Coronavirus ”răpește” încă un fost fotbalist român! Valentin Podean, fost mijlocaș la Lugoj și Poli Timișoara, a decedat la doar 49 de ani

Anda DELIU 17 Apr. 2020, 15:38 Diverse
Coronavirus ”răpește” încă un fost fotbalist român! Valentin Podean, fost mijlocaș la Lugoj și Poli Timișoara, a decedat la doar 49 de ani

După decesul lui Avram Goia în Spania, coronavirusul a răpit un alt fost fotbalist român, de data aceasta, mort în țară. Valentin Podean, care a fost și în lotul echipei Poli Timișoara în sezonul confruntării cu Real Madrid, în 1992, pentru care nu a apucat însă să debuteze, a decedat astăzi, 17 aprilie, la doar 49 de ani, în urma unei infecții cu coronavirus!

Fostul mijlocaș, care a jucat mai toată viața la echipe din Lugojul natal, avea o stare de sănătate precară și făcea dializă.

Decesul a survenit în Vinerea Mare, anunță ziarul lugojean Redeșteptarea. Valentin Podean ar fi luat, din informații neoficiale, coronavirus de la o asistentă medical de la centrul unde făcea dializă. Cel mai probabil, fostul mijlocaș a decedat la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Pacienții care fac dializă au un risc enorm în cazul COVID-19, deoarece au oricum comorbități. Din acest motiv, pentru ei s-a și extins recent testarea, dar doar în caz de contact cu un caz infectat.

Al doilea cel mai tânăr decedat din Timiș

Informarea oficială în privința decesului lui Podean va veni, probabil, mâine, fără nume, deoarece Grupul de Comunicare Strategică anunță decesele cam la o zi decalaj, cel puțin pentru județul Timiș.

Valentin Podean ar fi decesul numărul 20 al unei persoane din Timiș care avea coronavirus. În cel mai vestic județ al țării a murit doar un bărbat mai tânăr decât Podean, și anume, un om de 45 de ani din satul Liebling, care a ascuns medicilor, când s-a prezent la Urgențe, că se afla în autoizolare cu copiii săi, veniți din străinătate.

Podean nu a apucat să debuteze la Poli în 1992: ”Era un mijlocaș bunicel, dar la Poli erau atunci fotbaliști foarte buni”

Valentin Podean s-a născut la Belinț, unde a și început fotbalul. În 1991 s-a transferat la Venus Lugoj și a contribuit la promovarea echipei în al treilea eșalon. În toamna lui 1992 a fost în lotul lui Poli Timișoara, antrenată pe atunci de Jackie Ionescu. Nu a reușit să debuteze.

Foștii colegi nu mai știau multe despre el. ”Nu știam că a murit. Dumnezeu să-l ierte. Nu mai știam nimic de el în ultimii ani, nici de colegul lui venit de la Lugoj, Diaconescu, nu mai știu nimic. Îmi amintesc că era un băiat mai înalt, slăbuț, șaten. Era un mijlocaș bunicel pentru Divizia B, dar atunci, la Poli erau fotbaliști buni”, a declarat, pentru Liga2.ro, fostul său coleg, Călin Rosenmblum, acum director la LPS Banatul.

Al doilea mort al generației alb-violete și al doilea mort de coroanvirus din fotbal

După câteva luni la Poli, Valentin Podean s-a întors la Venus Lugoj, devenit ulterior Vulturii. Cariera și-a terminat-o la Bega Belinț, unde a fost și antrenor.

Podean este al doilea jucător din lotul lui Poli din sezonul 1992-1993 care a murit, după Adrian Stoicov, decedat în 2017 de un cancer pulmonar galopant.

De asemenea, Podean e al doilea fost fotbalist român care moare de coronavirus, după Avram Goia, fostul jucător al Olimpiei Satu Mare, decedat la 61 de ani. Goia era stabilit de mai mulți ani în Spania.

Anda DELIU 17 Apr. 2020, 15:38 Diverse
Pe aceeași temă