Asociația Suporterilor din România cere procurorului general să declanșeze o anchetă la FRF și LPF

  • Publicat:
  • Actualizat:
Asociația Suporterilor din România cere procurorului general să declanșeze o anchetă la FRF și LPF

Asociația Suporterilor din România a trimis o sesizare președintelui României, primului ministru, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, ministrului justiției și procurorului general al României prin solicită „verificarea amănunțită, sub toate aspectele, a modului de constituire a persoanelor juridice Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal”.

De asemenea, suporterii au lansat și site-ul www.nevremfotbalulinapoi.ro acolo unde toți cei care le împărtășesc ideile pot semna o petiție online în acest sens.

Mai jos redăm integral sesizarea suporterilor de pe site-ul www.nevremfotbalulinapoi.ro.

SESIZARE:

Adresată Procurorului General al României, Doamna Laura Codruța KOVESI

În atenția: Președintelui României, Domnul Traian BĂ‚SESCU
Primului Ministru al României, Domnul Victor PONTA
Președintelui Senatului, Domnul Vasile BLAGA
Președintelui Camerei Deputaților, Doamna Roberta ANASTASE
Ministrului Justiției, Domnul Titus CORLĂ‚ȚEAN

Având în vedere abuzurile săvârșite, timp de foarte mulți ani, de persoanele care conduc FEDERAȚIA ROMANĂ‚ DE FOTBAL și LIGA PROFESIONISTĂ‚ DE FOTBAL, dar și de unii conducători ai cluburilor de fotbal

VĂ‚ SOLICITĂ‚M

Cercetarea și verificarea amănunțită, sub toate aspectele, a modului de constituire a persoanelor juridice FEDERAȚIA ROMÂNĂ‚ DE FOTBAL și LIGA PROFESIONISTĂ‚ DE FOTBAL. În acest sens, organele de anchetă vor trebui să stabilească dacă, la data înființării lor, cele două persoane juridice au respectat legislația națională în cauză.
Cercetarea și verificarea funcționării, de la înființare și până în prezent, a persoanelor juridice FEDERAȚIA ROMÂNĂ‚ DE FOTBAL și LIGA PROFESIONISTĂ‚ DE FOTBAL.

În acest sens, organele de cercetare vor trebui să stabilească dacă, în cadrul funcționarii celor două persoane juridice, s-au respectat procedurile legale în vigoare, în conformitate cu Legea 69/2000 și OG 26/2000, cu modificările și completările ulterioare.
Cercetarea și verificarea celor două persoane juridice, FRF și LPF, prin prisma modului de respectare a Constituției României, în implementarea regulamentelor sportive interne, a comisiilor jurisdicționale din cadrul celor două persoane juridice mai sus menționate. În acest sens, organele de anchetă vor trebui să stabilească dacă aceste două structuri sportive și-au adaptat regulamentele de funcționare, în baza prevederilor Constituției României și ale legislației naționale în vigoare, și dacă au încălcat legislația națională, prin adoptarea de regulamente ce contravin legilor.

Verificarea tuturor cluburilor din Liga I, inclusiv a clubului FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, cu privire la modul de funcționare a acestora și dacă aceste cluburi au fost constituite și înființate conform legii, dacă aceste entități juridice sunt înscrise în mod legal în campionatul de fotbal al României, Liga I, având în vedere controversele și informațiile cu privire la starea de nelegalitate în care se află acestea.

De asemenea, vă rugăm să verificați, în mod special, cluburile cu tradiție, respectiv Steaua București, Dinamo București, Universitatea Craiova, Rapid București, Petrolul Ploiești, Politehnica Timișoara, „U” Cluj-Napoca, dacă actualele entități juridice, care evoluează sub acest nume, sunt urmașele legale ale vechilor cluburi de fotbal din istoria fotbalului românesc.

Vă rugăm să cercetați și modul de finanțare a cluburilor de fotbal profesioniste din România, în special a cluburilor participante în Liga I, și dacă aceste cluburi respectă legislația națională,  prin modurile în care sunt finanțate de patroni.
    
ÎN FAPT,

Noi, cetățeni români, suporteri ai acestui fenomen social, am ajuns la capătul răbdării, din cauza faptului  că, de foarte mulți ani, fotbalul românesc se scaldă în numeroase acte de corupție și abuzuri. În permanență ies la iveală fel și fel de informații și de lucruri murdare.
În ceea ce privește FEDERAȚIA ROMÂNĂ‚ DE FOTBAL, din informațiile apărute în mass-media, rezultă că această persoană juridică a fost constituită în mod ilegal și că, de fapt, la înființarea ei s-au săvârșit mai multe infracțiuni, în sensul că un grup de persoane, condus de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, au constituit, în mod ilegal, această persoană juridică și, prin nepăsarea și cu complicitatea autorităților competente, care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legislației, în anul 2000, acestei persoane juridice i s-a aprobat funcționarea.  Pe lângă faptul că, se pare, a fost constituită ilegal, această persoană juridică a continuat să funcționeze ilegal, în sensul că a funcționat în permanență în afara legii și că, din datele apărute în mass-media, se pare că persoanele care s-au erijat în funcțiile de conducere nu aveau calitatea legală să exercite aceste atribuțiuni și toate actele întocmite în acest sens sunt niște falsuri.

De asemenea, din cele apărute în mass-media și din declarațiile conducătorilor din fotbalul românesc, rezultă că în cadrul persoanei juridice FEDERAȚIA ROMÂNĂ‚ DE FOTBAL s-au creat comisii de judecată pentru litigiile din fotbal în mod ilegal și că aceste comisii au în componență persoane din anturajul conducătorilor FRF/LPF, comisii ce reprezintă adevărate organisme de represiune împotriva cluburilor care nu achiesează la interesele conducătorilor acestei persoane juridice.

Tot din presă se cunoaște faptul că sumele de bani ce se încasează în cadrul FRF sunt cheltuite după bunul plac al intereselor grupului condus de Mircea Sandu, care se pare că o mare sumă de bani o direcționează spre firme ce capușează Federația Română de Fotbal. În acest sens, se pare că mai mult de o treime din banii încasați de FRF se scurg spre interesele de grup, și nu ale fotbalului românesc. Un exemplu în acest sens sunt banii de la Loteria Națională, despre care nu se știe nimic concret. Deși, în aparență, Mircea Sandu invocă fel și fel de hotărâri ale adunărilor generale ale membrilor FRF, este de notorietate faptul că, în cadrul FRF, nimeni nu are curajul să comenteze ceva, deoarece Mircea Sandu controlează persoana juridică în stil mafiot și orice membru al Federației care îndrăznește să se ridice împotriva acestuia suportă represiuni. Un exemplu în acest sens este clubul FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, care, din cauza faptului că patronul nu a fost pe placul grupului mafiot ce conduce FRF, a fost dezafiliat într-un mod stalinist, iar jucătorii de fotbal au fost legitimați la alte cluburi în mod gratuit! De fapt, un caz precum cel al clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA este unic în întreaga lume.

De asemenea, tot din presă am aflat de faptul că președintele FRF, Mircea Sandu, împrumuta bani unor președinți de cluburi de fotbal din România, lucru ce contravine total principiilor FIFA și UEFA, dar și legilor naționale. Deși Mircea Sandu a susținut că a împrumutat bani pentru a face un bine unui președinte, foarte mulți conducători de cluburi au lăsat de înțeles că acei bani erau dați cu camătă de Mircea Sandu, iar noi, cunoscând foarte bine caracterul acestui om, credem că varianta cea mai plauzibilă este aceea că Mircea Sandu a practicat și cămătăria în fotbalul românesc.
Nu în ultimul rând, faptul că, în cadrul regulamentelor FRF, există justiție paralelă, în sensul că aceste regulamente conțin prevederi ce încalcă atât Codul penal, legile naționale, dar mai ales Constituția României, lucru de neconceput într-un stat membru al Uniunii Europene.

În ceea ce privește LIGA PROFESIONISTĂ‚ DE FOTBAL, lucrurile sunt aproximativ identice cu cele descrise mai înainte, cu privire la Federația Română de Fotbal; respectiv constituire ilegală, în sensul că, din informațiile apărute în mass-media, rezultă că LPF s-a constituit ilegal și că aceasta continua să funcționeze ilegal, că nu se cunosc care cluburi sunt membri LPF și care nu.

De asemenea, conducătorul erijat al acestei asociații, Dumitru Dragomir, este acuzat frecvent de abuzuri și gestiune frauduloasă, în sensul că sume importante de bani încasate din drepturile TV ale Ligii I sunt căpușate prin firme de intermediere și comisionare, prin diverse persoane pe care acesta le are interpuse.

Tot din presă cunoaștem faptul că Dumitru Dragomir nu ar avea mandat legal în această funcție, dar, cu toate acestea, își exercită în mod abuziv aceste prerogative, lucru ce contravine grav legislației în vigoare. În ceea ce privește patronii cluburilor de fotbal, în special cei ce conduc cluburile de tradiție din fotbalul românesc, respectiv Gigi Becali, Cristian Borcea, Nicolae Badea, George Copos, Adrian Mititelu, Arpad Paszkany, Marian Iancu, Jean Pădureanu, Ioan Nicolae, Florian Bușcă (Walter), Vasile Șiman, Cornel Penescu, există informații că aceștia fac foarte multe fapte penale, de la spălare de bani și până la gestiune frauduloasă, în sensul că finanțează în mod nelegal cluburile pe care le susțin, folosind fel și fel de artificii financiare, pentru a putea să ducă în eroare fiscul și, implicit, suporterii acestor cluburi.

Noi, suporterii acestor echipe, nu mai știm dacă aceste cluburi, pe care ei le reprezintă, mai sunt cluburile pe care noi le-am iubit și le-am îndrăgit, deoarece zi de zi apar fel și fel de informații cu privire la faptul că sunt mult mai multe persoane juridice arondate unui club de fotbal și nu mai știm care dintre aceste persoane juridice reprezintă cu adevărat clubul, ca entitate, deoarece ei își schimbă documentele după bunul plac. În acest sens, organele de anchetă trebuie să facă lumină în acest hățiș juridic.
Pentru noi rămâne o mare enigmă de ce, timp de atâția ani, statul român nu a vrut să verifice și să curețe acest fenomen.
Oare să fie vina politicienilor care au fost la putere și care i-au ținut în brațe pe acești nemernici?!

Având în vedere cele prezentate și caracterul de utilitate publică a celor două persoane juridice, solicităm statului român, prin autorități, să facă lumină în acest fenomen, acaparat de acest grup de oameni fără scrupule și fără rușine și să aplice legea.

Fotbalul NU este al lor, este al nostru, al tuturor.
VREM UN FOTBAL CURAT!
VREM UN FOTBAL TRANSPARENT!
NE VREM FOTBALUL ÎNAPOI!!!

În acest sens, solicităm statului român, prin organele competente, să dispună măsurile prevăzute de lege.

DOAMNEI PROCUROR GENERAL AL ROMÂNIEI

Valentin Nastaila / Redactor
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!” AUDIO
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu…
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”, dar a refuzat-o
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”,…
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului:
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului: "I-am cerut lui Moş Niculae un cadou"
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie