Cristi Borcea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor. Omul de afaceri s-a predat şi a rămas fără o sumă uriaşă! Dragomir lansează o variantă incredibilă: "El şi-a făcut pedeapsa"

8 feb 2019 28383 afişări Fotbal Intern
Cristi Borcea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor. Omul de afaceri s-a predat şi a rămas fără o sumă uriaşă! Dragomir lansează o variantă incredibilă: "El şi-a făcut pedeapsa"

Fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, condamnat joi noapte la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor, s-a predat la Poliţia Ilfov, fiind acum în custodia autorităţilor, au declarat surse din Poliţie pentru MEDIAFAX.

UPDATE Vineri, 8 februarie, ora 10:00 Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, condamnat la rândul său la închisoare cu executare, a vorbit şi el despre condamnarea de acum a lui Cristian Borcea. "Cred că face o lună-două şi o să-i dea drumul, că şi-a făcut pedeapsa. Că se cumulează, la Borcea. Mie îmi pare foarte rău, dar el şi-a făcut pedeapsa, că asta se cumulează. Îmi pare foarte rău. E un lucru la care nu ai ce să faci. Te duci, îţi faci pedeapsa şi gata, ce să faci. O fi drept, nu o fi drept, te duci şi îţi faci pedeapsa şi după aceea te duci şi îşi cauţi drepturile, că nu ai altă variantă.

Nu am stat decât de două ori de vorbă cu el de când a ieşit şi nu despre lucruri din astea. Sincer, îmi pare rău. Am crezut că a scăpat de necazuri. Acolo când ajungi nu mai eşti nimeni, eşti un zero barat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Dragomir.


UPDATE Vineri, 8 februarie, ora 09:35 Fostul impresar Victor Becali, un apropiat al lui Borcea, a comentat situaţia actuală a ex-directorului executiv al clubului din "Ştefan cel Mare". "Ca prieten îmi pare foarte rău, ce poziţie pot să am, am fost la el şi aseară (n.red. - joi seara), îmi pare rău. Eu, din ce ştiu, nu era foarte implicat în povestea asta, ca dovadă că a fost şi achitat în primă instanţă. Cumpărase printr-un împuternicit nişte lucruri pe care le-a şi vândut înapoi, nişte acţiuni, ştiu povestea asta, dar nu ai ce să faci, este o hotărâre a instanţei, nu ai ce face, asta am făcut şi eu asta a făcut şi el. Cum putea să fie când eşti achitat în fond şi primeşti 5 ani, la contopire vor fi nu 5, 6 ani, cum poţi să fi decât dărâmat, trebuie să îi nască soţia, copiii, cum poţi să fi într-o asemenea?

Eu am trecut prin astea şi ştiu ce înseamnă. Nu vă doresc să treceţi prin momentele astea, dar să stai atâţia ani în procese cum a fost Dragomir, să stai, om în vârstă, copi, nepoţi, familie, că nu eşti implicat doar tu, este şi familia şi apoi a fost achitat. Foarte bine că a fost achitat, slavă Domnului, dar să stai cu chestia asta zi şi noapte, nu pot să înţeleg cum se poate, Dumnezeu să înţeleagă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Becali.


UPDATE Vineri, 8 februarie, ora 09:20 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Cristian Borcea. Fostul conducător al roş-albilor a fost eliberat la data de 2 iulie 2018, după ce a stat în detenţie mai bine de patru ani, fiind condamnat la 6 ani şi 4 luni pentru evaziune fiscală în Dosarul Transferurilor.


UPDATE Vineri, 8 februarie, ora 08:30 Borcea e deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.


Alături de Borcea e condamnat şi fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, care a primit nouă ani de închisoare. De asemenea, ex-acţionarul dinamovist Dragoş Săvulescu e şi el implicat în acest caz şi a primit sentinţă definitivă.

Cristian Borcea s-a predat la Poliţia Ilfov, fiind acum în custodia autorităţilor, anunţă MEDIAFAX, ceilalţi doi inculpaţi având 24 de ore la dispoziţie pentru a se preda. După finalizarea documentaţiei, Borcea urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova.

  • Magistraţii Instanţei Supreme l-au condamnat definitiv, joi noapte, pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul privind retrocedarea plajelor, iar Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În primă instanţă, Mazăre a primit 4 ani, iar Borcea a fost achitat.
  • Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, joi noapte, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani.
  • În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare.
  • El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.
  • La fond, Cristian Borcea a fost achitat.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.