LIVE BLOG | Unirea Alba Iulia – FCSB 0-1. Vicecampioana merge în optimile Cupei României, după un meci în care s-a chinuit. Rusescu, singurul marcator

LIVE BLOG | Unirea Alba Iulia - FCSB 0-1. Vicecampioana merge în optimile Cupei României, după un meci în care s-a chinuit. Rusescu, singurul marcator
  • Publicat:
  • Actualizat:

Unirea Alba Iulia – FCSB 0-1 (Rusescu 84)

Echipele de start: 

  • Unirea Alba Iulia: Sporea – Ivan, Potopea, Grozav, Marcu – Selagea, A. Giurgiu, Păcurar – Oară, S. Mureșan (A. David 63), Davidaș (Tat 90)
  • Rezerve: Suciu, Scrob, Goguța, F. Morar
  • FCSB: Vlad – Jakolis (Man 76), Filip, Morais, M. Botezatu (Stan 62) – D. Toma (Tănase 46), Zlatinski – M. Roman, Moruțan, Teixeira, Rusescu
  • Rezerve: Bălgrădean, Nedelcu, F. Coman, Cană

Minutul 90+4 Finalul partidei! FCSB merge în optimiele Cupei României, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Unirii Alba Iulia. 


Minutul 90+2 Karma? Tănase ratează un penalty pe care l-a obținut destul de dubios. Atacantul a pătruns în careu și a acuzat o lovitură primită din partea lui Ivan. Fundașul gazdelor a băgat mâna în foc că nu și-a faultat adversarul, dar Comănescu a dictat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost ratată de Florin Tănase. 


Minutul 85 GOOOOOL FCSB! Vicecampioana marchează prin Rusescu, care îl scutește pe Dică de criticile din partea lui Becali. Lovitura liberă executată de Roman a fost reluată pe spate de Tănase, iar balonul a fost împins în poartă de Rusescu pentru 1-0.


Minutul 83 Unirea nu lasă nici măcar spații de șut pentru oaspeți, a căror șuturi, din afara careului, sunt blocate de fundașii centrali ai gazdelor. 


Minutul 80 FCSB ratează o nouă ocazie mare, de această dată prin nou-intratul Man, care i-a luat fața lui Marcu, la centrarea lui Moruțan, dar balonul a fost trimis cu capul pe lângă poartă. Unirea rezistă eroic în fața vicecampioanei României și își încearcă șansa pe contraatac. 


Minutul 76 Dică nu se mai joacă și bagă și ultima piesă „grea”. Rând pe rând, Tănase, Stan și Man au fost introduși în locurile lui Toma, Botezatu și Jakolis. 


Minutul 71 Și-a pierdut Rusescu simțul porții?! Atacantul a fost protagonistul unei faze în stilul ratării lui Subotic, la Galați, în partida cu Unirea Brăila. Deși a fost împins de Ioan Grozav, atacantul a ținut să împingă mingea cu capul în poartă. Doar că Rusescu a scos balonul de pe cadrul porții, ca un fundaș adevărat. 


Minutul 66 Ioan Grozav, fratele lui Gicu Grozav, îi întinde o capcană lui Tănase și lovește mingea chiar în momentul în care fostul căpitan al FCSB se pregătea să șuteze pentru a deschide scorul. Mingea s-a scurs în aut de poartă, din piciorul lui Tănase. 


Minutul 57 Rusescu iese din nou la rampă, dar e blocat de Sporea, care a apărat fără greșeală în fața vicecampioanei. Atacantul și-a făcut spațiu undeva în marginea careului și a tras la colțul lung, dar portarul Unirii a respins în corner. 


Citește și: FOTO | S-au frecat la ochi când au văzut cum a ieșit pe teren. Ce număr a purtat un fotbalist de la Unirea Alba Iulia


Minutul 47 Tocmai a avut loc o fază care ne-a reamintit de Raul Rusescu în vremurile sale bune la FCSB. Atacantul a executat lângă bară o lovitură liberă, dar Sporea s-a întins frumos și a respins în corner. 


Minutul 46 S-a reluat partida de la Zlatna, iar Daniel Toma a fost scos de pe teren. Florin Tănase a fost aruncat în luptă de Dică. 


Minutul 45+1 Pauză. Gazdele au fost aproape să deschidă scorul în prelungirile primei reprize. Oară a recentrat pe bara a doua, unde a apărut Mureșan, dar atacantul a ratat întâlnirea cu mingea. Centralul a fluierat imediat după finalul celor 45 de minute. 


Minutul 42 Defensiva Unirii rezistă destul de bine, vicecampionii fiind blocați perfect pe mijloc. Singurele probleme au apărut în momentul în care oaspeții au combinat pe benzi. 


Minutul 36 Unirea Alba Iulia ia câteva momente de respiro și reușește să ajungă în preajma careului advers. Totuși, gazdele nu reușesc să finalizeze fazele și totul se transformă într-un nou atac pozițional al vicecampioanei României. 


Minutul 27 Alba Iulia dă și ea replica printr-un șut peste poartă, dar la care fanii au izbucnit. La o mingea pe care apărarea FCSB nu a reușit să o scoată din careu, gazdele au recuperat și Selagea a tras peste din interiorul careului. 


UPDATE | Citește și: „Secundul” lui Dică și membrii staff-ului, alungați de pe teren de arbitrul Comănescu. Ce s-a întâmplat în minutul 20


Minutul 18 Ce ocazie pentru FCSB! Filip a pasat în centru până la Teixeira, care a depășit un adversar din preluare, și-a făcut mingea pe șut, dar a lovit transversala de la 25 de metri de poartă. Rămâne 0-0 în ultima partidă din 16-imile Cupei României. 


Minutul 11 Fanii prezenți la Zlatna sunt destul de vocali și tocmai au reacționat după ce Raul Rusescu a scos mingea din stadion. Atacantul a șutat de la 25 de metri, dar mingea a sărit din teren, iar execuția a fost afectată. În continuare, gazdele fac un pressing destul de avansat, care i-ar putea epuiza la un anumit moment. 


Minutul 8 Prima ocazie și pentru FCSB! Mihai Roman a centrat de pe dreapta cu doi adversari după el, iar la prima bară a apărut Rusescu. Totuși, unghiul a fost prea închis și atacantul nu a putut găsi poarta. 


Minutul 5 Purtătorul tricoului cu numărul 1, atacantul Silviu Mureșan, a scăpat spre poarta lui Vlad, dar, tatonat de Filip, a tras mult peste poartă din interiorul careului. 


Minutul 2 Fanii prezenți pe stadion, care susțin FCSB, au reacționat vehement la centrarea prin spatele porții a lui Jakolis. FCSB se află în posesie, dar e întâmpinată de un pressing agresiv făcut de gazde.


Minutul 1 E motiv de sărbătoare la Zlatna, comuna aflată la 30 de kilometri de Alba Iulia. Fanii au umplut micuțul stadion de 3000 de locuri și au salutat startul ultimului meci din 16-imile Cupei României. 


20:15 Nicolae Dică a prezentat pe Facebook echipa de start cu care va ataca pătrunderea în optimile Cupei României. În meciul cu Unirea Alba Iulia, „Nic” a ales să-i introducă în echipa de start pe tinerii Marian Botezatu și Toma, în timp ce pe bancă se află Cană. Tot de pe bancă vor începe și Bălgrădean, Coman, Florin Tănase, Alexandru Stan și Dennis Man. 


Trupa lui Dică va juca la Zlatna, pe stadionul „Minaur”, contra celor de Unirea, arena „Cetate”, din Alba Iulia, neavând nocturnă. Dar, tehnicianul roș-albaștrilor are mari probleme de lot. Nu are niciun fundaș central disponibil. Planic are dureri la genunchi după meciul cu Dunărea Călărași și va fi menajat. Momcilovic a suferit o recidivă la antrenamente și va sta o lună pe tușă, iar Bălașa e de asemenea indisponibil. Pentru a completa echipa, tehnicianul FCSB-ului a apelat la serviciile puștilor de la echipa secundă, Cană și Marian Botezatu. Cel mai probabil, doi dintre Nedelcu, Morais sau Filip vor fi reprofilați.

„Este trist că nu am organizat pe Cetate meciul, cu 10-12.000 de suporteri în tribună altfel era. Vrem să ne autodepășim, să ducem, dacă putem partida în prelungiri și lovituri de departajare. Eu zic că la Zlatna forțele se vor egala și FCSB va avea un meci greu cu noi”, a spus Paul Păcurar, unul dintre oamenii de bază ai echipei din Alba Iulia.

„Mă simt mândru că reprezint Unirea Alba Iulia și am parte de un asemenea meci, cu care te întâlnești în zeci de ani. Cu siguranță, pe «Cetate», casa noastră și stadionul plin, era altceva. Suntem pregătiți pentru un asemenea duel, ce suscită un interes major”, a comentat și căpitanul Ciprian Selagea.

Se joacă cu casa închisă

Biletele s-au epuizat rapid, prețul unuia fiind de 50 de lei, și a fost montată și o tribună mobilă pentru a mări capacitatea arenei. Cei 2.600 de fani care au intrat în posesia tichetelor pot intra în stadion cu două ore înaintea jocului.

Ce au făcut sezonul trecut

În ediția trecută, echipa lui Dică s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de FC Hermannstadt, ardelenii câștigând cu 3-0. Altfel, Unirea Alba Iulia a fost eliminată în turul al doilea, cei de la Industria Gâlda învingând cu 2-1.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup