Ilie Stan și doi jucători ai SCM Gloria Buzău sunt pozitivi la COVID-19. Cum s-a primit accept din partea DSP Buzău să se joace în Cupa României, unde s-a câștigat in extremis cu Brăila | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 14:20 Liga 2
Ilie Stan și doi jucători ai SCM Gloria Buzău sunt pozitivi la COVID-19. Cum s-a primit accept din partea DSP Buzău să se joace în Cupa României, unde s-a câștigat in extremis cu Brăila | EXCLUSIV

SCM Gloria Buzău a fost lovită și ea de COVID-19 în această săptămână. Chiar antrenorul Ilie Stan și doi jucători titulari ai echipei din Crâng au fost depistați cu noul coronavirus la testarea efectuată înaintea partidei din turul 4 al Cupei României cu Dacia Unirea Brăila.

Tot din cauza infestării cu SARS-CoV-2, Concordia Chiajna nu se poate baza nici ea în perioada următoare pe antrenorul Florin Bratu, dar nici pe șase jucători. Din Liga 2, noi cazuri de COVID-19 descoperite la începutul acestei săptămâni au și Rapid și Ripensia Timișoara.

Antrenorul Ilie Stan și jucătorii Sebastian Ghinga și Ciprian Perju, pozitivi la COVID-19

După ce sâmbătă trecută a primit cadou din partea jucătorilor săi, la aniversarea a 53 de ani, o victorie în deplasarea de la Dunărea Călărași, 2-0 pentru SCM Gloria Buzău, Ilie Stan a ieșit pozitiv la COVID-19 în urma testării efectuate la începutul acestei săptămâni. Alături cu el, alți doi jucători din lotul Gloriei, fundașii Sebastian Ghinga și Ciprian Perju, potrivit surselor Liga2.ro, au primit, marți, rezultate că sunt infestați cu noul coronavirus, astfel că toți au fost băgați în carantină.

Clubul din Buzău nu a ascuns cazurile, spre deosebire de multe cluburi din Liga 2, și a anunțat prin directorul Ion Cazan situația neplăcută, fără a da, însă, numele jucătorilor, ci doar pe al antrenorului: ”Din păcate, în urma efectuării testelor pentru SARS-CoV-2, a reieșit că trei dintre membrii secției fotbal au fost depistați pozitiv. Imediat a fost instituit protocolul pentru astfel de cazuri. Situația celor trei a fost comunicată atât Direcției de Sănătate Publică Buzău, cât și Federației Române de Fotbal.”

Cu toții sunt asimptomatici.

Anchetă pe repede înainte făcută de DSP Buzău pentru ca SCM Gloria să joace în Cupa României

DSP Buzău a fost anunțată imediat pentru a efectua ancheta epidemiologică, altfel SCM Gloria Buzău risca să piardă la ”masa verde” meciul cu Dacia Unirea, de a doua zi.

La Buzău, DSP a acceptat retestarea pozitivilor în chiar ziua în care au primit rezultatele inițiale. Alături de aceștia, au fost izolați pentru moment și testați și trei jucători considerați contacți direcți ai lui Ghinga și Perju. Este vorba despre Marius Ioniță, Alexandru Piftor și Lucian Dumea.

Toți șase au ieșit negativi, potrivit surselor Liga2.ro din cadrul clubului buzoian, astfel că cei trei contacți au ieșit din izolare, însă n-au mai făcut deplasarea cu echipa la Însurăței, acolo unde, ieri, SCM Gloria a jucat în turul 4 al Cupei României cu Dacia Unirea Brăila. În schimb, Ilie Stan, Sebastian Ghinga și Ciprian Perju rămân în carantină până marți, când vor efectua o nouă retestare, iar dacă rezultatele vor fi negative vor putea reveni la treabă.

La fel ca în alte cazuri, și la Buzău ancheta epidemiologică a fost făcută pe repede înainte, iar FRF a acceptat-o imediat. În mod normal, prima retestare de după detectarea unui caz pozitiv trebuie să aibă loc la șapte zile distanță, iar a doua după alte șapte zile. Abia după aceea, dacă cele două rezultate sunt negative, cei infestați sunt considerați vindecați.

La Buzău s-a acceptat retestarea în chiar ziua în care s-a primit rezultatul pozitiv.

Ilie Stan a ieșit pozitiv cu SARS-CoV-2 și trebuie să stea în carantină cel puțin o săptămână. Foto: Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures

Infectații vor rata cel puțin meciul cu Viitorul Pandurii

Ilie Stan și cei doi jucători vor rămâne în carantină cel puțin în această săptămână, astfel că vor rata și următorul meci din campionat, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe teren propriu, contând pentru etapa a 9-a a Ligii 2.

”Din păcate, nu ne vom putea folosi de ei cel puțin opt zile. Avem voie să repetăm testele abia peste opt zile, adică marțea viitoare. Pe de altă parte, să sperăm că nu vor apărea și alte cazuri”, a mai transmis Ion Cazan.

Sebastian Ghinga (33 de ani) este căpitanul echipei și în acest sezon de Liga 2 a evoluat în toate cele șapte meciuri ale Gloriei. Ciprian Perju (24 de ani) are patru prezențe în această ediție de campionat.

Sebastian Ghinga, căpitanul Gloriei (foto, cu fața), a ieșit pozitiv la COVID-19. Marius Ioniță (cu spatele) a fost considerat pentru scurt timp contact, dar la retestare a ieșit din nou negativ. Foto: Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures

SCM Gloria Buzău a trecut în 16-imile Cupei României după victoria in extremis cu Dacia Unirea Brăila

Cât privește meciul cu echipa de Liga 3 Dacia Unirea Brăila, din turul 4 al Cupei României, SCM Gloria Buzău a câștigat in extremis cu 2-1 și a obținut calificarea în faza 16-imilor de finală.

Constantin Stoica a deschis scorul în minutul 27, Narcis Ioniță a egalat pentru brăileni în minutul 55, iar Adrian Chică-Roșă a punctat în minutul 90+1 pentru o victorie care îi asigură Gloriei accederea în faza următoare a Cupei României, programată să se desfășoare în jurul datei de 29 noiembrie.

În lipsa lui Ilie Stan, pe banca tehnică a echipei din Buzău s-au aflat antrenorii secunzi Robert Panduru și Vasile Tudore, antrenorul de portari Bogdan Pîrvu, team-managerul Cristian Lupu, medicul Ovidiu Vasiloiu și masorul Gheorghe Roșu.

SCM Gloria Buzău în meciul cu Dacia Unirea Brăila: Horeboiu – Sg. Pîrvulescu, Balgiu (cpt.), C. Toma, Nedelea, Pațurcă, Tucaliuc, Ghe. Anton, Iul. Roșu, C-tin. Stoica, Cr. Ciobanu. Rezerve: R. Șerban, R. Stoian – Andr. Ignat, Iurcu, Cip. Petre, Chică-Roșă, Dr. Lazăr, Stăiculescu

Înregistrarea meciului Dacia Unirea Brăila – SCM Gloria Buzău:

Echipele calificate în 16-imile Cupei României

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/octavian-benga-a-izbucnit-la-adresa-dsp-timis-poli-timisoara-am-ajuns-bataia-de-joc-a-lor-suntem-tara-lui-papura-voda-fraierii-isi-asuma-responsabilitatile-iar-smecherii-se-bucura-sau-nu-19153686

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă