79 de minute decisive pentru procesul care poate falimenta fotbalul românesc! Ce s-a întâmplat azi în dosarul dezafilierii Craiovei: un "Corleone" agitat, un "Naş" pus pe gânduri şi un anunţ al lui Mititelu: "Lotul Universităţii se va reuni la 1 iulie"

22 mar 2017 53020 afişări Fotbal Intern
79 de minute decisive pentru procesul care poate falimenta fotbalul românesc! Ce s-a întâmplat azi în dosarul dezafilierii Craiovei: un "Corleone" agitat, un "Naş" pus pe gânduri şi un anunţ al lui Mititelu: "Lotul Universităţii se va reuni la 1 iulie"
  • Un termen foarte important al procesului privind dezafilierea Universităţii Craiova s-a derulat miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, când judecătorii au audiat înregistrări ale şedinţelor de Comitet Executiv al FRF din 8 şi 20 iulie 2011, dar şi emisiuni de sport din aceeaşi perioadă.
  • Presimţind, cumva, că urmează momente care nu sunt deloc în favoarea lor, foştii şefi ai fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir - prezenţi amândoi în sala de judecată - s-au agitat, au ascultat cu capul plecat cuvintele pe care chiar ei le-au rostit în 2011, iar tabloul a fost completat de reacţiile din "tabăra" lui Adrian Mititelu, bucuroasă că vorbele ieşite din proiectorul montat în sală îi sunt favorabile.
  • La finalul şedinţei de judecată, Adrian Mititelu s-a declarat sigur de victorie, a anunţat că aşteaptă decizia undeva, în luna mai, şi a dezvăluit că a demarat deja procedura de construcţie a noului club, noul lot al Universităţii urmând să se reunească pe 1 iulie 2017.
  • Următorul termen va avea loc pe 5 aprilie, de la ora 10:30, urmând să aibă loc audierea finală a inculpaţilor Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Procesul dezafilierii Universităţii Craiova a intrat pe linie dreaptă, iar inculpaţii Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost puşi, miercuri, faţă în faţă cu înregistrările şedinţelor Comitetului Executiv din 2011, când s-a votat "mazilirea" echipei conduse la acea vreme de Adrian Mititelu, dar şi înregistrările a trei emisiuni de sport din acea perioadă. Cei doi judecători au ascultat, în total, 79 de minute, iar termenul nu a fost lipsit de momente tensionate, dar şi de hohote de râs.

Şedinţa a început abrupt, cu ascultarea şedinţei din 8 iulie 2011. A fost înregistrarea pe care Adrian Mititelu a publicat-o în luna ianuarie, din care a reieşit că Dumitru Dragomir a fost primul om din fotbalul românesc care a propus dezafilierea echipei. Pus în faţa faptului împlinit, fostul şef de la Ligă a încercat să pară calm, dar emoţiile l-au trădat, "Corleone" găsindu-şi cu greu loc pe banca inculpaţilor lângă un Mircea Sandu îngândurat şi angrenat în discuţii agitate cu avocatul său. A urmat o a doua şedinţă a CEx, din 20 iulie 2011, în care s-a votat, cu 10 voturi pro şi două abţineri, dezafilierea echipei lui Mititelu, la propunerea "Naşului", iar apoi au intrat în scenă emisiunile sportive ale vremii.

Mitică Dragomir şi Victor Piţurcă au prevestit apariţia CS U Craiova

Startul a fost dat de emisiunea "Sport Cafe", de la GSP TV, din 20 iulie 2011, în care invitat special a fost Victor Piţurcă. La câteva minute de la dezafilierea Craiovei, ştire prezentată în direct de moderatorul Andrei Nourescu, selecţionerul de atunci se grăbea deja să vorbească despre cum îşi doreşte ca palmaresul echipei lui Mititelu să ajungă în posesia Primăriei Craiova! Considerată importantă de Adrian Mititelu în încercarea de a dovedi că înlocuirea clubului său cu CS U Craiova a fost premeditată, ideea a fost întărită de Dumitru Dragomir, o săptămână mai târziu, la emisiunea "Fanatik Show": "În trei săptămâni se poate face altă echipă la Craiova. Bineînţeles, va fi 100% a Primăriei. Ajut şi eu dacă se implică Solomon (n. red. - Antonie Solomon, devenit primar al Craiovei cu 48 de ore înaintea discuţiei dintre Dragomir şi moderatorul Horia Ivanovici). Sunt atâtea metode, dar nu vreau să le zic acum. Echipa poate juca în Divizia B", anunţa Dragomir, pe 27 iulie 2011, prevestind apariţia echipei care astăzi se bate pentru titlul din Liga 1, înainte ca proiectul să fie pus pe hârtie.

Acesta a fost în sala de judecată momentul în care tabăra lui Mititelu a izbucnit în râs, punctând strident faptul că înregistrarea video cu apariţia lui Dragomir în studioul "Fanatik Show", unde fostul şef de la Ligă se chinuia să-i convingă pe telespectatori că echipa lui Mititelu a fost dezafiliată corect, îl acuza grav pe Corleone. Siguri deja pe succes, oamenii din anturajul lui Mititelu au început să râdă zgomotos şi să arunce priviri sfidătoare spre oamenii care au condus fotbalul românesc din 1990 până în 2014.

Mititelu anunţă "marea întoarcere": "La 1 iulie se reuneşte lotul noii echipe"

Iar finalul şedinţei l-a prins pe Adrian Mititelu în al nouălea cer. Omul de afaceri le-a spus jurnaliştilor adunaţi în "sala paşilor pierduţi" că nu concepe să piardă procesul în care are de primit, conform primei instanţe, nu mai puţin de 240 de milioane de euro. Mititelu a mers chiar mai departe, a anunţat dispariţia CS U Craiova, dar şi reunirea noii echipe pe 1 iulie 2017: "100% Universitatea Craiova va reveni. Ştiu că există o echipă care se intitulează Universitatea, dar aceea se numeşte CS U Craiova. Cel târziu în luna mai vom avea un verdict pozitiv care ne va permite să reconstruim clubul şi să participăm în Liga 2 din sezonul viitor.

Nu va fi greu financiar. Instanţa va face dreptate, ne va da acei bani şi vom reconstrui clubul. Actuala echipă a fost înfiinţată pentru a ne lua nouă locul. Vor fi nişte litigii, n-o vom putea da noi afară din competiţii, dar vă asigur că nu vor mai putea folosi culorile şi nu vor mai putea invoca trecutul, imnul şi toate nebuniile pe care le mai fac ei pe acolo.

E exclus să pierd procesul, la ce dovezi sunt. Dacă pierd, înseamnă că trăim în Congo. Nu sunt şanse nici de 1% să pierd, pariaţi pe revenirea Universităţii Craiova în fotbal. Nu vă ascund că deja lucrez la identificarea unor potenţiali jucători, am în cap nişte variante de antrenori. E totul pus pe hârtie, teoretic. Am stabilit şi data de reunire a echipei. Lotul se va reuni pe 1 iulie 2017 şi voi alege antrenorul cel mai potrivit pentru etapa în care ne aflăm. Momentan sunt discuţii de principiu. Poate nu vă vine să credeţi, poate mă credeţi nebun, dar pe 1 iulie Universitatea Craiova are echipă. Dacă nu primesc banii s-a terminat cu fotbalul românesc, nu mai joacă nimeni!",
a fost discursul plin de optimism al omului de afaceri.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost obligaţi de Tribunalul Bucureşti, anul trecut, să plătească, în solidar cu FRF şi LPF, despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de aproximativ 240 milioane euro. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de DNA, în iunie 2013, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

Cei doi acuză o conspiraţie a serviciilor secrete.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.