Educat în ritm anti Steaua! A crescut la Dinamo, unde a fost coleg cu Mitea, Marica, Pulhac sau Radu Ştefan

22 sep 2011 4867 afişări Cupa Romaniei
Educat în ritm anti Steaua! A crescut la Dinamo, unde a fost coleg cu Mitea, Marica, Pulhac sau Radu Ştefan Educat în ritm anti Steaua! A crescut la Dinamo, unde a fost coleg cu Mitea, Marica, Pulhac sau Radu Ştefan

Antrenează de plăcere dar cu bucuria pasiunii pentru fotbal trecând năvalnic prin vene. La 27 de ani, Marius Semeniuc, e mezinul antrenorilor din Cupa României. Şi ce? Azi îl are adversar pe Roni Levi!

Aşteaptă un duel cu Steaua de mic. A crescut pentru el. Şi-a ros ghetele şi nervii. Da, nu e de şagă. Antrenorul "viruşilor" clujeni, Marius Semeniuc, chiar ştie ce înseamnă să ţinteşti cu nerv să baţi pe Steaua. "Sunt născut în Borşa, Maramureş, dar am jucat ceva fotbal şi nu oriunde, ci la Dinamo. Din 98 până-n 2003, am trecut pe mâinile lui Mihăescu, Ţălnar ori Chirilă", povesteşte A1 de la Sănătatea. I-a avut colegi pe Mitea, Marica, Pulhac sau Radu Ştefan dar la lotul naţional un stelist i-a ghidat paşii, Liţă Dumitru. "Am jucat doar 2 meciuri la Dinamo în divizia A, în 2002, că apoi am ajuns la <U> Cluj unde era Sabău. Cariera de jucător m-a dus şi în Anglia, în divizia a 5-a, la FC Cesant", povesteşte Semeniuc care la 27 de ani e cel mai tânăr antrenor din şaisprezecimile Cupei!

Profesor la Liceul de Informatică


"Seme" cum îl strigă jucătorii veteranii Sănătăţii îşi aduce aminte şi acum duelurile cu Neşu, Piţurcă jr sau Falemi. "Era luptă mare când jucai cu Steaua, uneori spuneai că trăieşti numai pentru asta", explică tehnicianul care i-a preluat "pro bono" pe viruşi în iarnă. E profesor de sport la Liceul de Informatică din Cluj şi e foarte mândru. "Îmi dau şi al doilea grad, ţin mult la asta!", continuă Marius, care are deja licenţa A de antrenor. "Pot fi secund şi la Liga I, să vedem ce aduce timpul", încheie "Seme".

Patronul Ghişa e şi el dinamovist

Pe lângă Semeniuc şi patronul "viruşilor", Aurelian Ghişa, e mare fan Dinamo. "Şi sunt mândru cu asta, la fel cum că, noi suntem echipa extremelor. Cel mai tânăr antrenor, Semeniuc, şi cel mai bătrân jucător, eu! Am 47 dar să vezi cum o să joc contra Stelei", continuă Ghişa.

Ghişa: "Ganea dă gol!"

Patronul "viruşilor", Aurelian Ghişa, are o premoniţie. "Am un prieten, dl Popovici, care îmi prezice rezultatele echipei. Jur! E incredibil. Când nu îmi spune unul ştie că pierd, şi mai bine se abţine. Acum, mi-a zis să Ganea dă gol. M-am bucurat când mi-a zis!", a povestit cel care de 11 ani e alături de Sănătatea din postura de patron al echipei, dar şi ca jucător.

Semeniuc: "Visez să-şi revină Neşu"

Fost coleg de generaţie cu Neşu, dar în echipe rivale, "Seme" e şi acum mişcat de drama fundaşului. "Nu mi-a venit să cred deşi de mic era un copil îndârjit la dueluri şi nu se uita. Punea osul nu-i era milă. Îmi doresc mult să-şi revină, visez chiar!", spune Marius. Fundaş la juniorii lui Dinamo, Semeniuc recunoaşte că îi era foarte greu să-l ţină pe Piţurcă jr la duelurile Dinamo-Steaua.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.