Eroii victoriei Viitorului Pandurii cu ”U” Cluj! Alin Țegle și Daniel Paraschiv și-au dus echipa în premieră în semifinalele Cupei României: ”Ne-a tras Mister puțin de urechi, la pauză”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 13:37 Cupa

Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-a luat revanșa în fața echipei Universitatea Cluj în meciul direct din Cupa României, din faza sferturilor, după ce în urmă cu două săptămâni ardelenii câștigau în Gorj cu 2-1, în campionatul Ligii 3.

De această dată, echipa lui Flavius Stoican s-a impus cu 3-1, într-o partidă în care a fost condusă din minutul 1, printr-un autogol, iar arbitrul Andrei Antonie a avut mai multe decizii controversate.

Alin Țegle, despre întoarcerea scorului de către Viitorul Pandurii în meciul cu ”U” Cluj: ”A venit pauza și ne-a tras Mister puțin de urechi, ne-a certat puțin”

Cel puțin trei jucători au contribuit din plin la golurile marcate de Viitorul Pandurii pe Cluj Arena, pentru întoarcerea scorului.

După ce Mihai Lixandru a avut ghinionul în minutul 1 de a se afla la locul unde a ricoșat mingea din transversală, iar din el a intrat în poartă, la golul clujenilor, Băican s-a ”salvat” coechipierul în minutul 68, când, după o centrare în careu, a fost faultat de Taub, iar arbitrul a acordat penalty. Alin Țegle (25 de ani) a marcat, deși portarul a fost pe direcție și aproape să respingă, și a adus egalarea pentru gorjeni.

Mijlocașul adus în această iarnă de la desființata Turris Oltul a mai avut și alte șuturi periculoase pe parcursul jocului și pare o achiziție reușită pentru olteni.

”Am început destul de rău, am luat un gol prostesc, dintr-o neatenție, dar ne bucurăm că am reușit să revenim și că am câștigat. A venit pauza și ne-a tras Mister (n.r. – așa îi spune jucătorii antrenorului Flavius Stoican) puțin de urechi, ne-a certat puțin și am ieșit în a doua repriză cu o altă atitudine și ne bucurăm că am reușit să întoarcem rezultatul.

Am început destul de rău campionatul (n.r. – cu două înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate în 2021, 1-2 cu ”U” Cluj și 0-1 la Farul), dar sperăm să ne revenim la meciul următor, cu Reșița, și să intrăm în play-off. După, vedem. Bineînțeles că visez la o finală de Cupa României, de ce nu? Am ajuns aici, în primele patru, și orice e posibil”, a spus Alin Țegle, la microfonul LookSport, la finalul partidei de pe Cluj Arena.

Daniel Paraschiv a reușit o ”dublă” cu ”U” Cluj, al treilea său gol împotriva ardelenilor, dar și în această ediție a Cupei României

Apoi, Țegle a șutat din dreapta careului, portarul Muțiu a respins în față și Daniel Paraschiv (21 de ani), ajuns la 15 metri central, a marcat pentru 2-1. Ulterior, Țegle i-a pasat în dreapta careului, de unde atacantul a mai trimis mingea o dată în plasă, în minutul 86, cu un șut din 14 metri către colțul lung. A fost reușita de 3-1, ultima a partidei.

Intrat în minutul 64 pe teren, în locul lui Darius Buia, Daniel Paraschiv a demonstrat de ce este cel mai important om de gol al echipei Viitorul Pandurii, de ce este golgheterul U21 din toată Liga 2 și de ce echipele din Liga 1 sunt cu ochii pe el.

”Este un sentiment unic, deocamdată, pentru mine. E prima mea performanță de acest tip și acum, că am ajuns până aici, sperăm să nu ne oprim și să forțăm chiar o accedere în finală. Dar, până atunci, mai avem de muncit.

Așa a gândit Mister partida. Noi nu avem nimic de comentat. Eu am intrat când mi s-a cerut, am încercat să îmi fac treaba cât mai bine și mă bucur că a ieșit cum a ieșit și că acum ne putem bucura de această cariera”, a spus Daniel Paraschiv, la finalul jocului cu ”U” Cluj, despre calificarea în semifinalele Cupei României, cât și de decizia antrenorului de a nu începe cu el ca titular.

Paraschiv: ”Dacă o voi ține tot așa, să îmi fac treaba cât mai bine, voi ajunge cât mai sus”

Daniel Paraschiv are 7 goluri marcate în cele 14 meciuri în care a jucat pentru Viitorul Pandurii în acest sezon de Liga 2. Precedenta sa reușită a fost tot în fața Universității Cluj, în eșecul cu 1-2 din campionat. Și în precedentul joc din Cupa României a marcat, fiind jucătorul care a decis calificarea în fața prim-divizionarei Gaz Metan (1-0).

”Este greu să ne pronunțăm ce urmează pentru mine. Cariera de fotbalist este una imprevizibilă, însă eu am încredere în mine, că, dacă o voi ține tot așa, să îmi fac treaba cât mai bine, voi ajunge cât mai sus. În fiecare sezon îmi stabilesc un obiectiv cât mai înalt. Nu mă setez la o cifră anume, însă vreau să marchez mai multe goluri decât în sezonul precedent. Însă încerc să nu fac din asta o presiune, pentru că nu mi-ar face bine”, a spus, la microfonul LookSport, despre ce-și dorește mai departe în cariera sa.

În cariera sa, brașoveanul a mai evoluat la seniori pentru AFC Hărman și Luceafărul Oradea, cu aceasta din urmă evoluând tot în Liga 2, în ediția 2018/2019, când înscria 14 goluri în 33 de meciuri.

În clasamentul golgheterilor acestui sezon de Liga 2, Daniel Paraschiv ocupă locul 2, cu 7 goluri marcate, fiind în spatele a trei jucători cu 8 goluri înscrise: Cătălin Hlistei (26 de ani, Rapid), Claudiu Bălan (26 de ani, U Craiova 1948 SA) și Ovidiu Herea (35 de ani, Metaloglobus).

La aproape 22 de ani, pe care îi va împlini la 24 aprilie, Paraschiv este cel mai tânăr golgheter a acestei ediții de campionat.

Atacantul se află în ultimele șase luni de contract cu Viitorul Pandurii, iar la vară va merge la altă echipă. Se zvonește că UTA i-ar fi obținut semnătura, însă și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe sau Academica Clinceni l-au ofertat.

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/foto-dovada-ca-arbitrul-a-influentat-calificarea-echipei-viitorul-pandurii-in-semifinalele-cupei-romaniei-a-gresit-evident-la-faza-care-a-decis-meciul-dar-trebuia-sa-acorde-o-eliminare-si-la-1-0-p-19172585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-u-cluj-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1730-pe-cluj-arena-in-urma-cu-doua-saptamani-la-targu-jiu-ardelenii-castigau-in-campionat-19172286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/calcaiul-lui-taub-capul-lui-luchin-si-glezna-lui-paraschiv-viitorul-pandurii-in-semifinalele-cupei-romaniei-dupa-ce-elimina-u-cluj-pe-cluj-arena-19172376

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/jucatorii-au-atins-o-performanta-la-care-nici-nu-visau-reactia-lui-flavius-stoican-dupa-ce-viitorul-pandurii-a-facut-20-de-minute-de-vis-cu-u-cluj-si-s-a-califica-19172429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/costel-enache-mult-mai-calm-la-finalul-meciului-u-cluj-viitorul-pandurii-dupa-ce-in-timpul-sau-a-avut-reactii-uluitoare-de-nervozitate-ar-fi-o-josnicie-din-partea-mea-19172427

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ioan-filip-discurs-orientat-catre-arbitraj-dupa-ce-u-cluj-a-parasit-cupa-romaniei-greselile-au-influentat-meciul-ce-s-ar-fi-intamplat-la-eliminarea-lui-luchin-19172452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-isi-va-pierde-golgheterul-chiar-si-in-cazul-promovarii-daniel-paraschiv-s-a-decis-categoric-nu-voi-mai-ramane-19170757

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 13:37 Cupa
Pe aceeași temă