Filiașiul, gazdă bună în ”sufrageria Universității”! Victor Naicu, concluzii după eliminarea în fața Craiovei, în sferturi: ”Rămânem cu amintirea plăcută, cu plăcerea de a fi surpriza din acest an al Cupei României”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2021, 23:33 Cupa României

ACSO Filiași n-a reușit să producă încă o surpriză și cu Universitatea Craiova în Cupa României, echipa din Liga 3 fiind de departe performera acestui sezon, după ce a eliminat în precedentele tururi ale competiției KO echipe din ligi superioare, Viitorul Pandurii (Liga 2), UTA (Liga 1) și FC Hermanstadt (Liga 2).

Nevoită să joace în nocturnă, fiindcă așa vor deținătorii de drepturi TV ai Cupei României să programeze meciurile, noaptea, Filiașiul n-a mai putut evolua acasă în partida cu U Craiova, astfel că a acceptat oferta adversarilor de a juca pe terenul lor. Partida din sferturile Cupei s-a disputat pe arena ”Ion Oblemenco”, unde prim-divizionara a defilat și a câștigat cu 3-0.

  • Elvir Koljic (24′), Andrei Ivan (29′) și Gustavo Vagenin (63′) au marcat pentru Craiova, în meciul în care Universitatea a fost oaspete pe ”Ion Oblemenco”, deși costurile de închiriere a arenei le-a avut chiar ea.

Victor Naicu, despre meciul cu U Craiova pe ”Ion Oblemenco”: ”Am luat-o ca pe un eveniment și ca pe un bonus”

După joc, antrenorul Filiașiului, Victor Naicu, a motivat acest eșec și din cauza faptului că echipa sa a fost nevoită să joace pe un teren necunoscut de jucătorii săi, fiindcă clubul nu putea suporta costurile închirierii unei nocturne mobile, pentru ca meciul să aibă loc pe propriul stadion.

”Sincer, speram să nu folosească echipa de bază. Am fost mai agresivi, poate, și meciurile mai echilibrate, pentru că am și jucat pe stadionul nostru, unde ne-am fi dorit să jucăm și de această dată. Din păcate, în această fază a competiție trebuie să evoluăm pe un stadion cu nocturnă, iar stadionul nostru nu beneficiază de nocturnă și nici bani pentru nocturnă mobilă nu ne permitem. De aceea am acceptat să jucăm aici. Știam că venim în sufrageria Universității, dacă pot spune așa. Este ceva unic pentru mulți dintre jucători, care, probabil, nu vor mai avea șansa să evolueze pe acest stadion. Am luat-o ca pe un eveniment și ca pe un bonus”, a spus Naicu, cel care în urmă cu cinci ani a fost chiar pe banca tehnică a Universităţii Craiova, în duet cu Daniel Mogoşanu.

Parcursul de până acum al formaţiei din Liga 3 a fost înfăptuit însă cu Mario Găman antrenor, plecat la Pandurii Târgu Jiu a doua zi după victoria din optimi cu FC Hermannstadt.

”Efortul pe care l-au făcut acești băieți minunați a fost unul imens”

Drumul din acest sezon al Cupei României al ACSO Filiași s-a oprit în sferturi, devenind, astfel, cea mai importantă realizare din istoria sa. Naicu nu a precizat o sumă pe care conducerea clubului ar fi promis-o dacă s-ar fi reușit eliminarea Universității Craiova și a vorbit despre amintirea cu care s-a rămas după un astfel de joc.

”Nu pot să cuantific exact cam ce sumă am fi meritat dacă ne calificam, pentru că este clar că efortul pe care l-au făcut acești băieți minunați a fost unul imens. Rămânem cu amintirea plăcută, cu plăcerea de a fi surpriza din acest an al Cupei României și cred că fiecare are ceva de povestit mai târziu”, a mai declarat Victor Naicu la flash-interviu.

Pentru a ajunge în această fază a competiției KO, în sferturi, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare, acasă).

ACSO Filiași în meciul cu U Craiova: Fl. Șerban (Dr. Constantinescu 46′) – Dănescu (Vl. Popa 71′), I. Tătaru, Ed. Dina, C. Calu (cpt.) – I. Crețu (Andr. Militaru 85′), I. Zanfir, Vîlcică, Rogoveanu – Armășelu (Cioablă 77′) – Bubuioc (A. Șerban 46′). Rezerve neutilizate: – Prunaru, Boldu, Andr. Georgescu, Al. Vulpe.

ACSO Filiași, abia pe locul 7 din 10 în Liga 3

Pentru ACSO Filiași rămâne de acum doar parcursul din campionatul Ligii 3, unde după 14 etape nu stă deloc bine în clasament, abia pe locul 7 din 10 în Seria 6, cu 17 puncte acumulate în 13 meciuri.

În ultima etapă programată în 2021, Filiașiul joacă duminică, de la ora 13:00, în deplasare la Minerul Costești (locul 10, 4 puncte).

Filiașiul are de disputat și o restanță cu Petrolul Potcoava, pe teren propriu, încă neprogramată până acum.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-spera-intr-o-minune-pe-ion-oblemenco-surpriza-acestui-sezon-de-cupa-romaniei-joaca-de-la-ora-2030-cu-universitatea-craiova-detinatoarea-trofeului-19212696

Marius ANGHEL 02 Dec. 2021, 23:33 Cupa României
Pe aceeași temă