Asul nu lipsește din careu! Steaua – Oțelul 2-0

Redactor:
Bitescu Wili
Asul nu lipsește din careu! Steaua - Oțelul 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua este ultima echipă calificată în semifinalele Cupei României. Campioana, Dinamo, Astra și Petrolul formează „careul de ași” al competiției, cele patru echipe urmând a se înfrunta pentru un loc în ultimul act, în primăvară, în dublă manșă. La tragerea la sorți pe care Federația o va organiza la o dată pe care încă nu a anunțat-o, nu vor fi capi de serie.

Campioana a învins Oțelul, 2-0, și s-a calificat în semifinalele Cupei alături de cele mai în formă trei echipe ale României: Astra, Petrolul și Dinamo

Steaua a înscris prin Piovaccari și Târnovan, ultimul reușind gol la partida de debut pentru roș-albaștrii

Joi, la ora 20:30, în Ghencea începea ultimul „sfert” din Cupă, unul după care iubitorul de fotbal din România se putea trezi cu un careu spectaculos în semifinale, unul format din Astra, Petrolul, Dinamo și Steaua. Adică, cu excepția câinilor (care sunt și ei pe un trend ascendent), echipele care se bat pentru titlu. Spectacol, reînvierea tradițiilor Cupei, istoria merge mai departe, bla-bla-bla, oricum era de bine. Toate premisele pentru așa ceva, doar că Reghecampf a găsit de cuviință să folosească meciul pentru a-i da ultimul „șoc” lui Râpă, pentru a-i justifica managerului insistența cu Tatu și pentru a-l ține încălzit pe finul Pîrvulescu. Gestionarea deșteaptă a resurselor înainte de „finala” campionatului cu Astra sau desconsiderarea competiției față de care managerul mai devreme amintit se grăbise să-și exprime, televizat, dezinteresul?

Tatu, huiduit la scenă deschisă

Mai repede a fost o nouă demonstrație de neputință a Oțelului sub conducerea lui Lienen și o nouă dovadă, a câta?, că tibuna nu îl fluieră degeaba pe Tatu. Brazilianul Stelei și-a păstrat renumele de ratangiu în minutul 32, atunci când după un lob elegant al lui Bourceanu care a lovit bara, Tatu a trimis mult peste. Era, desigur, singur, nemarcat, în poziție ideală. Și, desigur, a lovit mingea cu tibia. Fotbalist de 10.000 de euro pe lună, cu 2000 de euro mai mult decât oficialii din Ghencea au considerat că trebuie să îi ofere lui Maxim, înainte ca puștiul să fie contactat de VfB Stuttgart. Ochi de scouteri, nu glumă! Oricum, prilej de fericire pentru fani în minutul 46, atunci când a fost schimbat cu Adi Popa.

Târnovan a înscris la debut

Revenind la fotbal și la fotbaliști. Avantajul Stelei este că și rezervele ei sunt cu o clasă peste titularii echipei de pe locul 15 din Liga I, iar asta se vede. Râpă îl găsește în minutul 46 pe Piovaccari cu o centrare perfectă, iar italianul înscrie cu o lovitură de cap. Nu mai contează că grecul Kapetanos e mereu în ofsaid, că Popa centrează mereu în primul fundaș, vine puștiul Târnovan și dă gol (84), și le arată cum se joacă. Steaua și-a făcut treaba, a bătut și are o grijă în minus. România va avea parte de cele mai aprinse semifinale de Cupă din ultimii ani și totul va putea fi citit pe www.prosport.ro.

Galeria Stelei, solidară cu Petrolul

Incidentele din ultima etapă, atunci când fanii Petrolului au fost întorși la Ploiești în urma incidentelor violente cu Jandarmeria a provocat un val de solidaritate chiar și dinspre cei cu care nu au apucat să se mai „duelze”. Peluza Nord a Stelei a afișat, la partida de aseară cu Oțelul, un banner pe care era scris mesajul „Abuzuri, drepturi încălcate. Jandarmi încă în libertate. România, stat fără dreptate”. Și fanii din Peluza Sud, care s-au reorientat către tribuna a doua, au scandat împotriva abuzurilor pe care ei consideră că le-a comis Jandarmeria Română.


Desfășurarea meciului:

Min. 90 – Final de meci! Steaua se califică în semifinalele Cupei României, alături de Dinamo, Petrolul și Astra
Min. 87 – XX Marquinhos este avertizat pentru un fault asupra lui Râpă
Min. 84 – GOL STEAUA! Târnovan înscrie chiar la debutul la Steaua. Tânărul jucător a marcat după ce a scăpat singur și a înscris plasat. Pasa i-a fost dată de italianul Piovaccari
Min. 79 – XX Schimbare la Oțelul. Iese Mișelăricu, intră Silviu Ilie
Min. 76 – XX Schimbare la Steaua. Iese Iancu, intră Pintilii
Min 73 – Ocazie pentru Oțelul! Astafei trage mult pe lângă poartă din poziție foarte bună
Min. 72 – XX Bourceanu este avertizat cu cartonaș galben
Min. 71 – Piovaccari îi pasează lui Prepeliță, care nu reușește să îl învingă pe Brăneț
Min. 69 – XX Schimbare la Oțelul. Iese Cooper, intră Astafei
Min. 69 – XX Schimbare la Oțelul. Iese Henrique, intră Tudorie
Min. 67 – XX Sipovic este avertizat cu cartonaș galben pentru un fault
Min. 65 – XX Schimbare la Steaua. Iese Kapetanos, intră Târnovan
Min. 63 – Henrique trage, dar șutul său este blocat de Gardoș. Niță reține fără probleme
Min. 57 – Ocazie pentru Oțelul! Iorga trage slab din poziție ideală, jucătorul Oțelului a alunecat în momentul șutului
Min. 51 – Cooper faultează la marginea careului, se dictează lovitură liberă. Prepeliță trage slab, jucătorii Oțelului resping
Min. 46 – GOL STEAUA! Centrare perfectă a lui Râpă, italianul Piovaccari reia fără preluare din careu. 1-0 pentru Steaua
Min 46 – XX Schimbare la Steaua. Intră Adi Popa, iese Tatu

Min. 45 – PAUZĂ‚
Min. 42 – Sipovic oprește centrarea lui Pîrvulescu, mingea se îndrepta către Kapetanos, aflat în fața porții
Min. 33 – Emoții pentru Reghe! Bourceanu are probleme la genunchi și iese în afare terenului pentru a primi îngrijiri medicale.
Min. 32 – Ocazie imensă pentru Steaua! Bourceanu, aflat la 20 de metri, îl vede pe Brăneț ieșit din poartă și trimite un lob, dar mingea se oprește în bară. Tatu, aflat în apropiere, nu nimerește poarta, trimițând mult peste
Min. 27 – XX Sârghi este avertizat cu cartonaș galben pentru un fault la Piovaccari
Min. 25 – Pîrvulescu trimite slab o pasă către Niță pe care o urmărește Henrique. Niță rezolvă însă calm situația și pasează la un coechipier
Min. 18 – Șut Kapetanos, mingea prinde pămânul,  Brăneț respinge greu
Min. 14 – Ratare uluitoare a lui Marquinhos! Iorga îi pasează excelent, iar Marquinhos a rămas singur cu Niță. Brazilianul a tras pe lângă poartă din poziție ideală
Min. 11 – Râpă trage puternic în Milea, acesta se accidentează, fiind scos în afara terenului
Min. 6 – Iancu ratează prima ocazie a Stelei. Tatu îi pasează lui Iancu, aceasta, aflat în unghi, trage pe lângă poarta lui Niță
Min. 2 – Prima acțiune de atac a Oțelului. Niță reține din fața lui Henrique
Min. 1 – Puțin peste 2000 de spectatori asistă la meci
Min. 1 – Startul meciului


Echipele de start:

Steaua: Niță – Râpă, Gardoș, Varela, Pîrvulescu – Prepeliță, Bourceanu, Tatu, Iancu – Piovaccari, Kapetanos
Rezerve: Cojocaru, Szukala, Pintilii, Neagu, Grădinaru, Târnovan, Adi Popa

Oțelul: Brăneț – Mișelăricu, Sârghi, Sipovic, Milea – Cooper, Giurgiu – Filip, Marquinhos, Iorga – Henrique
Rezerve: Simaitis, Silviu Ilie, Sergiu Costin, Astafei, Maruș Andrei, Băjenaru, Tudorie


UPDATE 19.52 Stadionul e pustiu. Au intrat 30 de fani ai Oțelului care scandau, iar pentru a-i acoperi crainicul a dat drumul la muzică foarte tare.


UPDATE 19.31 Autocarul Stelei a ajuns cu doar o oră și jumătate înainte de meci la stadion și și-a făcut cu greu loc prin traficul traficul infernal din București, deși avea antemergător de la Jandarmerie, trafic cauzat de cumpărăturile de Moș Niculae.


UPDATE 19:20 Cu aproape o oră înainte de meci atmosfera pe pe arena din Ghencea e una dezonaltă. Niciun fan nu și-a făcut încă apariția la stadion și doar stewarzii și oficialii care pun la punct ultimele detalii în zona gazonului te lasă să înțelegi că aici urmează să se joace un meci oficial în aproape 60 de minute.


Steaua este la trei pași distanță de un nou trofeu. Roș-albaștrii dispută în această seară, în Ghencea, de la ora 20:30, ultimul sfert de finală al Cupei României.

Pentru a ajunge în careul de ași (acolo unde s-au calificat deja Petrolul, Dinamo și Astra), trupa lui Reghe are o misiune aparent ușoară, urmând a da piept cu o formație aflată în degringoladă, Oțelul. Gălățenii au obținut un singur succes în ultimele 11 partide de campionat, dar acest lucru poate fi o armă cu două tăișuri pentru campioni, care, dacă vor trata meciul relaxați, ar putea să aibă surprize.

În condițiile unui decembrie extrem de aglomerat, Reghecampf va decide să menajeze câțiva jucători, chiar dacă partida cu Oțelul se dispută într-o singură manșă și orice eroare poate însemna ratarea calificării. Astfel, Tătărușanu, Szukala, Gardoș, Latovlevici sau Tănase nu vor fi, probabil, în formula de start a echipei roș-albastre.

Asistență redusă în Ghencea

După ce la derby-ul cu Petrolul (1-1) campioana României a adunat pe stadionul Steaua doar 10.464 de spectatori, partida cu Oțelul de diseară, din Cupă, se va juca într-o atmosferă dezolantă. Pe site-ul biletesteaua.ro s-au vândut puțin peste 2.000 de tichete, iar azi casele de bilete vor fi deschise, la stadion, începând cu ora 11:00. Pentru a aduna un număr cât mai mare de spectatori la partidă, Steaua a anunțat că abonații vor putea intra gratuit la jocul cu Oțelul, dar chiar și așa, se așteaptă o asistență de maximum 5.000 de spectatori.
 

În 2007, s-a calificat Steaua

Steaua și Oțelul s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa României, tot în faza sferturilor, în martie 2007. Scorul a fost 3-3 după 90 de minute și alte 30 de prelungiri. Steaua s-a impus atunci la loviturile de departajare, rezultat final 5-4.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen