Vă vine să credeţi? FOTO Un fotbalist român face spectacol pe "bijuteria" asta de stadion! A costat doar 105 milioane €

17 sep 2012 15787 afişări Stranieri
Vă vine să credeţi? FOTO Un fotbalist român face spectacol pe "bijuteria" asta de stadion! A costat doar 105 milioane € no title 7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7956/10086328/2/stadion2.jpg

La sugestia unui cititor ProSport, care s-a semnat "baetu", vă vom oferi câteva informaţii despre "Nanjing Olympic Sports Center", unul dintre cele mai frumoase şi moderne stadioane din China. Spectaculoasa arenă a fost construită în numai trei ani, în perioada 2002-2005, şi aici îşi joacă partidele de acasă echipa Jiangsu Sainty F.C., la care este legitimat şi românul Cristi Dănălache.

După cum îi spune şi numele, este situat în oraşul Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, unul dintre cele mai imporante oraşe din China, care are o populaţie de 7.165.600 de locuitori.

Arena face parte dintr-un complex sportiv ultramodern întins pe o suprafaţă totală de 400.000 de metri pătraţi, care a fost construit pentru a găzdui în 2014 Jocurile Olimpice de Vară pentru Tineret. Întregul complex a costat în total aproximativ 485 de milioane de euro, poartă semnătura "COK Sport Venue Event" şi cuprinde un stadion de fotbal cu 62.000 de locuri, o sală de gimnastică de 13.000 de locuri, un bazin acoperit cu 4.000 de locuri, un centru pentru tenis cu 4.000 de locuri şi 23.000 de metri pătraţi dedicaţi diverselor activităţi recreative.

Din cele 485 de milioane de euro cât a costat Parcul Olimpic, aproximativ 105 milioane de euro a costat ridicare stadionului, o adevărată bijuterie de 62.000 de locuri, care a fost inaugurat pe 1 mai 2005. Are pistă de atletism şi poate găzdui atât meciuri de fotbal, cât şi diverse evenimente sportive şi nu numai. În interior, spectatorii sunt ţinuţi la curent cu scorul pe trei tabele-gigant, care însumează împreună 560 de metri pătraţi.

Jiangsu Sainty F.C., echipa unde Dănălache este vedetă
Clubul unde Cristi Dănălache a ajuns în 2011 se află doar la al patrulea sezon în prima ligă a Chinei, după ce a promovat în 2008. În scurt timp însă, Jiangdu Sainty a devenit una dintre cele mai puternice echipe din China. În prezent, se află pe locul 2, la un singur punct de liderul Guangzhou Evergrande, unde antrenează italianul Marcello Lippi. Cristi Dănălache este golgheterul campionatul, cu 21 de goluri în 24 de meciuri, într-o ligă în care atenţia este captată de nume precul Anelka sau Drogba.

1.82 de euro biletul la meci
Pentru cei care vor ajunge vreodată la Nanjing şi vor să meargă la un meci al echipei locale, trebuie să ştie că stadionul se află la 7 kilometri de oraş. Accesul se face însă extrem de uşor. Există două linii de metrou care pleacă din centrul oraşului, iar până la stadion se fac 13 opriri în diferite puncte ale oraşului.

Suporterii nu se înghesuie la meciuri, astfel că este aproape imposibil să nu găsiţi bilete la meci. Biletele sunt negociabile, nu costă mai mult de 1.82 de euro şi cu acest tichet aveţi acces în orice sector. Pentru cei îşi fac abonamente este o adevărată afacere. Cu numai 6 euro puteţi urmări toate cele 15 meciuri jucate "acasă" de Jiangsu Sainty F.C., iar în aceşti bani este inclus şi o replică a tricoului de joc. O măsură luată de conducere pentru popularea tribunelor.

Jiangsu Sainty F.C. are chiar şi două grupuri de ultraşi, "12 Player" şi "Jiangsu Radical Ultras". Aceştia ocupă Peluza Nord, un sector unde vizibilitatea este scăzută însă, din cauza pistei care încojoară suprafaţa de joc. Cele două grupuri îşi argumentează însă alegere prin faptul că şi-n Italia grupurile de ultraşi ocupă acelaşi sector.

În tribune vin foarte mulţi străini, care pe forumuri susţin că prezenţa la un meci al lui Jiangsu Sainty este o experienţă de neuitat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.