A ajuns la închisoare, suferă de epilepsie, e alcoolic, soţia, copiii şi apropiaţii l-au părăsit: "Asta a fost decizia care a generat totul. Maică-sa l-a stricat!" Drama prin care trece Tibi Şerban, fostul mijlocaş al Ceahlăului

22 mar 2019 45530 afişări Fotbal Intern
A ajuns la închisoare, suferă de epilepsie, e alcoolic, soţia, copiii şi apropiaţii l-au părăsit: "Asta a fost decizia care a generat totul. Maică-sa l-a stricat!" Drama prin care trece Tibi Şerban, fostul mijlocaş al Ceahlăului Tibi Şerban (foto stânga) a ajuns într-o situaţie mai mult decât delicată.

La 41 de ani, Tibi Şerban, fost fotbalist important în istoria Ceahlăului Piatra Neamţ, a ajuns într-o situaţie critică: e bolnav de epilepsie, alcoolic, nu-şi vede cei doi copii şi, cel mai important, se află în spatele gratiilor. Luni, unul dintre apropiaţii săi a acceptat să vorbească despre viaţa fostului mijlocaş.

Problemele lui Tibi Şerban au început acum şase ani, când a terminat cariera de fotbalist şi s-a despărţit de Ramona, femeia alături de care îi are pe Vanessa (18 ani) şi Denis (13 ani). Fosta consoartă nu vrea să mai audă de el şi de problemele grave cu care se confruntă, iar Gelu Crăcană, fost ofiţer de presă la Ceahlăul Piatra Neamţ, consideră că momentul critic al vieţii lui Tibi s-a produs imediat după despărţire: "După ce s-au despărţit, Tibi s-a mutat cu părinţii săi, iar această decizie a generat tot ce a urmat. Maică-sa era bucătăreasă la stadion. O luase rău de tot pe alcool, dar niciodată Gheorghe Ştefan nu a dat-o afară. Pinalty ţinea mult la Tibi! Dar maică-sa l-a stricat şi pe băiat. De când s-a mutat cu părinţii, Tibi a dat-o şi el pe alcool. Şi nu a mai scăpat. I-au murit ambii părinţi, iar Tibi a rămas singur. Singur, singur! Eu nu ştiu ce s-a întâmplat la scandalul acela cu o prietenă a lui, că ar fi sărit cu cuţitul, că au fost bani la mijloc. Eu spun doar ce sunt sigur, nu bârfe din oraş", povesteşte Crăcană, pentru fanatik.ro.

Fotbalist cu o tehnică aparte, a cărui carieră s-a legat de Ceahlăul, Tibi a fost arestat după ce, în timpul unei crize de epilepsie, a ameninţat cu cuţitul o prietenă. Înainte, conştienţi de situaţia grea în care se află Şerban, foştii apropiaţi au încercat să dea o mână de ajutor: "Au fost mai mulţi oameni care au încercat să-l ajute pe Tibi. Florin Axinia l-a luat antrenor secund la echipa mare, dar a comis-o şi pe acolo. Venea cu sticla la antrenamente, astfel că a trebuit ca Tibi să plece. Axinia a vorbit cu Gheorghe Ştefan, iar acesta i-a găsit un serviciu undeva la ştrand. La pază. Avea uniformă de poliţist, dar nu avea armă ţinând cont de problemele sale. Nu doar cele cu alcoolul, dar e şi epileptic… Nici la pază nu a făcut prea mulţi purici, pentru că a fost prins dormind în post, consumând alcool şi cerând bani de la clienţi. Numai probleme! A plecat şi de acolo", mai spune Crăcană, care face o paralelă între ce a fost şi ce a ajuns Tibi Şerban: "Ce faze făcea, ce dribling, ce şuturi! Ce fotbalist era şi uite cum s-a terminat! Ajunsese un om al străzii. Se dezbrăca şi ţipa că el este cine este şi că a dat gol de la mijlocul terenului cu Petrolul. L-a luat Poliţia de pe stradă, pentru că încălcase termenii arestului preventiv".

Acum, Şerban aşteaptă sărbătorile pentru a afla dacă are vreo şansă pentru a fi eliberat condiţionat din închisoare, iar apropiaţilor nu le rămâne decât să se gândească la cât de important era, cândva, mijlocaşul care dădea echilibrul în echipa nemţeană: "Cred că nici nu mai are voinţă, deşi el era un tip ambiţios. Mi-a plăcut tot timpul de el. Am vrut să-i fac statuie, dar am renunţat. Nu are legătură cu problemele lui. Mă gândeam să-i fac statuie lui Şerban sau lui Axinia. Până la urmă Tibi a rămas doar cu tabloul", a încheiat Crăcană.

A
Aşa arată acum Tibi Şerban, la 41 de ani.

161 de meciuri în Divizia A a strâns Şerban, care a jucat timp de 11 ani pentru Ceahlăul, aflându-se pe teren la campaniile europene din 1995 şi 1999, ultima terminată cu o eliminare din Cupa Intertoto în faţa Juventusului condus de Carlo Ancelotti. În afara Ceahlăului, Şerban a mai jucat pentru Liberty Salonta, Petrolul Ploieşti, Juventus Bucureşti, Pambac Bacău şi Viitorul Domneşti, iar acum are de executat un an şi trei luni de închisoare pentru că şi-a ameninţat prietena cu cuţitul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.