Cupa României | FC Botoșani – CSM Poli Iași 3-2. Derby de cinci stele în Moldova, în minutul 89 era 0-0! Desfășurarea unui meci nebun, la capătul căruia gazdele s-au calificat în premieră în semifinale

Cupa României | FC Botoșani - CSM Poli Iași 3-2. Derby de cinci stele în Moldova, în minutul 89 era 0-0! Desfășurarea unui meci nebun, la capătul căruia gazdele s-au calificat în premieră în semifinale
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani – CSM Poli Iași 3-2 (Golubovic 89, M. Roman 95, Axente 111 / A. Cristea 90, 107)

Echipele de start:

  • FC Botoșani: Pap   – Ungurușan, Burcă, A. Miron, Acsinte   – Tincu, Oaidă (Moruțan 108) – M. Roman, V. Achim, Golofca – Golubovic (Axente 108)
  • Rezerve: Cobrea, Plămadă, Mușat, St. Cucu, L. Fulop
  • CSM Poli Iași: Rusu   – Bosoi  , Frăsinescu, Cioinac, Bădic (A. Zaharia 97) – Chelaru, Qaka – Platini, Jo Santos  (Sin  84), Pedro Mendes (A. Cristea 75) – Kizito (Jagodinskis 90+2)
  • Rezerve: Kelava  , Mihăescu, Panțîru

Min. 120 Fluier final! FC Botoșani se califică pentru prima dată în istoria clubului în semifinalele Cupei României. Derby-ul din Moldova s-a desfășurat superb după minutul 89. Gazdele s-au calificat după ce au oferit un joc mult mai solid. În semifinalele Cupei vor juca Hermannstadt (Liga 2), Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani (ambele din playout) și CS U Craiova (singura echipă din playoff).


Min. 111 GOOOL FC Botoșani! Mircea Axente a înscris pentru 3-2 de la 11 metri. Atacantul intrat în urmă cu trei minute a trimis în dreapta, Rusu a ghicit colțul, dar mingea a trecut pe sub mâinile sale.


Min. 109 Lovitură de pedeapsă pentru Botoșani! Roman a fost agățat de Rusu, iar gazdele au șansa să revină în avantaj. Mijlocașul a fost angajat cu o pasă peste apărarea adversă, mingea i-a sărit norocos din gazonul noroios, iar portarul CSM-ului s-a repezit asupra lui. Roman l-a evitat elegant și a obținut o nouă lovitură de pedeapsă.


Min. 107 GOOOL CSM Poli Iași! Andrei Cristea reușește dubla. Cioinac a șutat puternic din lovitură liberă, Pap a respins în transversală, dar atacantul oaspeților a umărit și i-a strecut mingea printre picioare adversarului dintre buturi.


Min. 106 A început a doua repriză de prelungiri.


Min. 105 Pauză la Botoșani! Gazdele mai au 15 minute până la prima semifinală din istoria clubului.


Min. 95 GOOOL FC Botoșani! Mihai Roman a transformat de la 11 metri. Ex-rapidistul a transformat cu mult sânge rece la colțul din dreapta lui Rusu. Portarul CSM-ului a sărit în partea opusă.


Min. 93 Lovitură de pedeapsă pentru Botoșani! Platini l-a lovit pe Stelian Cucu în apropierea liniei de fund, iar centralul Găman a indicat punctul cu var. Șeptarul oaspeților l-a lovit cu piciorul în zona șoldului pe jucătorul advers.


Min. 91 Au început prelungirile!


Min. 90+3 Final de meci la Botoșani! Vom avea prelungiri în derby-ul Moldovei, după ce Andrei Cristea a anulat golul lui Golubovic. Câștigătoarea va intra în careul de ași al Cupei, alături de Hermannstadt (Liga 2), CS U Craiova și Gaz Metan Mediaș.


Min. 90 GOOOL CSM Poli Iași! Andrei Cristea egalează după câteva secunde! Veteranul oaspeților a preluat în marginea careului, la prima acțiune de după golul de 1-0, a șutat în diagonală, iar Pap a fost învins. Mingea s-a dus direct în plasa laterală, spre disperarea gazdelor. Crainicul arenei încă anunța reușita lui Golubovic.


Min. 89 GOOOL FC Botoșani! Conform cursului jocului, Golubovic a reușit să deschidă scorul în urma unei lovituri de colț. Mingea a căzut în zona punctului de la 11 metri, bosniacul a șutat, Cioinac a deviat ușor, iar Rusu n-a putut respinge.


Min. 61 O nouă șansă bună pentru gazde. Mihai Roman a centrat din partea dreaptă, Bădic a deviat periculos spre propria poartă, dar Rusu a respins de sub bara transversală.


Min. 57 Ocazie imensă pentru FC Botoșani! Golofca a șutat din întoarcere pe centrul porții, Rusu a respins slab, în fața porții, iar Golubovic a apărut la finalizare. Bosniacul l-a luat la țintă pe portarul lui Stoican, astfel că putem consemna cea mai mare ratare a partidei.


Min. 52 Jo Santos a plasat mingea la colțul lung din lovitură liberă, dar Pap a plonjat și a respins în afara terenului, cu vârful degetelor.


Min. 46 S-a reluat partida din sferturile Cupei României. Ploaia s-a mai domolit după ce în finalul primei părții se transformase într-o adevărată furtună.


Min. 45 Pauză la Botoșani!


Min 27 Golofca a centrat din marginea careului, l-a găsit pe Golubovic în centrul careului, dar lovitura de cap a bosniacului s-a dus pe lângă poarta apărată de Rusu.


Min. 15 Jucătorii construiesc foarte greu pe gazonul de la Botoșani. Terenul este la limita acceptată de legile jocului, iar mingea se oprește la aproape fiecare pasă, din cauza bălților.


Min. 1 A început partida de la Botoșani! Terenul este de-a dreptul inundat, se anunță un meci extrem de dificil pentru cei 22 de jucători.


După calificarea în premieră în play-off-ul Ligii I, CSM Politehnica Iași se află în fața unui nou rezultat istoric pentru fotbalul din Copou, accederea în semifinalele Cupei României. CSM Poli va juca marți, în deplasare, cu FC Botoșani, de la ora 17.30, pe terenul unei echipe rănite, care pare să nu fi depășit încă șocul ratării play-off-ului Ligii I. Cele două echipe s-au întâlnit la începutul lunii trecute în Copou, iar victoria a revenit atunci elevilor lui Flavius Stoican, cu 1-0, succesul netezind drumul ieșenilor spre locul 6 în prima ligă. Stările de spirit sunt diferite în cele două tabere, chiar dacă ambele formații au debutat dezamăgitor în play-out, respectiv play-off. Botoșaniul a remizat alb pe propriul teren cu codașa Juventus, în timp ce Iașiul a cedat cu 1-2 la debutul în grupa de elită, pe terenul liderului CFR Cluj, după un meci modest în special în prima parte. Ieșenii au însă un ascendent moral față de echipa botoșăneană, pe care au trimis-o în a doua grupă valorică a Ligii I după victoria directă din Copou.

Flavius Stoican: „Și pentru noi este meciul anului”

Antrenorul Iașiului, Flavius Stoican, a prefațat meciul de marți, din sferturile de finală ale Cupei României, declarând că își dorește să ajungă în careul de ași, apoi în marea finală a competiției.

„Va fi o partidă grea, dar noi mergem să câștigăm și să ne calificăm în semifinale. Suntem optimiști că putem merge mai departe. Va fi un meci al ambițiilor, al orgoliilor, vor fi dueluri aprige pentru balon, dar suntem pregătiți să mergem mai departe. Și pentru noi este meciul anului, nu doar pentru cei de la Botoșani. Ne propunem obiective mărețe și în Cupa României, vrem să mergem cât mai sus, chiar în finală, pe care să o și câștigăm. Nu văd de ce gazdele trebuie să se răzbune pe noi. Dacă au ratat calificarea în play-off, a fost doar vina lor, nu a noastră”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Președintele Ambrosie face apel la fair-play

Și președintele Adrian Ambrosie este optimist înaintea duelului de la Botoșani și a făcut apel la fair-play: „Este un meci foarte important pentru ambele formații. Putem egala cea mai bună performanță din istoria fotbalului ieșean în Cupa României, faza semifinalelor și sperăm să ajungem în careul de ași. După accederea în play-off, calificarea în semifinale ar fi o nouă performanță pentru clubul nostru. Și pentru gazde meciul are o miză importantă, vor încerca să salveze sezonul cu o calificare în semifinale, după ce au ratat play-off-ul. Va fi un meci aprig, care sper să se dispute sub semnul fair-play-ului”.

Antrenorul Flavius Stoican nu va conta pe stoperul Ovidiu Mihalahe, accidentat, în timp ce Andrei Sin este incert.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…