LIVE BLOG Dinamo, prima finalistă a Cupei României! Returul cu Steaua s-a încheiat 2-2 și echipa lui Reghecampf ratează al doilea obiectiv major al sezonului

LIVE BLOG Dinamo, prima finalistă a Cupei României! Returul cu Steaua s-a încheiat 2-2 și echipa lui Reghecampf ratează al doilea obiectiv major al sezonului
  • Publicat:
  • Actualizat:

ECHIPELE DE START
STEAUA: Cojocaru – Enache, Tamaș, Varela, Momcilovic – Kharja, Bourceanu  Chipciu  , Stanciu (52 Popa), Hamroun (65 Tade) – Marica (46 L. Filip). Antrenor: Laurențiu Reghecampf

DINAMO: Cerniauskas – Hanca (71 Essombe), Marc, Puljic, St. Filip (12 Corbu) – Ekeng, Mevlja – Rotariu, Palic, Lazăr (56 Romario) – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cristi Balaj – central; Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – asistenți; Radu Petrescu, Adrian Cojocaru – adiționali


23:30 Un grup de suporteri dinamoviști năvălește în teren, încercând să se bucure împreună cu jucătorii. Intervin jandarmii, care îi evacuează în forță. Așa se încheie ultimul derby al sezonului pe Arena Națională.


23:28 S-a terminat! Dinamo se califică în finala Cupei României, Steaua ratează și al doilea obiectiv major al sezonului, după ce acum câteva zile a pierdut șansele reale de a mai câștiga campionatul. Scor final, Steaua – Dinamo 2-2 în returul semifinalei, după ce în prima manșă fusese 0-0. Cele două echipe au remizat de cinci ori în cele șase partide oficiale ale acestui sezon.


23:23 Patru minute de prelungiri, se joacă haotic, steliștii încearcă să atace, dinamoviștii nu par nici ei cu mult mai lucizi, echipele s-au deșirat pe tot terenul.


23:22 Laurențiu Reghecampf își strigă indicațiile și disperarea din tribună, dar vocea sa se pierde în vacarmul făcut de galeria dinamovistă. Un membru al staffului stelist trimite cu piciorul o sticlă în teren și arbitrul Balaj îl elimină și pe le de pe bancă.


23:18 Mai sunt doar câteva minute și parcă asistăm la un bungee jumping. Ocaziile și cornerele se succed, cu frecvență de câteva secunde, la ambele porți.


23:14 E minutul 84, Steaua are o nouă ocazie la un corner, Momcilovic reluând interesant, cu boltă. Balonul cade pe poartă, puțin după bara transversală.


23:07 Goooool Dinamo, 2-2 Puljic egalează după o fază ade filpper la poarta Stelei!  Mingea trimisă de Marc lovește bara, revine în teren, ajunge la Essombe, este șutată în Cojocaru, deviază la Pulic, care egalează! În acest moment, Dinamo este în finala Cupei României


23:06 Crește miza odată cu apropierea finalului, Rednic îl aruncă în luptă și pe Essombe și Dinamo are acum în teren doi atacanți de careu, Steaua continuă să fie foarte agresivă și gata să lovească pe contraatac.


22:58 Neașteptată mutare a lui Reghecampf, care, din tribună, decide să-l scoată pe mijlocașul Hamroun și să-l arunce în luptă pe vârful veritabil Tade. Semn că vrea să pună, în continuare, presiune pe poarta dinamovistă.


22:56 Gnohere trage ca un bizon, din careul stelist, mult peste poartă. Marcatorul dinamoviștilor are, totuși, cam multe stângăcii pentru un veritabil golgheter.


22:42 Evenimente halucinante pe Arena Națională, în numai 70 de secunde scorul devine 2-1! Mai întâi egalează Dinamo, prin Ekeng, care înscrie cu un șut de la peste 30 de metri, Reghecampf îl scoate pe Stanciu și îl bagă pe Adi Popa, iar acesta, la prima acțiune, îl faultează clar pe Corbu, îi ia mingea, pornește în cursă pe dreapta, trage la poartă, Cerniauskas respinge până la Chipciu, care înscrie: 2-1 în minutul 53!â


22:41 Steaua se apără cu toată echipa și încearcă să lovească pe contraatac. S-a retras însă, când nu are mingea, la circa 40 de metri de propria poartă.


22:36 Începe repriza a doua. Marica iese, intră Lucian Filip. Prestație absolut dezamăgitoare a atacantului, care n-a avut nicio ocazie în prima repriză.


22:20 Balaj fluieră finalul primei reprize, 1-0 pentru Steaua, dar gazdele sunt în inferioritate numerică după eliminarea lui Bourceanu și tensiunea este maximă. Laurențiu Reghecampf se repede la arbitru, pentru a-i cere socoteală, și este trimis în tribune și el.


22:17 Gnohere scapă singur cu Cojocaru, dar nu mai ajunge mingea. Meciul s-a deschis, Dinamo domină.


22:15 Bourceanu îl lovește în gât pe Gnohere în terenul dinamovist, atacantul cade leșinat pe gazon și arbitrul Balaj, care inițial voia să acorde doar galben, îl elimină direct pe stelist. Din minutul 43, Steaua rămâne în inferioritate numerică!


22:13 Dinamo a preluat frâiele. Combinațiile par să îi surprindă pe steliști. O schemă Rotariu – Lazăr – Ekeng îl pune pe ultimul în situația de a țâșni spre poartă, în careu, dar acesta cade după un contact cu Tamaș. Cere penalty, dar nu primește nimic. Câteva secunde mai târziu, tot Ekeng trage de la peste 30 de metri, iar mingea trece puțin peste poarta lui Cojocaru, care era ieșit mult dintre buturi.


22:11 Cei doi antrenori trăiesc meciul într-o tensiune aproape palpabilă.


22:07 Dinamo iese la atac și accelerează periculos pentru Steaua. Se joacă pe contre, Rotariu este angajat la 25 de metri, se apropie de careu, e deposedat din spate de Kharja, dar arbitrul Balaj face semn să continue jocul.


22:05 Până acum, de departe cel mai slab jucător de pe teren este Laurențiu Corbu, cel intrat în locul lui Steliano Filip. Golul s-a primit pe partea lui, ocazia lui Chipciu a venit din cauză că n-a ieșit la ofsaid când a trebuit, a irosit un atac centrând lamentabil.


22:00 Ocazie colosală pentru Chipciu, care e angajat de Bourceanu exact în centrul careului, singur cu Cerniauskas. Chipciu se complică însă și ratează incredibil.


21:59 Kharja îl lovește cu cotul în cap pe înlocuitorul lui Filip, Corbu, și Mircea Rednic are o ieșire nervoasă. Corbu zace pe gazon, primește îngrijiri medicale și dinamoviștii tremură la gândul că vor fi nevoiți să-l înlocuiască și pe el. Jucătorul se ridică însă și își reia locul în teren.


21:56 Steaua s-a retras puțin, Dinamo încearcă să atace, dar fără mari rezultate. Un lucru e cert: nu vom avea prelungiri.


21:50 Goool Steaua! Enache face 1-0 după o pasă excelentă a lui Stanciu. La doar câteva minute după ce Filip s-a accidentat și a fost înlocuit pe flancul stâng al defensivei dinamoviste, steliștii speculează exact acea zonă și, după o combinație, deschid scorul. În acest moment, Steaua e calificată în finala Cupei României!


21:48 Ne apropiem de sfârșitul primului sfert de oră și nimeni n-a avut nicio ocazie. Steaua atacă, dar nu reușește să pătrundă spre careul advers. Dinamo se apără și încearcă rar vigilența gazdelor, fără să se apropie însă periculos. Marica nu s-a văzut, Gnohere – la fel.


21:45 Prima schimbare, după ce Filip nu mai poate relua meciul. E minutul 12 și intră în loc, la Dinamo, Corbu.


21:43 Chipciu intră foarte tare la Steliano Filip, care se prăbușește pe gazon, acuzând o lovitură în șold. Meciul se întrerupe și dinamovistul le face semn celor de pe margine că nu mai poate continua.


21:38 Steaua începe în atac meciul. Dinamo se apără organizat și face presing doar în propria jumătate de teren.


21:34 A început ultima dintre cele șase partide oficiale disputate între Steaua și Dinamo în acest sezon. Gazdele au avut lovitura de începere. Totuși, chiar și când se joacă între cele mai importante formații din România, asistența de pe Arena Națională arată că șase meciuri într-un sezon sunt prea multe.


21:30 Galeria dinamovistă, singura de pe stadion, a pregătit un spectacol deosebit, un dreptunghi alb-roșu cu mesajul: „Din mii de piepturi azi veți auzi, Dinamo joacă din adâncul inimii!”.


21:28 La ora meciului, pe stadion sunt cel  mult 22.000 de spectatori.


21:24 Meciul stă să înceapă.


21:08 Lume puțină pe Arena Națională cu mai puțin de o jumătate de oră până la startul meciului. Fundalul sonor e dominat de galeria dinamovistă. În total, în acest moment sunt circa 15.000 de oameni în tribune.


20:53 Dinamo va face același joc ca și în play-off, crede Nicolae Dică, antrenorul Stelei, alături de Rădoi, la începutul acestui sezon. „Sunt o echipă bine organizată în defensivă și au jucători de viteză cu care pot juca pe contraatac. Steaua a dominat teritorial în toate meciurile din acest sezon cu Dinamo”, evaluează Dică la DigiSport felul în care, probabil, va decurge partida.


20:30 Rezervele celor două echipe: Niță, Lucian Filip, Toșca, Gebhart, Bawab, Popa, Tade – la Steaua; Muțiu, Nedelcearu, Essombe, Bartalstovu, Kortzorg, Costache și Corbu – la Dinamo.


20:01 Pe cine dintre cele două echipe avantajează un gazon foarte ud, care încurajează iuțirea jocului? În urmă cu 33 de ani, când Dinamo furniza bomba Cupei Campionilor Europeni ediția 1983-1984, eliminând campioana Europei, SV Hamburg, antrenorii echipei române au adoptat o astfel de tactică. Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu au cerut ca gazonul de pe vechiul „23 August” să nu fie tuns, iar iarba să fie udată din abundență. Meciul tur a fost câștigat atunci surprinzător de Dinamo, scor 3-0. În retur, nemții au câștigat cu 3-2. Antrenorii români au explicat ulterior că jucătorii lor, mai iuți și cu un gabarit mai mic, au fost avantajați de acest teren.


19:47 0-0, 3-1, 0-0, 1-1 și 1-1 sunt rezultatele consemnate până acum între Dinamo și Steaua în acest sezon. Unicul meci încheiat altfel decât cu egal s-a jucat astă-toamnă, în returul sezonului regulat, când Dinamo a câștigat pe stadionul din „Ștefan cel Mare”. Încheiată 0-0, partida-tur din semifinalele Cupei României avantajează ușor Dinamo, care are la dispoziție, comparativ cu Steaua, o variantă în plus pentru a se califica. „Roș-albii” merg în finală dacă înving sau dacă remizează cu goluri. „Roș-albaștrii” au doar varianta victoriei. Dacă meciul de astă-seară se termină 0-0, departajarea se va face, după prelungiri, la penalty-uri.


19:33 Tot patru schimbări a făcut și Mircea Rednic la Dinamo, față de meciul-tur din martie. Nu mai sunt în teren Nedelcearu, Anton, Kortzorg și Olteanu, în locul lor intră Marc, Ekeng, Steliano Filip și Lazăr.


19:27 Azi-dimineață, Helmuth Duckadam, președintele de imagine al Stelei, spunea la ProSport Live că suporterii au părăsit echipa deoarece erau obișnuiți cu victoriile. Acum, la fața locului, Cristi Scutariu a găsit următoarea situație:

 


19:18 Se anunță o asistență mult mai redusă comparativ cu ultimul meci direct, din campionat, care s-a disputat acum două etape și s-a terminat 1-1. Circa 30.000 de spectatori sunt așteptați în tribune. Dintre ei, circa 8.000 vor fi dinamoviști.


19:15 Față de meciul tur, disputat luna trecută și încheiat 0-0 pe „Dinamo”, Laurențiu Reghecampf a operat patru modificări în echipa de start. Au dispărut Papp, Râpă, Filip și Tade, intră Varela, Kharja, Stanciu și Marica.


18:57 Colegul Cristi Scutariu a descins, emoționat, în incinta Arenei Naționale.


18:41 Reghecampf începe cu Marica titular. Nu lipsește Varela, autorul gafelor care au îngenuncheat Steaua acum câteva zile, la Giurgiu, în duelul unde s-a pierdut titlul. Rednic nu-i are între titulari pe Paul Anton și Eric Bicfalvi.


18:30 Trei ore până la începutul ultimei bătălii Steaua – Dinamo din lungul șir al acestui sezon. Au fost cinci meciuri până acum, patru în campionat și una în turul semifinalelor din Cupa României, și echipa lui Rednic este deocamdată în avantaj, cu o victorie și patru egaluri. Steaua poate însă, astă-seară, cu o singură victorie, să câștige războiul din acest sezon.


17:20 Emoțiile în privința suspendării lui Nicușor Stanciu s-au risipit. Comisia de Disciplină a decis să amâne cazul pentru vinerea viitoare. Reamintim că mijlocașul Stelei a fost chemat la Comisie, pentru a fi judecat pentru degetul mijlociu arătat fanilor la finalul meciului cu Pandurii. Interesant este că Stanciu a fost audiat chiar în ziua meciului cu Dinamo și o eventuală suspendare i-ar fi încurcat planurile lui Reghecampf, care l-a inclus în echipa de titulari pentru derby-ul din această seară.


Steaua și Dinamo se vor întâlni în acestă seară, de la 21:30, pentru a șasea și ultima oară în acest sezon și pentru a 164-a oară în istorie, într-un meci contând pentru returul semifinalelor Cupei României. În tur, cele două formații au remizat, scor 0-0.

Fără victorie în fața rivalilor în primele cinci întâlniri ale sezonului, trupa lui Reghe vede în meciul de diseară șansa revanșei în fața fanilor, după ce șansele la titlu s-au năruit în urmă cu doar patru zile, după înfrângerea cu Astra (0-2). Reghecampf așteaptă o reacție de orgoliu din partea jucătorilor săi, prin care să șteargă impresia lăsată în ultimul meci.

Acesta este și motivul pentru care în primul 11 nu vor apărea schimbări majore față de partida cu Astra. Enache va juca din primul minut în flancul drept al defensivei, iar Toșca va reveni foarte probabil pe postul de bază (fundaș stânga), urmând ca axul central al defensivei să fie format din Varela și Tamaș. În atac va apărea foarte probabil Marica, după ce vârful a fost introdus abia la pauză în ultima dispută.

STEAUA – DINAMO, meciul 164 în toate competițiile

  • Victorii Steaua: 56
  • Victorii Dinamo: 55
  • Egaluri: 52

De cealaltă parte, Rednic speră să încununeze un sezon peste așteptări al lui Dinamo cu un trofeu câștigat după o pauză de patru ani. După ce a menajat câțiva titulari în meciul cu ASA, câștigat cu 1-0, „Puriul” va reveni diseară la o formulă apropiată de cea de bază. Singurul semn de întrebare plana asupra lui Eric Bicfalvi, care a acuzat probleme înainte de meciul din campionat și ar fi fost titular diseară, dacă putea fi refăcut. Totuși, conform spuselor lui Rednic, Bicfalvi nu va putea juca. În aceste condiții, Palic ar putea fi folosit lângă Anton, iar Lazăr va juca din primul minut, după ce a lăsat o bună împresie în victoria cu ASA.

Steaua – Dinamo, echipele probabile:

  • Steaua (4-2-3-1): Niță – Enache, Varela, Tamaș, Toșca – Pintilii, Stanciu – Adi Popa, Chipciu, Hamroun – Marica
  • Dinamo (4-2-3-1): Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, St. Filip – Anton, Palic – Rotariu, Romario Kortzorg, Lazăr – Gnohere


STEAUA – DINAMO, drumul spre finala Cupei României 2015-2016

Șaisprezecimi

  • Dacia Unirea Brăila – Dinamo 2-3
  • „U” Cluj – Steaua 0-1

Optimi

  • Pandurii – Dinamo 2-3
  • FC Baia Mare – Steaua 1-1 (1-4, după penaltyuri)

Sferturi

  • Dinamo – Astra 2-1
  • Viitorul – Steaua 0-1

Semifinale

  • Tur: Dinamo – Steaua 0-0
  • Retur: Steaua – Dinamo _ – _
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup