Interviu emoţionant | Florin Andone le-a vorbit englezilor despre drama vieţii: "Trei ani nu am vrut să joc. Mă deprimau fotbalul şi viaţa". "Şocul" din Premier League şi cum îl descrie pe fundaşul de fier cu care va sta faţă în faţă

11 ian 2019 3352 afişări Stranieri
Interviu emoţionant | Florin Andone le-a vorbit englezilor despre drama vieţii: "Trei ani nu am vrut să joc. Mă deprimau fotbalul şi viaţa". "Şocul" din Premier League şi cum îl descrie pe fundaşul de fier cu care va sta faţă în faţă

Florin Andone (25 de ani) le-a acordat englezilor de la Telegraph un amplu interviu în care a vorbit despre drama prin care a trecut la începuturile carierei, momentul în care Deportivo la Coruna nu l-a lăsat să plece la Brighton, impactul pe care l-a avut asupra sa fotbalul din Premier League, dar şi impresia puternică pe care i-a lăsat-o Virgil van Dijk, liderul lui Liverpool pe care-l va înfrunta în următorul meci:

Înainte să impresioneze în Spania, mai întâi la Cordoba, apoi la Depor, viaţa lui Andone a fost una foarte grea. În copilărie, vârful care a marcat de trei ori în acest sezon pentru Brighton şi-a pierdut tatăl, iar tragedia l-a urmărit mult timp. Acum, la 25 de ani, Andone a ajuns la o maturitate pe care o emană atât pe teren, cât şi în declaraţii, iar britanicii au vrut să-l cunoască mai bine.

...Florin Andone despre drama de la începuturile carierei: "Nu am vrut să mai joc 3 ani pentru că eram deprimat. Mă deprimau fotbalul, viaţa, totul. Schimbarea a fost mare când am ajuns în Spania. Apoi, am început să joc cu fratele meu şi am progresat rapid".

...Florin Andone despre transferul la Brighton: "Am fost aproape să vin la Brighton în 2017. Am acceptat oferta, contractul era ok, la fel testele medicale. Dar în ultima zi Deportivo a zis să nu mai plec. Nu am înţeles cum s-a putut întâmpla asta. Brighton a fost mereu prima mea opţiune. Am avut oferte mai multe, chiar din Anglia de la încă 3-4 cluburi, dar am vrut aici".

...Florin Andone despre fundaşii din Premier League: "Aici, toţi fundaşii sunt foarte mari, foarte puternici şi foarte des sunt câte cinci. Pentru atacanţi e mai greu în Premier League, pentru că aici fundaşii sunt rapizi şi puternici. Uneori, în faţa echipelor mici, jucăm fotbal fizic, iar eu nu sunt foarte înalt. E foarte greu, dar e fotbal şi ai nevoie să profiţi de fiecare şansă. Trebuie să fii mai rapid şi mai inteligent. În Spania, nu contează despre ce echipă vorbim, toţi încearcă să joace fotbal şi să aibă posesia. Aici, uneori asta nu e la fel de important. Când joci un fotbal direct, cel mai important lucru e să alergi, să lupţi şi să nu renunţi. În final, poţi reuşi să câştigi, iar mie îmi place acest gen de fotbal. Ăsta e Florin Andone: luptă, aleargă, nu renunţă!".

...Florin Andone despre cel mai scump fundaş al lumii: "Am jucat contra lui Virgil van Dijk la naţională. e foarte bun, foarte puternic şi foarte rapid. E printre cei mai buni din lume!".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.