Apare încă un stadion nou la Timișoara, aproape de „Dan Păltinișanu”, după o discuție a primarului cu Gică Popescu. „Nu vom mai prelungi. Va fi o bază sportivă de tip 1, cu toate facilitățile”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Feb. 2020, 14:19 Special
Apare încă un stadion nou la Timișoara, aproape de

Autoritățile locale din Timișoara vor construi, în parteneriat cu FRF, un ministadion cu teren sintetic, pentru fotbal, în spatele zonei stadionului „Dan Păltinișanu”. Chiar dacă tribunele vor avea o capacitate limitată, terenul va fi unul de dimensiune mare, la fel cum e și terenul sintetic construit de FRF la Baza Sportivă a Politehnicii. Banii pentru noul ministadion vor veni de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Construcția va fi o bază sportivă de Tip 1, cu cu teren de fotbal de dimensiune mare, prevăzut cu nocturnă și tribune cu 500 de locuri, un teren mic pentru handbal, baschet sau minifotbal, vestiare, dar și o parcare. Baza sportivă cu teren sintetic va apărea în spatele unui cunoscut club și ștrand din Timișoara, între străzile Costică Rădulescu și Cerna.

Inițial, pe acel teren doreau autoritățile locale să ridice Sala Polivalentă de 16.000 de locuri, dar locul a fost prea mic. CNI a aprobat însă investiția pentru baza sportivă de tip 1.

Nicolae Robu, convins de Gică Popescu

Terenul aparține primăriei, iar primarul Nicolae Robu a punctat că a discutat chiar cu fostul internațional Gheorghe Popescu, consilier pentru organizarea EURO 2020 în România, despre noul stadion. Acum, terenul e ocupat de chiriași.

„Noi vom prelua domeniul acela, pentru că este terenul primăriei și a expirat contractul. Nu vom mai prelungi. Va fi o bază sportivă de tip 1, cu toate facilitățile care se realizează. Este o colaborare cu FRF, eu am discutat cu domnul Gică Popescu mai întâi despre subiect, și apoi am reușit includerea Timișoarei în programul de investiții al CNI. Noi am aprobat studiul topografic, terenul este liber de sarcini, acum se realizează studiul geo”, a declarat primarul Timișoarei.

Pentru sala polivalentă de mare capacitate urmează să se liciteze studiul de fezabilitate

Practic, în zonă va apărea și terenul sintetic, și noul stadion, pentru care acum se lucrează la studiile geo și topo, dar și sala polivalentă de mare capacitate. Aceasta va fi pe actualul teren unde se află complexul de terenuri de antrenament „Adrian Stoicov”.

Sala va fi construită între stadion și un ștrand de renume din oraș. „Ne-a fost predat studiul geo, de îndată ce-l primim, îl transmite la CNI. Ridicarea topo am făcut-o tot noi. Se va da drumul la licitație pentru Studiul de fezabilitate”, a spus primarul Timișoarei despre sala polivalentă, care va fi cea mai mare din România.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Feb. 2020, 14:19 Special
Pe aceeași temă