Farul a dat calculele hârtiei peste cap. A eliminat surpriza Ligii 1 Academica Clinceni și s-a calificat în 8-imile Cupei României. Ianis Zicu: ”Am avut doi portari pe bancă. Nouă jucători au fost din generația 2000” | VIDEO

Andrei PASCU 28 Nov. 2020, 17:30 Cupa României

E bucurie mare în tabăra echipei Farul, după ce s-a calificat în 8-imile Cupei României. Constănțenii au trecut cu 2-1 de o echipă din Liga 1, Academica Clinceni, în 16-imile competiției. Pentru formația de la malul mării golurile au fost reușite de Cosmin Bîrnoi, minutul 12, și Andrei Banyoi, minutul 65. Pentru trupa din Clinceni a punctat Andrei Cordea, în minutele adiționale ale partidei, minutul 90+1.

Ianis Zicu a declarat la finalul partidei că victoria este una extrem de importantă, mai ales că a fost obținută în condiții speciale. Farul a avut probleme în alcătuirea unui lot pentru acest meci, numărul total al jucătorilor fiind de doar 17. Zicu a făcut trei schimbări, iar la un moment pe bancă au mai rămas doar trei jucători, dintre care doi portari.

Farul s-a aflat la prima confruntare cu o echipă din prima ligă, după șapte ani. Academica Clinceni trecea și printr-o perioadă bună. A venit la Constanța după patru victorii la rând în Liga 1, echipa ilfoveană fiind pe locul 5 după 11 etape.

Ianis Zicu: ”Aceștia au fost toți jucătorii mei, aveam doi portari pe bancă” 

Un alt aspect remarcat de antrenor a fost acela că în lot s-au regăsit nu mai puțin de nouă fotbaliști născuți în 2000.

”Sunt bucuros că băieții au jucat cu determinare, au avut curaj, și-au asumat riscuri în momentul în care au construit și lucrurile acestea mă bucură. Eu cred că nu s-a simțit nici măcar o diferență fizică între jucătorii noștri și cei de la Academica. E normal ca ei să aibă mai multă încredere, pentru că vin de la un nivel superior, dar per total sunt mulțumit. Am avut și șansă. După cum am mai spus, de fiecare dată când muncești lucrurile bune se întâmplă și am avut câteva situații în care am scăpat fără să primim gol.

Am reușit să marcăm dintr-un corner al lor. Am dus foarte bine acel contraatac și după, meciul a devenit puțin mai ușor pentru noi. Este un lucru important pentru oraș, pentru echipă. Cred că toți jucătorii care sunt în lotul Farului au dat dovadă de caracter. Suntem respectați și cred că putem să facem lucruri bune.

Din lotul nostru, azi nouă au fost jucători născuți după 2000. Sunt jucători tineri, sper să își dorească să reușească în fotbal, dar lucrul acesta vine treptat. Trebuie să aibă răbdare și să fie preocupați doar de fotbal. Suntem foarte puțini. Astăzi nu am putut să fac decât trei schimbări. Aceștia au fost toți jucătorii mei, mai aveam doar doi portari pe bancă. Dacă eram nevoit să fac a patra schimbare, eram nevoit să bag un portar”, a punctat Ianis Zicu la finalul jocului, pentru FC Farul Constanța.

Ianis Zicu, la primul duel ca antrenor contra unei echipe din Liga 1 

Meciul a fost și un moment important pentru antrenorul Ianis Zicu. El s-a aflat la prima partidă contra unei echipe din Liga 1.

”Este primul meci oficial contra unei echipe din Liga 1, dar fiind un antrenor tânăr, toate momentele sunt speciale, sunt noi. Mă bucur că am reușit să câștigăm și sunt fericit pentru jucători și pentru suporteri”, a adăugat Ianis Zicu.

Zicu își dorește ca Farul să rămână motivată în acest final de an, pentru că mai are câteva meciuri în campionat. Vrea ca și acelea să fie abordate cu același moral cu care a fost abordată și confruntarea cu Academica Clinceni, iar echipa să scoată cât mai mult.

”Urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi, cu trei meciuri în campionat. Moralul nostru trebuie să fie la fel. Și după un eșec trebuie să ai același moral. Dacă ești un fotbalist profesionist și vrei să ai mental pe perioadă mai lungă, nu trebuie să îți pierzi acest moral. E important pentru fotbal”, a încheiat Ianis Zicu.

FARUL CONSTANŢA – ACADEMICA CLINCENI 2-1

Cosmin Bîrnoi 12′, Andrei Banyoi 65′ / Andrei Cordea 90+1′

Farul: Dur-Bozoancă – Greu, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Hordouan (D. Ciolacu 83′), Ant. Cruceru, Cărăruș, Bîrnoi – Rob. Silaghi (Banyoi 64′), Măzărache (Pelivan 90′)
Rezerve neutilizate: Agachi, Fara – V. Lică
Antrenor: Ianis Zicu

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim (Andronic 73′), Bilali, Gardoș (Pashov 73′), P. Pîrvulescu (cpt.) – P. Petrescu (Cr. Tănase 46′), Cordea, Chandarov (Cascini 46′), Ventura – Boiciuc (Rz. Patriche 73′), Rusescu
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Mih. Dobrescu, M. Șerban, L. Dumitriu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Farul (Constanţa); Fără spectatori; Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Vlad Bârleanu (Bucureşti); Rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti); Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) și Adrian Peiu (Urziceni).

Farul mai are trei meciuri în 2020, toate în Liga 2 

Farul mai are programate trei meciuri în acest final de 2020, toate în campionat.

În primă fază va juca pe teren advers cu ”U” Cluj, pe 2 decembrie, într-o restanță din etapa a 11-a, după care va evolua acasă cu FC Csikszereda, în etapa a 15-a. Termină anul cu o altă restanță, în deplasare la Timișoara cu Ripensia, meci care era programat inițial în etapa a 14-a. Partida se joacă în 14 decembrie.

Ambele reprogramări au venit pe fondul infectărilor cu COVID-19 ale adversarelor.

Foto: Ștefan Ciocan / Sport Pictures
Video: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-turris-oltul-sepsi-osk-e-primul-meci-al-zilei-de-la-ora-1100-csc-sanmartin-dunarea-calarasi-il-urmeaza-19159992

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/asu-poli-o-elimina-pe-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-dupa-un-meci-cu-arbitraj-absolut-dezastruos-care-a-influentat-rezultatul-19160128

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-alexa-dupa-ce-asu-poli-a-eliminat-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-ce-e-la-timisoara-e-greu-sa-gasesti-in-fotbalul-romanesc-19160156

Andrei PASCU 28 Nov. 2020, 17:30 Cupa României
Pe aceeași temă