve: Rîmniceanu – Dumitrescu, Benzar, Mladen, Țucudean, Chițu, Purece
  • Astra: Iliev – Oros, Săpunaru, Geraldo – Stan, Seto, Boubacar, J. Morais – Ioniță, Buș, Budescu
  • Rezerve: Boșneag – Fabricio, Florea, Nicoară, Lovin, Dandea, Balaure 

22:52 FINAL! VIITORUL – ASTRA 1-3 și elevii lui Șumudică merg în semifinalele Cupei României acolo unde deja sunt ACS Poli Timișoara, CS U Craiova și FC Voluntari.


22:43 GOOOOL ASTRA! Ioniță este lansat excelent, la o fază la care Ganea l-a scos din offside, iar după cele trei ratări din prima repriză mijlocașul alege să paseze în fața porții, acolo de unde Florea reia în poartă, la mai puțin de un minut de la intrarea pe teren.


22:38 Se joacă de la o poartă la alta în aceste momente, pe stadionul de la Ovidiu. Contraatacul este principala armă a celor două echipe, iar rând pe rând mingile au fost respinse, în ultima clipă, de cele două apărări.


22:30 Imediat după golul primit, elevii lui Șumudică și-au revenit din șoc și au revenit în atac. Lovin a fost găsit bine de Ioniță, în poziție centrală, a șutat de la 30 de metri, dar execuția acestuia s-a dus mult peste poarta lui Buzbuchi.


22:20 GOOOOL VIITORUL! Acțiunile repetate ale lui Morar au anunțat golul pe care atacantul l-a marcat în minutul 61. Vînă și Ganea au combinat foarte bine pe partea stângă, au scos mingea în centru, acolo de unde Morar a tras puternic la colțul lung. 


22:17 Oaspeții par că nu se mai concentrează pe ceea ce se întâmplă în teren, iar Purece și Morar semnează alte ocazii importante pentru Viitorul. Mijlocașul introdus la pauză șutează pe lângă de la marginea careului, în timp ce lovitura de cap a atacantului s-a dus paralel cu poarta, din centrarea excelentă a lui Benzar.


22:10 Benzar își pune amprenta pe meci imediat după ce Hagi l-a introdus pe teren. Avansat mijlocaș dreapta, Romario a pătruns până în marginea careului, de unde a șutat la colțul lung, dar mingea a ocolit poarta.


22:03 A început repriza secundă cu două nume noi pe teren în dreptul Viitorului. Hagi a remarcat jocul slab făcut de Hodorogea și l-a înlocuit cu Benzar. De asememea, Purece îi ia locul lui Iancu. Oaspeții au fost mulțumiți de prima repriză și nu au efectuat schimbări. 


21:45 GOOOOL ASTRA! Oaspeții reușesc să-și dubleze avantajul chiar înainte de intrarea la cabine prin Budescu, din penalty. Ioniță a pătruns în careu, l-a driblat pe Țîru, fundașul Viitorului l-ar fi lovit pe adversar cu mâna peste față, iar Bârsan nu a stat pe gânduri și a arătat imediat punctul de la 11 metri. Budescu l-a trimis pe Buzbuchi în colțul opus, iar Astra a luat un avantaj liniștitor după prima repriză.


21:42 GOOOOL ASTRA! Acțiune bine legată de fotbaliștii lui Marius Șumudică. Takayuki apare foarte bine la o centrare venită de pe partea dreaptă a terenului, iar niponul reia la colțul lung pentru 1-0, chiar înainte de pauză.


21:35 Ioniță pare „hipnotizat” de Buzbuchi, în aceste momente. După ce în urmă cu câteva minute a ratat odată pătruns în careu, acum a irosit alte două ocazii singur cu portarul Viitorul, în ambele rânduri șutând în Buzbuchi.


21:30 Astra ripostează prin Ioniță, după ratarea imensă a lui Hodorogea din startul meciului. Jucătorul campionilor îl fentează pe Țîru, pătrunde în careu, dar execuția sa cu exteriorul trece mult peste poartă. 


21:24 Campionii României ratează două contraatacuri consecutive, după ce Hodorogea a comis două erori în propria jumătate. La prima fază, Buș nu a scos capul din pământ și nu l-a văzut pe Budescu absolut liber în banda dreaptă, în timp ce la a doua fază mingea a fost pasată înapoi, astfel s-a ratat o bună ocazie de a marca.


21:19 Meciul s-a mai domolit, după un start de partidă foarte bun al elevilor lui Hagi. De această dată, Astra a luat inițiativa și încearcă să construiască faze ofensive, dar acțiunile le sunt oprite undeva la 25 de metri de poarta apărată de Buzbuchi. 


21:10 Cicâldău, fotbalistul aruncat în luptă de Hagi în această seară, a executat perfect un corner, un coechipier a prelungit mingea pe spate, iar apărut Hodorogea, apărut la a doua bară, reia puțin peste poartă din câțiva metri. Fundașul dreapta bifează prima mare ocazie a meciului.


21:07 Avantajată de terenul propriu, Viitorul a început mai bine meciul și a conturat primele acțiuni spre poarta lui Iliev. Vînă și Cicăldău au combinat de câteva ori pe partea stângă a terenului, acolo de unde au venit cu centrări, dar care au fost reținute fără probleme de portarul ales de Marius Șumudică. 


21:02 A început meciul care va da ultima semifinalistă din Cupa României! Viitorul și Astra joacă pentru un loc în următoarea fază, acolo unde sunt deja FC Voluntari, CS U Craiova și ACS Poli Timișoara. 


20:00 Avem echipele din ultimul ” sfert” de finală al Cupei României! Hagi a introdus în primul „11”, în stilul propriu, câțiva tineri care au prins mai puține minute în campionat. Este vorba despre Rădoi și Cicăldău, care vor avea șansa să demonstreze ce pot în cupă. De cealaltă parte, Șumudică pare hotărât să treacă de Viitorul, la Ovidiu, și a aliniat cele mai bune linii pe care le-a avut la dispoziție. 

Sferturile Cupei României se închid o dată cu meciul dintre Viitorul și Astra, meci programat să se dispute cu începere de la ora 21:00. Până acum, ACS Poli Timișoara, FC Voluntari și CS U Craiova s-au calificat în semifinalele competiției.

Viitorul, echipă aflată pe primul loc în clasamentul din Liga 1, se află în căutarea primelor trofee. Echipa lui Hagi are șansa de a câștiga campionatul și de a lupta pentru trofeu și în Cupa României.

În sezonul regulat, Astra și Viitorul și-au împărțit punctele. Fiecare dintre cele două echipe a câștigat cu 1-0 atunci când a jucat pe teren propriu.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…