EXCLUSIV | Leacul pentru Chiricheş: "Să plece de la Napoli!" Medicul "Generaţiei de Aur", Pompiliu Popescu, dezvăluie ce nu trebuie să mai consume căpitanul naţionalei României: "În Italia sar calul cu medicaţia"

3 mai 2019 6023 afişări Stranieri
EXCLUSIV | Leacul pentru Chiricheş: "Să plece de la Napoli!" Medicul "Generaţiei de Aur", Pompiliu Popescu, dezvăluie ce nu trebuie să mai consume căpitanul naţionalei României: "În Italia sar calul cu medicaţia"

Vlad Chiricheş nu îşi va aminti cu plăcere de ultimele două sezoane petrecute la formaţia din Serie A, Napoli. Accidentările l-au ţinut departe de terenul de fotbal, fundaşul român evoluând în 15 meciuri în ultimii doi ani, 2017-2018 (6 partide) şi 2018-2019 (9 apariţii). 

Căpitanul echipei naţionale a României s-a accidentat din nou în aprilie 2019, în timpul meciului cu Atalanta şi va absenta din lotul lui Ancelotti. 

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii ProSport LIVE, doctorul Pompiliu Popescu a mărturisit cum a ajuns Vlad Chiricheş în această situaţie, dar şi care este soluţia pentru a scăpa de ghinionul care îl urmăreşte pe apărătorul în vârstă de 29 de ani:

"Acolo în Italia uneori sar calul cu medicaţia dată, fără să intre în dopaj. Se folosea şi încă se mai foloseşte în campionatul din Italia creatina în forma ei nefosforilată, acest produs metabolic care rezultă din degradarea proteinelor este o sursă, la prima mână, energetică, creează foarte multe neajunsuri la nivelul fibrei musculare.

Ea este aceea care împiedică plecarea acidului lactic din fibra musculară şi atunci apar foarte uşor leziunile în serie, indiferent ce vârstă ai, cât de tânăr eşti sau cât de solicitat eşti. În al doilea rând are şi el nişte ani de când joacă la aceeaşi echipă. Şi acesta este un factor. Este bine să schimbi echipa pentru că sunt aceleaşi metodele de pregătire, chiar dacă în ultima perioadă are alt antenor şi alt staff, dar pentru anume fotbalişti e bine să ai aceste schimbări la doi ani, e foarte important să le ai la doi ani.

El trebuie să fie atent la ce i se cere, la ce mănâncă, cum se odihneşte. Să evite creatina, să îşi creeze alt ambient psihic, adică să se gândească la altă echipă. Acolo a dat totul la Napoli şi chiar dacă mai vine un alt antrenor el rămâne acelaşi. E foarte important să îşi schimbe echipa pentru continuarea carierei lui cu succes", a spus medicul Generaţiei de Aur, joi, la ProSport LIVE. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.