”Jucătorii au atins o performanță la care nici nu visau.” Reacția lui Flavius Stoican, după ce Viitorul Pandurii a făcut 20 de minute de vis cu ”U” Cluj și s-a calificat în semifinalele Cupei României

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 20:45 Cupa României

Viitorul Pandurii a făcut 20 de minute foarte bune pe Cluj Arena și a învins Universitatea Cluj în sferturile Cupei României. Gorjenii s-au impus cu 3-1, deși au fost conduși cu 1-0. Dezavantajul s-a menținut până în minutul 69.

Flavius Stoican: ”Ne bucurăm pentru această seară” 

Antrenorul Flavius Stoican a trimis toate laudele către jucători, chiar dacă prima repriză nu a fost pe placul său. Le-a cerut fotbaliștilor anumite schimbări, a modificat și el strategia, iar în cele din urmă Viitorul Pandurii s-a calificat în semifinale, deși evoluția meciului ducea la un moment către eliminare.

Flavius Stoican nu s-a putut abține să nu se refere și la meciul din urmă cu două etape din Liga 2, dintre Viitorul Pandurii și ”U” Cluj, pierdut de echipa lui cu 1-2.

Voiam să ne luăm revanșa, după ce am pierdut pe teren propriu. Acum a fost o partidă pe care eu consider că am dominat-o în repriza a doua. Știam că putem să punem presiune, dar că la început o să fie un meci disputat. Apoi, cei care vor veni de pe bancă să schimbe soarta partidei. Astăzi a făcut-o Paraschiv, bravo lui, mă bucur pentru el. E un jucător care își face simțită prezența mereu pe teren.

Mă bucur pentru toți jucătorii, pentru că au atins o performanță la care nu visau. Acum, ne bucurăm pentru această seară, aș fi ipocrit să nu spun lucrul acesta, dar ne așteaptă o partidă foarte dificilă cu Reșița, pentru că obiectivul nostru e să intrăm în play-off-ul Ligii 2.

(N.r. – Referitor la discuțiile din vestiar de la pauză) Rămân la noi în vestiar. M-a deranjat că am luat gol în minutul 1 pe un balon lung. E păcat apoi să alergi după anumite faze, să plecăm de la 0-1, pentru că nu suntem atenți. La pauză e bine că le-am transmis ceva și jucătorii au început bine repriza a doua”, a declarat la finalul meciului Flavius Stoican, la DigiSport.

Flavius Stoican, mișcare inspirată cu introducerea lui Daniel Paraschiv

Flavius Stoican a avut cuvinte de apreciere pentru Daniel Paraschiv, care deși nu a fost titular a marcat de două ori. L-a introdus pe teren în minutul 64, iar jucătorul a punctat în minutele 77 și 86, golurile doi și trei.

Îl felicit pe el în primul rând, pentru că jucătorii care intră pe parcurs, nu mă interesează cât joacă, trebuie să arate ceva. Trebuie să își aducă contribuția. La fel de adevărat este că cei care au intrat în prima repriză au avut o posesie bună, dar fără finalizare. Atunci m-am gândit că e cel mai important ca jucătorii care intră să facă diferența”, a continuat antrenorul.

Flavius Stoican se gândește la play-off-ul Ligii 2 

Calificarea în semifinalele Cupei României reprezintă un moment extrem de important și pentru antrenorul Flavius Stoican, care se gândește și la Liga 2, acolo unde gorjenii au nevoie de un parcurs fără greșeală pentru calificarea în play-off.

Chiar mă bucur pentru realizările de la această echipă și sper să duc la bun sfârșit campionatul așa cum trebuie, pentru că ar fi păcat. Am avut două meciuri pe care le-am pierdut. La Farul am pierdut, deși în prima repriză puteam să avem 3-0. Nimeni nu se supăra dacă se întâmpla așa. Cred că jucătorilor le trebuie un gol. La ocaziile pe care le avem, trebuie să marcăm, pentru ca jucătorii să se descătușeze.

E important că vorbele mele nu au fost de prisos în acest meci, că am marcat și că apoi ne-am descătușat. Am jucat fotbal și cred că a fost un meci frumos”, a încheiat antrenorul formației din Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii primește vizita Reșiței în etapa a 18-a din Liga 2 

”U” Cluj a deschis scorul încă din minutul 1 contra gorjenilor. S-a intrat chiar la pauză cu acest scor, dar în partea a doua Viitorul Pandurii a reușit să întoarcă soarta calificării. În afara golurilor marcate de Daniel Paraschiv, în minutele 77 și 86, a marcat și Alin Țegle, în minutul 69.

La scorul de 1-1, în minutul 74, Srgian Luchin, fundașul Universității Cluj, a fost eliminat după ce a lovit cu capul în arcadă un adversar, pe Băican.

Viitorul Pandurii va avea următorul meci în Liga 2, cu CSM Reșița, acasă, în timp ce ”U” Cluj în deplasare cu Fotbal Comuna Recea, tot în campionat.

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/calcaiul-lui-taub-capul-lui-luchin-si-glezna-lui-paraschiv-viitorul-pandurii-in-semifinalele-cupei-romaniei-dupa-ce-elimina-u-cluj-pe-cluj-arena-19172376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/120-de-cazuri-de-neplata-a-salariilor-in-fotbalul-romanesc-doar-in-2021-jucatorii-din-liga-2-si-liga-3-au-sesizat-si-ei-problemele-la-echipele-respective-s-au-blocat-finantarile-din-cauza-19172338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-timisoara-socheaza-liga-2-avem-cel-mai-mic-buget-21-000-de-euro-lunar-la-30-de-oameni-de-neconceput-sa-investesti-milioane-si-sa-nu-prinzi-play-off-ul-19172318

 

 

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 20:45 Cupa României
Pe aceeași temă