După ce a făcut istorie la Filiaşi, obținând calificarea în sferturile Cupei României, antrenorul Mario Găman părăseşte echipa şi merge la Pandurii: ”Este ceva unic, nu cred că va mai exista aşa ceva în acest oraş”

Cosmin STAICU 26 Oct. 2021, 19:14 Cupa României
După ce a făcut istorie la Filiaşi, obținând calificarea în sferturile Cupei României, antrenorul Mario Găman părăseşte echipa şi merge la Pandurii: ”Este ceva unic, nu cred că va mai exista aşa ceva în acest oraş”

Deşi a reuşit cu ACSO Filiaşi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, antrenorul Mario Găman va părăsi echipa doljeană, pentru a prelua o altă formaţie din Liga a 3-a, Pandurii Târgu Jiu, care îşi propune promovarea în Liga 2.

La finalul meciului din optimile Cupei României, câștigat cu FC Hermannstadt cu 6-5 după loviturile de departajare, Mario Găman nu a confirmat despărţirea de Filiaşi, dar aceasta se va produce în zilele următoare. De la gorjeni a plecat Călin Cojocaru.

Mario Găman a eliminat cu Filiașiul și FC Hermannstadt, dar pleacă de la echipă: ”Vom vedea dacă rămân la echipă”

În schimb, Găman a ţinut să remarce peformanţa reuşită de el alături de jucătorii de la Filiaşi, care au eliminat în această ediție a Cupei României echipe precum Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2), UTA Arad (Liga 1, 1-0) și FC Hermannstadt.

”Mă simt minunat, sunt mândru de aceşti copii minunaţi, să ajungi în primele opt echipe ale ţării este ceva unic, nu cred că va mai exista în acest oraş aşa ceva vreodată această performanţă. Felicitări băieţilor, care s-au impus în faţa unei echipe puternice. Asta e mentalitatea mea, să domin orice adversar, iar în prima repriză am reuşit, am avut ocazii, a doua repriză au venit peste noi, au intrat jucători cu experienţă. Am avut şi şansă, dar de multe ori şansa ţine cu cei puternici, cu cei mai inspiraţi la ora jocului. Le-am spus că sunt mândru de ei. A fost şi inspiraţia celor care au marcat, dar mai ales a portarului Şerban, un junior bun, care poate să crească şi azi a făcut minuni. Fraţii au făcut istorie, portarul Florin Şerban a apărat trei lovituri de pedeapsă, fratele lui, Alin Şerban, a transformat ultimul penalty.

Sunt emoţii mari, dar nu vreau să discut acest aspect, vom vedea dacă rămân la echipă. Îmi pare rău că azi publicul nu a putut asista la meci, cred că era stadionul plin. Îmi doresc cel mai puternic adversar în sferturi”, a declarat antrenorul Mario Găman, pentru Jurnal de Craiova.

  • Daniel Rogoveanu (44′) și Ion Crețu (118′) au înscris pentru ACSO Filiași, iar Andrei Sîntean (3′) și Călin Popescu (107′) au înscris pentru FC Hermannstadt în timpul celor 90 de minute și reprizelor de prelungiri.
  • Au înscris de la lovituri de departajare: Alexandru Fotescu, Cosmin Calu, Ionuț Zanfir, Alin Șerban / Cosmin Bucuroiu, Alexandru Pantea, Petrișor Petrescu
  • Au ratat de la lovituri de departajare: Viorel Vîlcică, Alexandru Armășelu / Andrei Sîntean, Paul Antoche, Mino Sota

Parcurs spectaculos în Cupa României, dezamăgitor în campionatul Ligii 3

Pe cât de lăudabil este parcursul în acest sezon de Cupa României, pe atât de slab este cel din campionatul Ligii 3. ACSO Filiași a acumulat doar 10 puncte în acest sezon, iar la finalul turului, dacă punem la socoteală și o înfrângere la ”masa verde” cu Petrolul Potcoava, se află tocmai pe locul 9 din 10 în Seria a 6-a. O poziție rușinoasă pentru echipa prezidată de Florin Spînu, mai ales că în sezonul trecut a terminat pe locul 2 și a participat la manșa semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

În acest sezon de Cupa României, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare).

Bucuria jucătorilor echipei ACSO Filiași după eliminarea din Cupa României a FC Hermannstadt:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Jurnal de Craiova

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-continua-parcursul-epic-in-cupa-romaniei-oltenii-din-liga-3-merg-in-sferturi-dupa-ce-au-eliminat-fc-hermannstadt-la-lovituri-de-departajare-19207250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/acso-filiasi-fc-hermannstadt-meciul-care-deschide-faza-optimilor-cupei-romaniei-se-joaca-de-la-ora-1500-19207168

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-pandurii-se-desparte-de-antrenorul-calin-cojocaru-dupa-2-ani-un-alt-banatean-favorit-sa-ajunga-la-echipa-din-targu-jiu-ne-trebuie-un-antrenor-care-sa-aduca-eficienta-la-finaliz-19206992

Cosmin STAICU 26 Oct. 2021, 19:14 Cupa României
Pe aceeași temă