Urban: „Meciul cu Steaua e cel mai important din cariera mea. Sunt optimist, s-a văzut în tur că românii pot greși în apărare”

Autor: Cristian Mihală Publicat: 26 Aug. 2013, 18:53 Actualizat: 26 Aug. 2013, 19:53 Liga Campionilor

În aproximativ 24 de ore Steaua și Legia vor disputa cea mai importantă partidă din istoria recentă a celor două grupări. Polonia nu a mai avut echipă în grupele Champions League de 17 ani, și toată țara respiră pentru trupa lui Jan Urban. De partea cealaltă, roș-albaștrii nu luptă doar pentru performanța în sine, ci pentru a-și asigura viitorul: în măsura în care nu vor obține calificarea, este greu de crezut că fotbaliștii cei mai valoroși vor mai putea fi ținuți.

Jan Urban, tehnicianul leșilor, a discutat despre importanța returului de mâine seară și și-a exprimat încrederea că fotbaliștii pe care îi conduce vor face față presiunii și vor reuși să scrie istorie pentru fotbalul polonez.

În cariera mea, au existat mai multe partide importante. Dar doar în cea de jucător, aceasta e cea mai mare provocare pentru mine ca tehnician. Adevărul e că avem șansa să scriem istorie. Și am încredere în jucătorii mei, sunt convinși că vor fi concentrați 100% și, prin ambiție, putem elimina Steaua. Înainte de partidă, o consideram pe Steaua favorită, dar rezultatul din tur ne dă încredere. Avem un mic avantaj și trebuie să profităm de el„, a spus Urban, la conferința de presă, conform warszawa.sport.pl.

În ceea ce o privește pe Steaua, tehnicianul Legiei a fost cât se poate de sincer și a recunoscut că absența lui Pintilii – suspendat -, dar și posibila neutilizare a lui Chiricheș reprezintă un avantaj pentru Legia.

Steaua este o echipă tehnică, foarte bine pregătită fizic, căreia îi place să atace. Dar dacă vom pune presiune pe ei, sunt convins că vor greși. S-a văzut și în meciul tur că pot greși în apărare.„, a mai spus Urban, care e mulțumit de situația de incertitudine din lotul roș-albaștrilor: „Pintilii e un jucător de mare valoare, dar Steaua are soluții să îl înlocuiască. Am înțeles că nu se știe sigur dacă va evolua Chiricheș, asta e o veste bună. Sper să profităm de eventualele probleme avute de ei, dar nu vă pot spune prea multe lucruri despre tactica noastră.„.

Autor: Cristian Mihală Publicat: 26 Aug. 2013, 18:53 Actualizat: 26 Aug. 2013, 19:53 Liga Campionilor
Pe aceeași temă