Dunărea Călărași, încrezătoare că poate produce surpriza cu Dinamo în sferturile Cupei României. Cristian Pustai: ”Așteptăm cu optimism duelul.” Ce echipă e favorită la trofeu, în opinia antrenorului

Răzvan STÎNGĂ 16 Feb. 2021, 13:48 Cupa României
Dunărea Călărași, încrezătoare că poate produce surpriza cu Dinamo în sferturile Cupei României. Cristian Pustai: ”Așteptăm cu optimism duelul.” Ce echipă e favorită la trofeu, în opinia antrenorului

Dunărea Călărași va întâlni Dinamo în sferturile Cupei României, dar antrenorul Cristian Pustai are încredere că echipa sa poate să meargă în faza următoare, în semifinale. Se așteaptă însă la un meci complicat.

Cristian Pustai: ”Faptul că vom juca cu Dinamo este o mândrie pentru oraș” 

Asta pentru că, din punctul său de vedere, Dinamo va încerca să ajungă în cupele europene din Cupa României, deoarece situația din clasamentul Ligii 1 nu este una foarte confortabilă pentru ea. Pustai abia așteaptă duelul cu ”câinii” din sferturi, precizând că evenimentul este unul extrem de important pentru orașul Călărași.

”Așteptăm sfertul de semifinală a Cupei cu încredere. Se va juca la Călărași… după cum s-a extras din urnă în momentul în care a fost extrasă Dinamo era singura variantă să mai jucăm la Călărași așa că pe undeva un ochi a zâmbit, dacă am putea spune așa iar faptul că vom juca cu Dinamo este o mândrie pentru oraș.

Dinamo reprezintă un brand, o echipă în revenire sportivă, acum… partea cealaltă pe care o au, greutățile financiare pe care le întâmpină probabil că nu va influența atât de mult partea sportivă pentru că este un mod de a juca în cupele europene”, a afirmat Cristian Pustai, pentru Ediția de Călărași.

Cristian Pustai: ”Să spunem că la ce echipe sunt acum și dacă ne uităm în clasamentul Ligii 1 o favorită ar fi Craiova” 

În sferturile Cupei României sunt calificate, surprinzător sau nu, patru echipe din Liga 2. Antrenorul Călărașiului a mai precizat că sezonul poate fi unul important, în care echipele din eșalonul secund se pot impune în a doua cea mai importantă competiție a României.

Dacă reușești să câștigi Cupa României, și nu sunt foarte multe meciuri pentru orice echipă de Liga 1, este un obiectiv realizabil. Noi avem șansele noastre și așteptăm cu optimism acest duel pentru că am atins cea mai înaltă performanță a clubului și încercăm să mergem mai departe. Sigur că va fi un meci greu. Vom veni după o deplasare lungă de la Reșița și urmează duelul cu Ripensia.

Ne interesează foarte mult și aceste meciuri pentru că sunt doar șase după care se trage linie și se stabilește play-off-ul Ligii a 2-a. Cupa României este o competiție destul de surprinzătoare. Favorite ar fi echipele din Liga 1 însă vedeți că sunt mai multe echipe de Liga a 2-a. Să spunem că la ce echipe sunt acum și dacă ne uităm în clasamentul Ligii 1 o favorită ar fi Craiova”, a mai precizat Cristian Pustai.

În afara Dunării Călărași, în sferturile Cupei României mai sunt calificate, din Liga 2, echipele Petrolul, Universitatea Cluj și Viitorul Pandurii. Tabloul sferturilor arată astfel:

Petrolul Ploiești – Astra
Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova
Dunărea Călărași – Dinamo
Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Anterior, în optimile Cupei României, Dunărea Călărași nu a jucat. Ea a fost împerecheată cu Turris Oltul, care însă s-a retras din competiții, iar echipa lui Pustai a mers automat în faza următoare.

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Feb. 2021, 13:48 Cupa României
Pe aceeași temă