Aproape de istorie. ”U” Cluj s-a distrat la Huși, cu Hușana, și fără Gabi Tamaș, dar 8-2 n-a fost diferența cea mai mare la care au câștigat ”Șepcile roșii”

Vlad MĂCICĂȘAN 29 Nov. 2020, 16:44 Cupa României

”U” Cluj a realizat scorul 16-imilor de finală din această ediție a Cupei României, învingând cu 8-2 Hușana Huși, echipă din Liga 3, pe tenul acesteia.

După trei înfrângeri consecutive în Liga 2, 1-2 la Reșița, 0-1 la Rapid și 1-2 la FK Csikszereda, Costel Enache a luat în serios partida de la Huși și a început cu fotbaliști folosiți și în campionat, chiar dacă unii au fost rezerve, la ultimele partide.

Gorcea – Inacio, Mureșan, Dican, Berci – Segev, Negrean – Ribeiro, Ștefănescu, Golan – Gavra a fost formula în care a început ”U” Cluj partida din Cupa României.

Ștefănescu, Golan, Ribeiro, respectiv Agrigoroaei au reușit ”duble” în Hușana Huși – ”U” Cluj

Diferența de valoare a fost însă colosală. Până în minutul 15, clujenii aveau deja 3-0, iar la pauză scorul a fost 5-1. Ștefănescu, Dican, Golan și Ribeiro, cu o dublă, au fost marcatorii lui ”U” din prima repriză, profitând de o defensivă visătoare a gazdelor.

Festivalul de goluri a continuat și după pauză. Ștefănescu și Golan au realizat și ei dubla, iar Berci a marcat din penalty în minutul 79. Agrigoroaiei a fost singurul marcator din echipa gazdă, cu două goluri, în minutele 28, din penalty, și 86.

Gabi Tamaș a ratat ”distracția” de la Huși

La ”U” Cluj, Gabi Tamaș a ratat deplasarea la Huși, localitate despre care glumea atunci când afla că echipa sa va merge să joace cu Hușana.

”E drumul cam lung de la Cluj la Huși. E o zonă viticolă foarte bună, nu?”, spunea Tamaș, care între timp are probleme la genunchiul la care s-a operat în această toamnă și nu mai joacă în acest an.

De altfel, profitând de faptul că ”U” Cluj va ajunge la Huși, iar meciul va avea altă vizibilitate față de cele din Liga 3, organizatorii partidei de pe stadionul Municipal au ”tapetat” tribunele cu bannere cu reclame la vinuri de la Domeniile Averești.

”U” Cluj, scoruri și mai mari din sezonul de Liga 3

Jucătorii Universității au fost aproape să scrie istorie, în meciul de la Huși. În istoria recentă, victoria la cea mai mare diferență de scor a clujenilor, excluzând rezultatele din Liga 4, a fost un 8-1 cu CS Iernut, în Liga 3, în urmă cu două sezoane.

Tot atunci, ”U” Cluj învingea cu 7-0 Unirea Alba Iulia sau Gaz Metan Mediaș 2. În 2017, într-un meci jucat de asemenea în Cupa României, ”U” Cluj câștiga cu 7-0 în deplasare, cu Voința Cetate.

HUŞANA HUŞI – UNIVERSITATEA CLUJ 2-8

Petre Agrigoroaei 29′ – penalty, 86′ / Cătălin Ștefănescu 3′, 49′, Victor Dican 12′, Idan Golan 15′, 56′, Sergio Ribeiro 26′, 38′, Dan Berci 79′ – penalty

Hușana Huși: D. Manole – Ad. Viorică (C. Ciobanu 65), Țenu, Ct. Solomon, Agrigoroaei (cpt.), Tăcuțanu (Ct. Tofan 73), Val. Mihăiță (Andr. Chiriac 57), Al. Dumitru, Izmană, Al. Sahru (Sinescu 57), Deleanu
Rezerve neutilizate: T. Solomon – Seb. Bîlbă, Economou, Andr. Șandru, Aioanei
Antrenor: Florin Croitoru

”U” Cluj: Gorcea – Inacio Miguel, Andr. Mureșan (cpt.), Dican (Telcean 36′, Taub 78′), Berci – Segev, Negrean, Sergio Ribeiro (Nic. Pîrvulescu 60′), Ștefănescu (Mat. Moraru 60′) – Golan, Gavra (Bg. Barbu 60′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Mâneran, D. Novac

Antrenor: Costel Enache

Stadion: Municipal (Huşi – Vaslui); Fără spectatori; Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila); Asistenți: Marian Carson (Constanţa) și Claudiu Schiopeț (Braşov); Rezervă: Ionuț Constantinescu (Galaţi); Observatori: Liviu Ciubotariu și Dumitru Cosoreanu (ambii din Galaţi).

Dacă Hușana Huși și-a încheiat, odată cu acest meci, jocurile din 2020, în campionatul Ligii 3 iernând pe locul 4 după 10 etape, cu 18 puncte acumulate, ”U” Cluj, aflată după 14 etape pe locul 13 în Liga 2, cu 17 puncte strânse în 12 meciuri, mai are de disputat partide cu Farul (acasă, 2 decembrie, ora 16:45, restanță din etapa 11), Dunărea Călărași (acasă, 8 decembrie, ora 16:45, etapa 15) și Ripensia (acasă, 11 decembrie, restanță din etapa 13).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Vlad MĂCICĂȘAN 29 Nov. 2020, 16:44 Cupa României
Pe aceeași temă