Costel Enache, mult mai calm la finalul meciului ”U” Cluj – Viitorul Pandurii, după ce în timpul său a avut reacții uluitoare de nervozitate: ”Ar fi o josnicie din partea mea, după jocul de azi, să dau vina pe arbitraj”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2021, 21:22 Cupa

”U” Cluj a pierdut cu 1-3 meciul de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii și a ratat șansa de a urca în semifinalele Cupei României, acolo unde până acum s-a mai calificat și Universitatea Craiova. Ardelenii au condus cu 1-0 încă din minutul 1, printr-un autogol, însă repriza secundă a fost una de coșmar, cu trei goluri încasate în ultimele 20 de minute. În urmă cu două săptămâni, clujenii câștigau cu 2-1 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, în campionatul Ligii 2.

Costel Enache, după eliminarea Universității Cluj din Cupa României: ”Multe lucruri n-au funcționat”

Extrem de nervos pe marginea terenului, unde a izbucnit și cu greu a fost liniștit la faza în care gorjenii au primit penalty, antrenorul Costel Enache s-a schimbat ”la față” la finalul jocului, când la flash-interviu a analizat meciul și a dat mai puțin vina pe arbitraj.

”Începutul a fost mai puțin important. La noi, lucrurile se judecă la final. Cum am făcut-o meciul trecut (n.r. – când s-a câștigat în prelungirile prelungirilor meciul cu CSM Slatina), așa judecăm și tura asta.

A fost un cumul de lucruri care s-au întâmplat. Multe greșeli individuale, decizii pripite. A fost un amestec general. N-am mai ținut organizarea defensivă, distanțele dintre linii au fost destul de mari și am lăsat adversarului spații să joace între liniile noastre. Multe lucruri care n-au funcționat”, și-a început Enache discursul, unul pe un ton sever.

”Ar fi o josnicie din partea mea, după jocul de azi, să dau vina pe arbitraj.” Antrenorul vrea transparență pentru toți cei implicați în fotbal, inclusiv arbitri

Întrebat de arbitrajul lui Andrei Antonie, antrenorul Universității l-a lăsat la urmă pe centralul din București. Și-a taxat în primul rând jucătorii, pentru multiplele greșeli comise, a recunoscut că a depășit limita și trebuia eliminat, dar a deschis și o discuție care ”arde” toți oamenii de fotbal. De ce arbitrii nu sunt judecați public, așa cum se întâmplă cu antrenorii și jucătorii, atunci când sunt eliminați.

”Ar fi trebuit să fiu eliminat azi, dar probabil că au simțit și ei că au greșit și de aia nu m-au eliminat. Într-adevăr, am depășit limita azi. Dar, până să ajung la arbitraj, trebuie să ne vedem de greșelile noastre. O dată, am făcut foarte multe greșeli pe care nu ar fi trebuit să le facem, pentru că din strategie antrenăm și discutăm lucrurile astea. Trebuie să fiu și eu atent la modul în care am făcut schimbările, și o să-mi judec mâine deciziile, pentru că și acolo poate fi o problemă.

Și apoi venim și la arbitraj. Da. Nu mai, nu are rost… Am văzut reluările imediat după joc, în vestiar. Să-i judece alții. Nu-i treaba mea să-i judec. Durerea este alta pentru mine și am spus-o de nenumărate ori. Se poate greși. Și noi, antrenorii, greșim, și jucătorii greșesc. Și cu toții plătim. Dacă eu eram eliminat, voi știți care e amenda și care sunt etapele de suspendare. Ceea ce a făcut Luchin, greșește, ia un cartonaș roșu, clubul iese cu o declarație oficială, va fi amendat, va sta două etape suspendat. Pentru greșeala lui va plăti. Toți plătim pentru ele. Noi, antrenorii, suntem dați afară sau ne asumăm și când nu sunt lucrurile în regulă, plecăm.

Dacă tot e transparent fotbalul ăsta, hai să fie pentru toți. Nu știu dacă au greșit arbitrii de azi, dar, la modul general, sunt frustrat. Că din fenomen facem parte cu toții, vrem cu toții să fim egali, dar de plătit plătim numai noi. Nu știu dacă au greșit și chiar ar fi o josnicie din partea mea, după jocul de azi, să dau vina pe arbitraj. Poate greșelile au influențat ceva, dar avem noi foarte multe de corectat până să vorbim de arbitraj”, a spus Costel Enache.

”U” Cluj mai are trei meciuri în Liga 2 și speră la calificarea în play-off-ul de promovare: ”Situație greu de gestionat”

Pentru ”U” Cluj rămâne acum doar lupta pentru play-off-ul Ligii 2, cel din care se poate promova în Liga 1. În acest moment, echipa ardeleană ocupă locul 6, ultimul care ar duce în play-off la finalul sezonului regular. Are 26 de puncte acumulate în 15 meciuri disputate în 17 etape.

În ultimele etape rămase din sezonul regular, ”U” Cluj mai are jocuri cu Fotbal Comuna Recea (deplasare), U Craiova 1948 SA (acasă) și Petrolul Ploiești (acasă). În penultima etapă stă.

”E o eliminare dureroară, mai ales dacă ai avut 1-0 și erai foarte aproape, la un sfert de oră de calificare. E foarte greu de gestionat situația care urmează, meciurile decisive din play-off. Sunt multe lucruri greu de gestionat. Să sperăm că vom avea inteligența, liniștea și susținerea pentru a gestiona”, a mai declarat Enache.

Golurile din meciul ”U” Cluj – Viitorul Pandurii, marcate doar de jucători ai echipei oaspete

În meciul de pe Cluj Arena, Mihai Lixandru a deschis scorul pentru ”U” Cluj încă din minutul 1, printr-un autogol, la un șut în transversală al lui Idan Golan și o minge revenită în teren direct în piciorul fundașului. Viitorul Pandurii a preluat controlul jocului, a avut ocazii, putea beneficia de un penalty, dar putea rămâne și fără Șerbănescu, care l-a lovit cu cotul în gură pe Ilieș.

În partea secundă, jocul n-a mai fost la fel de spectaculos până la penalty-ul scos de Băican în fața lui Taub, care trebuia să primească al doilea galben și să fie eliminat. Alin Țegle (69 – penalty) n-a ratat de la punctul cu var și a egalat. După gol, ”U” Cluj a intrat în panică, în frunte cu antrenorul Costel Enache, care a avut reacții incredibile de nervozitate pe marginea terenului, inexplicabile.

Srgian Luchin și-a pierdut și el luciditatea în mintutul 74, a lovit cu capul la un meleu, iar arbitrul l-a eliminat, mai ales după ce a văzut sânge pe arcada lui Băican. Totul a pornit de la o fază în care clujenii au cerut penalty la un contact între Buleică și Acka, la care arbitrul a dictat simulare.

De aici misiunea gorjenilor a fost ușoară. Cu Țegle dirijor, Daniel Paraschiv (77, 86) a lovit de două ori, iar Viitorul Pandurii a câștigat cu 3-1, luându-și revanșa pentru eșecul din campionat, pe teren propriu, în fața clujenilor.

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto șiSport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-u-cluj-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1730-pe-cluj-arena-in-urma-cu-doua-saptamani-la-targu-jiu-ardelenii-castigau-in-campionat-19172286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/calcaiul-lui-taub-capul-lui-luchin-si-glezna-lui-paraschiv-viitorul-pandurii-in-semifinalele-cupei-romaniei-dupa-ce-elimina-u-cluj-pe-cluj-arena-19172376

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/jucatorii-au-atins-o-performanta-la-care-nici-nu-visau-reactia-lui-flavius-stoican-dupa-ce-viitorul-pandurii-a-facut-20-de-minute-de-vis-cu-u-cluj-si-s-a-califica-19172429

Marius ANGHEL 03 Mar. 2021, 21:22 Cupa
Pe aceeași temă