Cristian Pustai, fără milă și în Cupa României în fața fostei sale echipe: ”E doar numele de ea. Ne-am calificat fără emoții.” Ce și-ar dori pentru faza sferturilor și planurile pentru ultimele meciuri din acest an ale Buzăului

Marius ANGHEL 28 Oct. 2021, 17:52 Cupa României

Ca în campionat, unde s-a impus cu 3-0 la Călărași, în etapa a 4-a, FC Buzău a trecut fără probleme de Dunărea Călărași în meciul din optimile Cupei României. A fost 3-0 la Buzău, după un meci în care problema învingătoarei nu s-a pus în niciun moment.

Pablo Gaitan (39′), Cristian Ciobanu (50′) și Baudouin Kanda (78′) au marcat golurile echipei antrenate de Cristian Pustai împotriva fostei sale formații din ultimele două sezoane. Diferența de scor putea fi și mai mare, în repriza a doua FC Buzău având mai multe situații de a marca, spre deosebire de prima parte a jocului, în care Dunărea a reușit să se apere bine și fie depășită rar.

Cristian Pustai, îngrijorat de situația lui Gaitan după victoria cu Dunărea

După meci, Cristian Pustai își făcea griji pentru argentinianul Pablo Gaitan, cel care a deschis scorul și a ieșit pe final de meci accidentat. Antrenorul era cu gândul deja la următorul meci din campionat, cu Ripensia (duminică, de la ora 11:00).

”Am avut un parcurs bun în cupă, am reușit și astăzi să ne calificăm fără emoții. Ăsta e lucrul cel mai important. Sper ca Pablo Gaitan să nu aibă problemă, pentru că îi sângera genunchiul. Sper ca până duminică să fie apt de joc și să ne gândim deja la meciul de la Ripensia, pentru că în cupă așteptăm tragerea la sorți”, a spus Pustai la microfonul DigiSport.

  • FC Buzău în meciul cu Dunărea Călărași: Cr. Avram – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski (Ghinga 69′), Tud. Oltean – Gaitan (C. Toma 82′), Pațurcă – Cr. Ciobanu (cpt.), Ekollo (Kanda 46′), Al. Munteanu (Cip. Petre 69′) – D. Rogac (Chică-Roșă 46′). Rezerve neutilizate: R. Stoian – A. Manea, Dr. Lazăr, R. Șt. Zamfir.

Vrea ca FC Buzău să joace acasă în sferturile Cupei României și în Liga 2 să aibă 30 de puncte acumulate la finalul anului

Întrebat ce adversar își dorește pentru faza sferturilor, dacă ar vrea să întâlnească ACSO Filiași, pentru a urca în semifinale, Pustai a spus că singurul lucru pe care îl vrea este ca FC Buzău să joace acasă. Acest lucru exclude întâlnirea Filiașiului, care, ca echipă din Liga 3, va organiza partida.

”Să-i vedem pe toți și pe urmă ce-o fi! Important e să jucăm la Buzău. Noi suntem în Urna B, din câte știu (n.r. – pentru stabilirea meciurilor din sferturi nu vor mai fi urne valorice), a spus Pustai, care a vorbit și despre ce planuri are cu FC Buzău în ultimele cinci meciuri rămase de disputat în 2021 în Liga 2: ”E foarte important în campionat să păstrăm rezultatel bune, pentru că se apropie, să zicem, un prim sfârșit de sezon regular, că e pauza din decembrie, și să ne ducem spre 30 de puncte cumva la acea pauză, adică spre 30 înseamnă și 28, și 29. Cam asta ne-ar mulțumi, pentru că la anul, în cele trei meciuri rămase, avem adversari puternici, Astra, Petrolul, Chiajna. Deci ar fi foarte bine dacă am reuși să luăm o opțiune importantă până la sfârșitul acestei părți de sezon, deci până în decembrie, după meciul cu CSA.”

După 11 etape, FC Buzău are 21 de puncte, la fel ca Steaua, și ocupă locul 5 în Liga 2.

”De fosta echipă e doar numele”

Cristian Pustai nu a avut milă de fosta sa echipă, Dunărea Călărași, cu care în sezonul trecut a jucat în play-off și mai apoi la baraj de promovare, unde a pierdut cu FC Voluntari.

”De fosta echipă e doar numele, Dunărea AFC. Jucători rămași sunt doar doi-trei pe care i-am avut. E destul de tristă imaginea dacă Sălceanu este căpitan de echipă”, a spus Pustai despre fosta sa echipă.

Antrenorul este încris la masa credată la insolvența Dunărea Călărași, după ce jumătate de an nu a fost plătit.

Până acum, în sferturile Cupei României s-au calificat ACSO Filiași (Liga 3), Chindia Târgoviște, Campionii FC Argeș, Universitatea Craiova, FC Voluntari (toate patru din Liga 1) și FC Buzău (Liga 2). Mai sunt de jucat meciurile U Craiova 1948 SA – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ora 18:00) și Politehnica Timișoara – Rapid (ora 21:00).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 28 Oct. 2021, 17:52 Cupa României
Pe aceeași temă