Ianis Zicu, îndurerat după ce Farul a pierdut cu 0-3 meciul cu Chindia. Antrenorul reclamă un penalty, nu mai vrea greșeli de arbitraj în campionat și așteaptă punctele cu ”U” Cluj: ”Este o tergiversare degeaba”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 17:51 Cupa

Farul a resimțit din plin lipsa meciurilor oficiale în acest an și a cedat la scor de neprezentare, 0-3 pe teren propriu, cu prim-divizionara Chindia Târgoviște, formație care disputase în 2021 șapte partide în Liga 1.

”Marinarii” n-au mai putut produce o surpriză în Cupa României, așa cum reușeau în turul trecut în fața Academicii Clinceni, iar acum părăsesc competiția în faza optimilor, unde clubul nu mai ajunsese de 14 ani.

Ianis Zicu, după ce Farul a pierdut cu 0-3 cu Chindia: ”Este cea mai dureroasă înfrângere, la diferența cea mai mare de scor de când antrenez”

Chindia a câștigat la scor de neprezentare prin reușitele lui Vlamir Berisha (39), Paul Iacob (70) și Tomas Diaz (72), cei doi din urmă după ce abia intraseră pe teren.

La finalul jocului, Ianis Zicu a vorbit despre acest eșec ca fiind cel mai dureros de până acum din cariera sa. Antrenorul Farului a reclamat și un penalty neacordat la un henț în careu al lui Atanase, fază după care Chindia a făcut 2-0.

”Din păcate, este cea mai dureroasă înfrângere, la diferența cea mai mare de scor, pe care am trăit-o până acum ca antrenor, de aproape doi ani aici. E prima dată când pierd la trei goluri diferență. Mă doare foarte tare, pentru că eu am sperat și credeam în fiecare moment că putem să fim în joc până în minutul 90. Din păcate, diferența de scor s-a majorat imediat după pauză. A fost acel gol senzațional din lovitură liberă. Am fi putut să reintrăm în joc, cred că a fost un penalty, dar, chiar dacă a fost acel penalty, astăzi am fost mult sub așteptări și nu cred că am fi avut puterea să controlăm jocul”, a spus Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

De când e antrenată de Zicu, Farul a suferit cele mai drastice înfrângeri cu Turris Oltul (0-2 la Turnu Măgurele, la 1 septembrie 2019), SCM Gloria buzău (0-2 la Buzău, la 2 noiembrie 2019), din nou cu Turris Oltul (0-2 la Constanța, 17 octombrie 2020) și FK Csikszereda (0-2 la Constanța, la 5 decembrie 2020).

Zicu nu mai vrea greșeli de arbitraj: ”Mă deranjează”

Ianis Zicu speră să nu aibă parte de decizii greșite din partea arbitrilor și în partea a doua a campionatului, după ce în prima parte a sezonului s-a lovit de câteva penalty-uri controversate.

”Din păcate, nu am primit penalty și vreau să cred, în Liga a 2-a măcar, că o să primesc un astfel de penalty, pentru că împotriva noastră s-au dat patru penalty-uri în momente când jucătorii noștri au atins mingea cu mâna, de multe ori în cele patru, nu vreau să spun câte, nu a fost. Au avut mâna în poziție naturală sau în spate, ținând mâna la spate. Le-au dat în cot sau în lateral și li s-a dat 11 metri. Sunt lucruri care mă deranjează, dar asta e, nu am ce să fac.

Mai mult mă doare felul în care am arătat în prima repriză. Nu am avut curaj, i-am lăsat foarte mult să vină peste noi, Chindia a controlat jocul și a meritat victoria”, a declarat Zicu.

”Nu am reușit să fim mai agresivi cu toată echipa, ci individual, iar lucrul ăsta ne-a costat”

Întrebat dacă diferența de un eșalon dintre echipe este chiar așa evidentă, antrenorul Farului a remarcat faptul că jucătorii Chindiei au ritm, după ce au disputat mai multe partide oficiale în acest an.

”Toată lumea spune că este o diferență destul de mare. Era normal, într-un fel, ca ei să aibă un altfel de ritm, chiar dacă au folosit mulți jucători care nu au jucat. Nu au avut pauză foarte mare în această iarnă. Noi nu am fost conectați la ritmul partidei, să spun așa, și nu am reușit să fim mai agresivi cu toată echipa. Am fost agresivi individual, iar lucrul ăsta ne-a costat”, e de părere Zicu, care a dat vina și pe gazonul execrabil de la Constanța: ”Din păcare, și situația acestui gazon ne împiedică de multe ori. Trebuie să ne asumăm riscuri mai mari când construim, poți să duci mingea până la portar și când vin doi jucători în presiune nu ai curajul să joci o pasă de 6 metri, pentru că sare mingea destul de rău.”

Vrea punctele cu ”U” Cluj, regretă retragerea Turrisului, dar îi convine situația

Antrenorul Farului așteaptă cele trei puncte la ”masa verde” din jocul nedisputat cu ”U” Cluj, e de părere că se prelungește degeaba o decizie finală din parte Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, nu-i place că Turris Oltul s-a retras din campionat, dar îi convine și spune că echipa sa trebuie să demonstreze pe teren, în cele șase etape rămase din sezonul regular, că merită să acceadă în play-off și apoi să lupte pentru promovare.

”Așteptăm cele trei puncte pe care comisia trebuie să ni le dea din meciul cu ”U” Cluj. Nu cred că sunt probleme acolo. Sunt decizii pe care le iau cei de acolo, nu vreau să intru în alte detalii, pentru că eu sunt antrenor și trebuie să îmi văd de treaba mea. Nu vreau să acuz pe absolut nimeni, dar cred că este o tergiversare degeaba. Ar trebui să ne dea cele trei puncte, iar după aceea să putem să facem și noi puncte în continuare, pentru că trebuie să depindem și să luptăm pentru a obține această calificare în play-off. Depindem foarte mult de ceea ce facem noi, nu depindem de alte rezultate. Avem meci direct cu Călărași în prima etapă și sperăm să reușim să ne recuperăm din punct de vedere mental până atunci. Retragerea lui Turris pe noi ne ajută, pentru că am pierdut cu ei. Nu este normal să se retragă echipe în timpul campionatului, dar asta este. Trebuie să le luăm așa cum sunt. Odată te avantajează, odată te dezavantajează”, a mai spus Ianis Zicu.

Farul se va concentra de acum înainte doar pe campionat, acolo unde, momentan, ocupă locul 12, cu 20 de puncte acumulate în 14 jocuri disputate în 15 etape. În prima etapă din 2021, a 16-a a sezonului, joacă în deplasare la Dunărea Călărași (locul 4), în jurul datei de 20 februarie.

Foto: Sorin Danielciuc și Ștefan Ciocan (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-farul-spera-sa-produca-o-noua-surpriza-sa-elimine-si-chindia-din-competitia-ko-meciul-incepe-la-ora-1430-19168893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-adus-inca-un-jucator-care-in-prima-parte-a-campionatului-a-evoluat-la-turris-oltul-este-al-patrulea-fotbalist-care-s-a-transferat-pe-axa-turnu-magurele-constanta-in-aceasta-iarna-19168590

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 17:51 Cupa
Pe aceeași temă