Seară magică în Champions League și un record istoric pentru CR7 în meciul cu Bayern! Revenire superbă a Realului, iar trupa lui Zidane e mare favorită la calificare. Mbappe a fost fenomenal în Dortmund – Monaco 2-3

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Andru Nenciu
Seară magică în Champions League și un record istoric pentru CR7 în meciul cu Bayern! Revenire superbă a Realului, iar trupa lui Zidane e mare favorită la calificare. Mbappe a fost fenomenal în Dortmund - Monaco 2-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

  • AS Monaco pregătește returul din Franța mult mai liniștită, după avansul de un gol luat în Germania. Francezii au învins Borussia Dortmund, cu 3-2, prin „dubla” lui Mbappe și autogolul lui Bender, în timp ce pentru gazde au marcat Kagawa și Dembele. 
  • Real Madrid a întors scorul în fața lui Bayern Munchen, după ce la pauză germanii au intrat cu 1-0. Momentul pishologic al meciului a fost în minutul 45+1 atunci când Vidal a avut șansa să facă 2-0, dar a ratat. Ronaldo a marcat de două ori după pauză, iar Real Madrid este în avantaj, 2-1, pentru returul din Spania.
  • Atletico a învins Leicester cu 1-0, dar este conștientă că returul din Anglia se anunță a fi unul de „foc”. Griezmann a stabilit scorul final încă din prima repriză, după golul marcat în minutul 28, din penalty.
  • În primul meci, marți, Juventus a învins clar Barcelona, 3-0 la Torino,  cu argentinianul Paolo Dybala în prim-plan. Starul argentinian a deschis scorul în minutul 7, apoi l-a majorat în minutul 22, iar golul lui Chiellini (minutul 55) o pune pe echipa lui Luis Enrique în fața unui nou retur imposibil.

 

MECIURILE ZILEI ÎN CHAMPIONS LEAGUE (SFERTURI)

Borussia Dortmund – AS Monaco 2-3 (Dembele 57, Kagawa 84 / Mbappe 19, 79, Bender 35 – autogol.)

  • Borussia Dortmund: Burki – Ginter, Sokratis, Bender (Pulisic 46) – Piszczek, Kagawa, Weigl, Schmelzer (Sahin 46) – O. Dembele, Aubameyang, Guerreiro
  • AS Monaco: Subasic – A. Toure, Glik, Jemerson, Raggi – B. Silva (Dirar 66), Fabinho, J. Moutinho, T. Lemar – Falcao (Germain 85), Mbappe

Bayern Munchen – Real Madrid 1-2 (Vidal 25 / Ronaldo 47, 77)

  • Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Martinez, Alaba – Vidal, Alonso – Robben, Thiago, Ribery – Muller
  • Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo 

Atletico Madrid – Leicester 1-0 (Griezmann 28)

  • Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Savic, Luis – Gabi, Koke, Saul – Carrasco, Torres, Griezmann
  • Leicester City: Schmeichel – Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Vardy, Okazaki 

23:38 FINAL la Bayern Munchen – Real Madrid 1-2! 1 pauză, 2 final. Asta a fost istoria meciului dintre cele două. Vidal a deschis scorul, a ratat un penalty înainte de pauză, iar Ronaldo a marcat o „dublă” în repriza a doua.


23:33 FINAL în Spania la Atletico Madrid – Leicester 1-0! Elevii lui Simeone iau un ușor avantaj în fața englezilor, după golul marcat din penalty de Griezmann, în prima repriză.


23:22 GOOOOOOOL REAL MADRID! Insistențele spaniolilor au fost răsplătite, iar după ce Neuer a scos superb din fața lui Ronaldo, a doua oară nu i-a mai putut rezista. Șeptarul lui Real a reluat cu talpa spre poarta adversă, iar portarul german a scăpat mingea printre picioare.


23:20 Ocazie uriașă ratată de Ronaldo, față în față cu Neuer. Portarul a avut un reflex incredibil în fața portughezului.


23:11 Ocazie uriașă din lovitură liberă și nu a executat Ronaldo! Sergio Ramos „arestează” mingea, îi imprimă mingii un efect superb, dar balonul trece foarte puțin pe lângă poartă. 


23:06 Lucrurile încep să se complice pentru Bayern, în returul de pe Allianz Arena. Avertizat deja, Martinez face un fault inutil la mijlocul terenului asupra lui Ronaldo și este eliminat de centralul partidei, după ce acesta i-a arătat al doilea galben.


23:00 Leicester aleargă după egalare, iar cele mai mari speranțe vin de la Vardy și Mahrez. Acesta din urmă pătrunde în careu, driblează un adversar, dar se aruncă în următorul, iar centralul nu cade în capcana algerianului. În continuare, Atletico Madrid – Leicester 1-0.


22:52 GOOOOOOL REAL MADRID! Spaniolii ies mult mai motivați în repriza secundă de pe Allianz Arena. Carvajal centrează în forță de pe partea dreaptă, Ronaldo îi ia fața fundașului advers și restabilește egalitatea cu un șut din prima, la colțul lung.


22:35 Pauză în cele două meciuri! Bayern – Real Madrid 1-0, Atletico – Leicester 1-0. În Spania, statistica arată o dominare a echipei antrenate de Simeone: raportul ocaziilor 11-3 pentru spanioli.


22:31 Penalty ratat de Vidal! Mijlocașul a executat îngrozitor o lovitură de pedeapsă, iar Bayern irosește șansa de a intra la pauză cu două goluri avantaj. Totuși, decizia lui Rizzoli de a acorda penalty a fost una greșită, după ce mingea trimisă de Ribery l-a lovit în umăr pe Carvajal și nu în umăr.


22:25 Bayern domină Real Madrid pe propria arenă! Același Vidal apare excelent în careu, centrarea de pe dreapta îi este adresată, dar lovitura de cap a mijlocașului trece foarte puțin peste poarta lui Navas.


22:22 Primul moment în care fanii lui Real Madrid au stat cu sufeltul la gură. Vidal și-a prelungit o minge, Casemiro a apărut pe traiectorie, iar acesta a fost prins cu piciorul în pământ de fotbalist lui Bayern. Jucătorul lui Real Madrid a stat 30 de secunde pe teren, timp în care a primit îngrijiri medicale, iar în cele din urmă a fost reintrodus pe teren.


22:13 GOOOOOOL ATLETICO! S-a deschis scorul și în Spania, iar marcatorul nu este o surpriză. Griezmann a fost alesul pentru a executa penalty-ul obținut de spanioli, atacantul l-a trimis pe Schmeichel în colțul opus și a marcat pentru 1-0.


22:10 GOOOOOOL BAYERN! Ribery execută un corner de pe partea dreaptă, Vidal se înalță în careu și îl învinge pe Navas cu o lovitură de cap extrem de puternică.


20:05 Real Madrid trece pe lângă deschiderea scorului pe Allianz Arena. Benzema lovește bara, după o lovitură de cap, la care Neuer a fost spectator.


22:01 Prima ocazie la care nemții au trecut de la o stare la alta. Ronaldo execută o lovitură liberă de la 25 de metri, fanii își aduc aminte de vremurile în care șeptarul marca senzațional din faze fixe pentru Manchester United, dar în seara asta mingea se duce mult peste poartă. Imediat, oamenii din peluza lui Bayern trec de la agonie la extaz.


21:45 Au început meciurile de la 21:45 dintre Bayern Munchen  – Real Madrid și Atletico Madrid – Leicester City.


21:39 FINAL, în Dortmund – AS Monaco 2-3! Francezii reușesc să înscrie, din nou, trei goluri într-o deplasare europeană. Monegascii pleacă din Germania favoriți la calificare și cu Mbappe omul meciului. În câteva minute, încep celelalte meciuri ale serii, Bayern Munchen – Real Madrid și Atletico Madrid – Leicester City.


21:28 GOOOOOOL DORTMUND! Elevii lui Tuchel nu au de gând să se predea și revin, din nou, la un singur gol diferență față de adversari. Kagawa primește mingea în centrul careului, întoarce un adversar și îl învinge pe Subasic cu piciorul stâng.


21:23 GOOOOOOL MONACO! Din nou, Mbappe! Atacantul francez îi fură mingea lui Sokratis, undeva la 35 de metri de poarta adversă, după o pasă „moale” a unui adversar, se duce spre Burki, care iese foarte mult din poartă, dar noua senzație a fotbalului francez pune latul și trimite mingea în vinclu.


21:19 Monaco tocmai a ratat șansa de marca trei goluri, la fel cum a făcut și în deplasarea cu Manchester City, din optimi. Lemar a pasat între fundașii centrali ai lui Dortmund, Falcao a preluat excelent în față, l-a driblat pe Burki, dar șutul cu piciorul stâng s-a dus mult peste poarta goală. 


21:01 GOOOOOOL DORTMUND!  Borussia reduce din handicap prin Dembele, după o fază superbă! Aubameyang a reluat cu călcâiul o centrare din flancul stâng, balonul a ajuns la Kagawa, iar japonezul a pasat în fața porții goale pentru Dembele, care a îndeplinit o simplă formalitate.


20:49 A început repriza a doua, iar germanii au de recuperat un dezavantaj de două goluri, după golul lui Mbappe și autogolul lui Bender.


20:21 AUTOGOL DORTMUND! Francezii își dublează avantajul prin Bender, fundașul Borussiei. Deși e apărător central de picior drept, Raggi a centrat înșelător cu piciorul stâng, iar în încercarea de a degaja în corner Bender a lovit greșit mingea și și-a învins propriul portar printr-o execuție de atacant veritabil. 


20:15 Marcel Răducanu, fostul fotbalist al Borussiei, stabilit în prezent în Dortmund, declara aseară că nu-ți mai poate sta gândul la fotbal, după evenimentul regretabil din drumul spre stadion. Se pare că temerile tuturor s-au adeverit, iar jucătorii lui Tuchel fac un joc modest momentan. Pe rețelele de socializare apar imagini impresionante cu fanii germani, care au făcut un spectacol deplin înainte de meci.


20:05 GOOOOOOL AS MONACO! A început spactacolul din Liga Campionilor, din păcate din offside. Mbappe e în offside, cu un pas în fața fundașilor adverși, Lemar centrează de pe stânga, iar noul „Henry” deschide scorul cu corpul. Tușierul nu a sesizat poziția neregulamentară a atacantului, iar centralul a validat golul. 


20:02 Francezii ratează o lovitură de pedeapsă! Mbappe pătrunde în careu, e urmărit de doi jucători adverși, iar Sokratis are o intervenție neglijentă și îl doboară pe francez. Centralul nu ezită și arată lovitură de pedeapsă. Falcao se retrage, după ce a ratat cu Manchester City și îi lasă locul lui Fabinho. Fundașul brazilian bate, dar mingea se duce pe lângă poartă, iar stadionul vuie de bucurie.


19:55 UIMITOR! Probabil cea mai frumoasă peluză din Europa nu se lasă călcată în picioare de terorism. „Zidul Galben” a pregătit o coregrafie impresionantă în timpul meciului cu AS Monaco. 


19:50 Meciul este în desfășurare la Dortmund, iar cele două echipe nu par afectate de incidentul de aseară. Încă sunt tatonări între cele două formații, iar ritmul este la cel mai înalt nivel. La încălzire, portarul gazdelor, Burki, a ieșit cu un tricou pe care era scris numele lui Marc Bartra, fundașul care nu a mai putut evolua în prima manșă a sferturilor de finală, după ce a fost rănit la mână.


19:45 A început partida de la Dortmund, dintre Borussia și AS Monaco, la nici 24 de ore după ce autocarul gazdelor a fost implicat în incidentul regretabil din drumul spre stadion. 


Miercuri, 19:00  Imagini frumoase surprinse la Dortmund, cu scurt timp înainte de primul fluier al arbitrului. Între timp au apărut și echipele de start, iar din echipa Borussiei lipsește, așa cum era de așteptat, spaniolul Marc Bartra, rănit în urma exploziilor de marți seară (Vezi aici mesajul fundașului înainte de meci).

 

 

 

 


Juventus – Barcelona 3-0 (Dybala 7, 22; Chiellini 55)

  • Juventus: Buffon – Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Cuadrado, Pjanic, Khedira, Mandzukic – Higuain, Dybala
  • Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Pique, Umtiti, Mathieu- Rakitic, Mascherano, Iniesta  – Messi, Suarez, Neymar

23:37 Victorie de senzație pentru Juventus! Barcelona a fost surclasată în această seară, iar spaniolii au nevoie de o nouă „remontada” de senzație în retur.


23:09 Ocazie mare pentru Barcelona! Suarez a trimis puțin pe lângă poarta lui Buffon.


22:57 GOOOL Juventus! Chiellini reia la colțul lung dintr-un corner, iar gazdele duc scorul la 3-0. Umilință la Torino!


22:08 GOOOL Juventus! Dublă pentru Dybala, după o ratare imensă a lui Andres Iniesta.


22:06 Messi reușește o pasă genială dar Buffon îl blochează seznațional pe Iniesta! Italianul menține tabela intactă.


22:01 Barcelona a echilibrat jocul dar ocaziile întârzie să apară la poarta apărată de Buffon.


21:52 GOOOL Juventus! Dybala deschide scorul cu un șut din întoarcere după o incursiune a lui Cuadrado.


21:48 Higuain a reluat pe mijlocul porții în urma unei lovituri libere. Juventus domină începutul partidei.


21:45 Barcelona a avut lovitura de începere!


Borussia Dortmund – AS Monaco (amânat pentru mâine la ora 19:45)


Liga Campionilor revine în acțiune marți seară și oferă primele două meciuri ale sferturilor de finală. În rolurile principale vor juca Juventus și Barcelona, care își vor da întâlnire în Torino și Borussia Dortmund cu AS Monaco, care vor face spectacol pe Signal Iduna Park.

Juventus așteaptă marți seara, de la 21:45, vizita Barcelonei în prima manșă a sferturilor de finală din Liga Campionilor.

După ce a reușit o revenire spectaculoasă în „optimi”, în fața celor de la Paris Saint-Germain, unde a întors partida din tur, pierdută cu 4-0, și s-a impus în retur, pe Camp Nou cu 6-1, Barcelona va încerca marți seara să nu mai repete greșelile de data trecută.

În drumul spre sferturile de finală ale liderului din Italia, Juventus, lucrurile s-au așezat mult mai ușor. După un clar 3-0 pe terenul celor de la Porto, Dybala a avut grijă să rezolve „dubla”, înscriind încă un gol acasă, prin care a eliminat orice șansă a portughezilor.

Forma actuală o indică pe Juventus favorită, ținând cont că liderul din Seria A s-a impus sâmbătă, scor 2-0, în fața echipei Chievo. De partea cealaltă, Barcelona a ratat șansa de a egala rivala din La Liga, Real Madrid, în urma înfrângerii surpriză suferită în fața celor de la Malaga, scor 2-0.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în finala Champions din 2015, când Barcelona s-a impus cu 3-1 în urma golurilor înscride de Ivan Rakitic, Luis Suarez și Neymar, respectiv Alvaro Morata (pentru Juventus).


AS Monaco a produs una dintre surprizele competiției, eliminând-o în „optimi” pe Manchester City, în vreme ce Borussia Dortmund nu a avut emoții cu formația lusitană Benfica. 

Formația antrenată de Thomas Tuchel vine după o înfrângere dureroasă cu Bayern Munchen în campionatul german, scor 1-4, în timp ce AS Monaco a câștigat la limită, scor 1-0, împotriva celor de la Angers. 

Ultima apariție a Borussiei în sferturile de finală din UCL a fost în sezonul 2013/2014. Pe vremea aceea, BVB era eliminată de Real Madrid, deși a condus cu 2-0 în prima manșă.

În tabăra cealaltă, Monaco pierdea în fața lui Juventus în ultima sa apariție în sferturile de finală ale UCL, în sezonul 2014/2015.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două formații într-o competiție europeană. Dortmund deține un record de 6 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri din 16 meciuri împotriva echipelor din Ligue 1. Monaco are un record similar împotriva echipelor din Bundesliga, cu 7 victorii, 5 remize și 5 înfrângeri din 16 meciuri. 


Articol scris de Emma Bârsan

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…