Discursul lui Mircea Lucescu după o seară "neagră": arbitraj, marele avantaj al adversarilor şi explicaţii pentru o înfrângere grea. Ce are de gând să facă la meciul decisiv, cu Croaţia: "Nu vreau să dau nume, dar..."

3 sep 2017 11459 afişări Stranieri
Discursul lui Mircea Lucescu după o seară "neagră": arbitraj, marele avantaj al adversarilor şi explicaţii pentru o înfrângere grea. Ce are de gând să facă la meciul decisiv, cu Croaţia: "Nu vreau să dau nume, dar..."

Învins de Ucraina, 2-0, la debutul pe banca naţionalei Turciei, Mircea Lucescu a criticat arbitrajul la conferinţa de presă de după meci, a pus înfrângerea pe seama omogenităţii adversarului şi pe problemele de ordin fizic ale jucătorilor săi, apoi a anunţat că va face multe schimbări în echipa cu care va ataca meciul cu Croaţia, de pe 5 septembrie, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018.

Il Luce, care a terminat meciul nervos, cu un telefon mobil în mână şi o discuţie aprinsă cu arbitrul Fernandez Borbalan, a bătut moneda pe patru greşeli de arbitraj comise în favoarea echipei sale şi a susţinut că i-a fost foarte greu să-şi mai motiveze jucătorii după al doilea gol al lui Yarmolenko: "Am vorbit cu jucătorii mei şi le-am spus ce am avut de spus. Echipa Ucrainei a fost mai bine organizată şi a meritat să câştige, dar arbitrii au făcut greşeli: primul gol a fost din ofsaid, la al doilea mingea a ieşit din teren, nu ne-au dat un penalty şi i-au iertat de un cartonaş roşu. E adevărat că am făcut şi multe greşeli, dar a fost foarte greu să-mi mai motivez jucătorii după ce am primit golul de 2-0", a spus Lucescu, la conferinţa de presă.

În afara arbitrajului, antrenorul de 72 de ani a găsit şi alte motive pentru înfrângere: "Nu sunt mulţumit de jocul nostru. Fotbaliştii mei nu sunt încă bine pregătiţi fizic, iar echipa Ucrainei a fost mai rapidă şi a stat mult mai bine din punct de vedere fizic decât noi, putând să joace cu mai multă viteză. S-a văzut că sunt o echipă formată din jucători care joacă la echipele lor de club în fiecare săptămână. La noi nu este cazul. Echipa lor e formată din jucători de la două sau trei echipe, eu am selecţionat jucători de la 10-15 echipe, iar unii dintre ei nu erau pregătiţi să joace la acest nivel", a adăugat Il Luce.

Cu 11 puncte după patru meciuri, Turcia va juca, marţi, cu Croaţia, meciul decisiv pentru şansele de calificare la Campionatul Mondial, iar Lucescu a anunţat că va face mai multe schimbări în echipă, vizibil nemulţumit de evoluţia unora dintre fotbalişti: "Ucraina e cea mai spectaculoasă echipă din această grupă, dar noi încă mai avem şanse. Înfrângerea Islandei dă o altă dimensiune bătăliei, vom juca meciuri pe teren propriu şi sper să câştigăm. Avem trei zile până la următorul meci, nu vreau să dau nume, dar ce vă pot spune e că va fi abordat cu o altă echipă."

După şapte etape din preliminarii, Turcia ocupă locul al patrulea al grupei I, cu 11 puncte, două mai puţine decât Islanda şi Croaţia, care are un meci în minus, şi trei sub Ucraina. Orice alt rezultat în afara unei victorii contra Croaţiei compromite şansele de calificare ale turcilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.