Călcâiul lui Taub, capul lui Luchin și glezna lui Paraschiv! Viitorul Pandurii, în semifinalele Cupei României după ce elimină ”U” Cluj pe Cluj Arena

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Mar. 2021, 19:57 Cupa

Când norocul îți surâde într-un asemenea fel, ca echipă de Liga 2, nu ai voie să nu profiți. Ai șansa să joci în semifinalele Cupei României jucând tot cu o echipă din eșalonul tău. Un noroc istoric pentru o performanță istorică.

De un astfel de noroc au dat ”U” Cluj și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. O șansă ca un bonus nesperat la salariu, pentru cea care urma să ajungă în ultimele patru din Cupa României.

S-a jucat pe Cluj Arena, la două săptămâni după ce ”U” Cluj învingea cu 2-1 echipa lui Flavius Stoican în Liga 2, la Târgu Jiu. Iar prin felul în care a început partida se părea că același deznodământ îl va avea și acest meci.

Golan a șutat în transversală, iar din fundașul Mihai Lixandru mingea a intrat în plasă. Era chiar primul minut și fanii lui ”U” Cluj se interesau deja când este tragerea la sorți pentru semifinale.

Taub, gafe repetate și nervozitate excesivă la clujeni

Doar că fotbaliștii clujenilor s-au gândit că meciul s-a terminat din minutul 1. Echipa lui Stoican a pasat mai mult și a încercat să revină în meci. S-a chinuit să marcheze în prima repriză, când ocazia lui Dragu (14) și șutul lui Țegle din afara careului i-a dat emoții lui Muțiu.

Trecuseră o oră de joc și părea că nimeni nu mai poate face nimic interesant. Atunci l-a introdus Stoican pe Daniel Paraschiv, omul care avea să schimbe povestea serii. Dar și cu ajutor important din partea clujenilor.

Mai întâi a ieșit la rampă Taub. A vrut să dea o pasă cu călcâiul, a dat-o la adversar, apoi a faultat disperat. După lovitura liberă, Taub a mai faultat o dată și în careu și s-a dictat penalty. Alin Țegle a făcut 1-1, iar Costel Enache avea o criză de nervi pe margine, la care arbitrul a părut înțelegător (69).

Daniel Paraschiv, omul decisiv

În careul advers, o fază asemănătoare cu penalty-ul dictat pentru Pandurii nu a dus la un penalty pentru ”U” Cluj, iar de aici a început finalul pentru ardeleni.

Srgian Luchin l-a lovit cu capul în figură pe Băican și a fost eliminat (74). Meciul ce părea câștigat din minutul 1 se transforma în dezastru pentru ”U” Cluj.

Iar cadrul era perfect pentru ca Paraschiv să se afirme. Gol după respingerea în față a lui Muțiu (77) și apoi „dubla”, după un șut bun din marginea careului (86).

Viitorul Pandurii se califică meritat și atinge cea mai mare performanță din istoria acestei echipe. La fel și antrenorul Flavius Stoican.

”U” Cluj se poate concentra de acum înainte doar pe campionat, unde speră să acceadă în play-off, pentru a nu rata a treia oară la rând promovarea în Liga 1.

UNIVERSITATEA CLUJ – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 1-2

Mihai Lixandru 1 – autogol / Alin Țegle 69 – penalty, Daniel Paraschiv 77, 86

”U” Cluj: Muțiu – Dican, Luchin (cpt.), Andr. Răuță – Ilieș, I. Filip (Ogbu 81′), Negrean (D. Acka 55′), Taub (Al. Pop 81′) – Ribeiro, Gavra (Chacana 64′), Golan (Nic. Pîrvulescu 55′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Telcean, Ștefănescu, Sburlea
Antrenor: Costel Enache
Eliminat: Srgian Luchin 74′ (roșu direct)

Viitorul Pandurii: Rob. Bodea – Buleică, Lixandru, Oros (cpt.), Al. Băican (Prejmerean 78′) – Șerbănescu (Vulpe 46′), Copaci, Țegle – Buia (D. Paraschiv 64′), Chiorean (Cioiu 46′), Andr. Dragu (Mitrică 64′)
Rezerve neutilizate: D. Rusu – Gîrbiță, Ciul, Ludușan
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare) și Romică Bîrdeş (Piteşti); Rezervă: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Octavian Goga (Braşov).

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto șiSport Pictures

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Mar. 2021, 19:57 Cupa
Pe aceeași temă