Cristian Pustai, darnic cu laudele după victoria Buzăului din Cupa României, cu Academica Clinceni: ”Am fost puternici! Nu am cedat, am crezut în noi și am câștigat”

Răzvan STÎNGĂ 22 Sep. 2021, 21:30 Cupa României
Cristian Pustai, darnic cu laudele după victoria Buzăului din Cupa României, cu Academica Clinceni: ”Am fost puternici! Nu am cedat, am crezut în noi și am câștigat”

FC Buzău a trecut de Academica Clinceni în 16-imile Cupei României. Elevii lui Cristian Pustai au făcut un meci mare și au reușit să elimine ultima clastă din Liga 1. Au fost la un pas să fie eliminați, mai ales că au egalat abia pe finalul partidei, în minutul 90, dar acum sunt prezenți în 8-imi.

Cristian Pustai: ”Un meci frumos, e și mai frumos când câștigi” 

Academica Clinceni a deschis scorul în minutul 28, prin Asen Chandarov, dar FC Buzău a egalat în minutul 90, prin Ariel Lopez, astfel că partida a ajuns în reprizele adiționale. Golul victoriei pentru formația lui Cristian Pustai a fost marcat de Adrian Chică-Roșă, în minutul 116.

Cristian Pustai i-a felicitat pe jucătorii săi pentru succes, chiar dacă Academica Clinceni e pe ultimul loc în Liga 1. A fost un joc complicat și din perspectiva faptului că adversarii abia au schimbat antrenorul, în locul lui Ilie Poenaru fiind instalat pe banca tehnică Ionuț Chirilă.

Cristian Pustai, mulțumit de atac: ”Când marchezi de două ori cu o echipă de Liga 1, nu poți spune că ai probleme la finalizare” 

Calificarea în 8-imile Cupei României a adus însă și îngrijorare pentru FC Buzău, nu numai multă bucurie. Asta pentru că va juca sâmbătă în etapa a 8-a a Ligii a 2-a, cu FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, iar Pustai se teme de faptul că fotbaliștii pot avea probleme cu privire la condiția fizică.

Un meci frumos, e și mai frumos când câștigi. Am zis că respectăm această competiție, dar din păcate meciul a durat 120 de minute, efortul a fost foarte mare, dar cred că suporterii se pot bucura de joc. Echipa adversă are potențial, până la urmă acum trei luni era în play-off-ul Ligii 1. Are câțiva jucători buni, e potențial acolo, dar sunt probleme, e un blocaj. Mă așteptam să se ridice azi, pentru că orice schimbare de antrenor, pe termen scurt cel puțin, are efecte la calitatea jocului.

Azi am întâlnit o echipă puternică, dar și noi am fost puternici. Nu am cedat, am crezut în noi și am reușit să câștigăm, dar de acum trebuie să ne gândim la meciul de sâmbătă. Încercăm să ne refacem, aici va fi problema. Să vedem, pentru că jucătorii au depus un efort fantastic.

Când ai șapte victorii consecutive, e clar că atmosfera e una bună, dar victoriile se gestionează mai greu. Când ai șase ocazii de gol și dai două goluri unei echipe de Liga 1, nu cred că sunt probleme la finalizare. Poate un Roșă peste patru luni, va da mai multe goluri.

Liga 1 (n.r. – referitor la Academica Clinceni), din trei ocazii a dat un gol. Nu vreau să comentez arbitrajul, a fost o neînțelegere cu arbitrul la o schimbare. Am o anumită experiență și vreau să facem schimbările pe posesia noastră, să avem timp să schimbăm sistemul, dacă vrem asta. Niște lucruri tehnice la care țin, dar dacă a fluierat schimbarea…”, a declarat Cristian Pustai după partida din Cupa României, aducând în discuție și următoarea adversară pe care FC Buzău o va întâlni în 8-imi.

Își dorește rivalul cel mai slab cotat, pentru o calificare în faza următoare, în sferturile de finală ale competiției:

Mi-aș dori să cădem cu cea mai slabă echipă în faza următoare, dar nu știu dacă putem spune asta. Mai sunt meciuri de jucat în acest tur”.

Cristian Pustai vrea a opta victorie la rând 

Cristian Pustai a început deja să își facă probleme pentru partida cu FK Csikszereda, de sâmbătă. Își dorește ca parcursul bun să continue în Liga 2, mai ales că FC Buzău a ajuns la șapte victorii la rând în toate competițiile.

”Este problema cea mai mare (n.r. – recuperarea fizică a jucătorilor), care ne dă de gândit. Vedem mâine starea lor medicală, ne urcăm în autocar și mergem la meciul din Liga 2. A fost un risc acest meci, dar unul asumat, pentru că e foarte greu să ne antrenăm.

A fost meci sâmbătă, duminică un antrenament de recuperare, luni nu puteam să încarc foarte mult, deci o săptămână nu ca una de meci sâmbătă-miercuri-sâmbătă, pentru că acest meci de Cupa României ne-a pus pe gânduri. Ce jucători să folosim, pe cine să odihnim”, a mai declarat Pustai.

FC Buzău în meciul cu Academica Clinceni: R. Stoian – R. Zamfir (Wiktorski 88′), Vîrtej, A. Lopez, C. Toma, Gaitan, Cârstocea (Pațurcă 65′), Al. Munteanu (A. Manea 65′), Ekollo, Cr. Ciobanu (cpt.)(Al. Neacșu 80′), Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: Cr. Avram – D. Rogac, Ghinga, M. Keita, Oteliță.

Golurile marcate de FC Buzău în partida cu Academica Clinceni

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Auraș Tereacă

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/adrian-mihalcea-pe-punctul-sa-paraseasca-unirea-slobozia-tensiunile-au-iesit-la-suprafata-fratilor-e-greu-daca-nu-inteleg-sa-continue-cu-altcineva-interventie-publica-a-antren-19202152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motoreta-adi-popa-a-semnat-cu-steaua-prima-reactie-a-fostului-jucator-al-fcsb-nu-bag-mana-in-foc-ca-nu-vom-promova-sezonul-acesta-exclusiv-19202167

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ciprian-danciu-a-evidentiat-secretul-succesului-echipei-sale-in-fata-politehnicii-iasi-fotbalul-e-imprevizibil-cum-a-reusit-minaur-baia-mare-sa-i-invinga-pe-moldoveni-in-cupa-roma-19202130

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vivi-rachita-si-gogoasa-preda-atacuri-reciproce-dupa-ce-primul-a-constatat-pagubele-produse-de-galerie-fc-u-craiova-la-stadionul-ilie-oana-la-me-19202079

 

 

  

Răzvan STÎNGĂ 22 Sep. 2021, 21:30 Cupa României
Pe aceeași temă