€ nevoie de Liga Campionilor! UEFA a anunţat sume colosale pentru echipele care ajung în grupe. CFR Cluj îşi poate asigura viitorul pe termen lung dacă elimină Slavia Praga

14 aug 2019 18670 afişări Liga Campionilor
€ nevoie de Liga Campionilor! UEFA a anunţat sume colosale pentru echipele care ajung în grupe. CFR Cluj îşi poate asigura viitorul pe termen lung dacă elimină Slavia Praga

Calificarea spectaculoasă obţinută de CFR Cluj în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după 1-1 şi 4-3 cu Celtic Glasgow, nu are doar ramificaţii ce ţin strict de latura sportivă. Ca orice performanţă obţinută în competiţiile organizate de UEFA, accederea în playoff-ul Ligii Campionilor poate debloca sume de bani cu adevărat impresionante pentru nivelul fotbalului românesc, unele care pot schimba pe termen lung în bine destinul unui club din Liga 1.

Potrivit noilor grile aprobate de forul fotbalistic suprem în Europa, accederea în playoff-ul Ligii aduce o sumă care pleacă de la 5 milioane de euro, atât cât va primi fiecare dintre cele şase campioane eliminate din această fază a competiţiei. Pentru CFR Cluj o miză importantă trebuie să fie accederea în grupele Ligii, acolo unde banii sunt la un alt nivel.

Astfel, UEFA a anunţat că în sezonul 2019/2020 a pregătit 15.25 milioane de euro bonus pentru fiecare echipă calificată, direct sau prin preliminarii, în grupele Ligii Campionilor, iar 14.5 milioane dintre aceştia sunt plătibili imediat. Mai departe, orice victorie în această fază a competiţiei este recompensată cu 2,7 milioane de euro, mai bine de un sfert din bugetul anual al unui club precum CFR Cluj. Nici banii cu care sunt recompensate egalurile nu sunt de neglijat, 900.000 de euro urmând a fi viraţi de UEFA pentru fiecare remiză din grupe. 

În cazul puţin probabil, însă extrem de fericit în care campioana României ar ajunge în grupe şi s-ar califica în primăvara Ligii Campionilor, recompensele financiare ar fi pe măsură. Cluburile care ajung în 16-imi primesc câte 9.5 milioane de euro, calificarea în sferturile de finală e recompensată cu 10,5 milioane de euro, semifinalistele primesc câte 12 milioane de euro, iar finalistele câte 15 milioane, cu un bonus de 4 milioane de euro pentru câştigătoarea competiţiei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.